Husaria 28mm

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Husaria 28mm

Post autor: Khunag »

Orientuje się ktoś gdzie można zakupić historyczne figurki polskiej husarii, które byłyby w rozmiarach (mniej więcej) warhammerowskich? Konie nie muszą być tak gigantyczne jak te z GW :P

Ostatnio kupiłem sobie trochę historycznych polskich muszkieterów oraz horse archersów i byli malutcy, trochę się musiałem z nimi namęczyć (i jeszcze sporo pracy mnie czeka), żeby nie wyglądali jak karły, chciałbym tego uniknąć tym razem :wink:

edit: i jeszcze przy okazji - da się gdzieś kupić jeszcze royal cavalry ze zvezdy?

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Jedyne co mi przychodzi do głowy to Husaria ze Zvezdy, jednak są to modele w skali 1/72 czyli troszeczkę mniejsze niż Warhammerowe.

Do kupienia np. TU

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Popatrz na wargamer.pl figurki historyczne w skali 25 mm będą mniej więcej tej wielkości co batlowe, może trochę drobniejsze ale z właściwymi proporcjami ciała.

Awatar użytkownika
aiuto
Bóg Rekonstrukcji

Post autor: aiuto »

jesli szukasz figurek historycznych 28 mm ( a nie 20 czy 15 jak z poprzednich postow ) to polecam zapoznac sie z oferta firmy Assault group
http://www.theassaultgroup.com/ bardzo duzy wybor formacji polskich, wegierskich szwedzkich i tureckich z XVII w

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Są gdzieś te figsy w polskich sklepach wysyłkowych?

Znalazłem te z Foundry w Kamracie:

http://www.kamrat.com.pl/product_info.p ... fe12e785bb

Miał ktoś coś od nich w łapkach i porównywał z WH'owymi?

[edit] Niezłe te figurki z AG i bardzo sympatyczne ceny, zamawiał ktoś coś bezpośrednio od nich do Polski?

Awatar użytkownika
aiuto
Bóg Rekonstrukcji

Post autor: aiuto »

mam piechura wybranieckiego z Foundry , wymiar 25mmdo linii oczu , na pewno do starych plastikow z imperium Gw pasuje

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Dzięki :)

Mam jednego hajduka z flaszką nieznanej firmy i zauważyłem, że jest bardzo, bardzo podobny do tych z AG. Jeśli to od nich, to są ciut mniejsi od Kossarów GW, ale niewiele (do swojego dorobiłem futro z green stuffu i nie wyróżnia się rozmiarem).

kelgy
Wałkarz

Post autor: kelgy »

http://www.wargamer.pl/index.php?catId=367&off=10 tu masz wiele ciekawych modeli poskich zołnierzy tego okresu w tym husarie

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Kurcze. To sa ceny! 30zł za 16 koni i 16 jeźdźców. GW też by mogło mieć tak samo :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Chmuruś pisze:Jedyne co mi przychodzi do głowy to Husaria ze Zvezdy, jednak są to modele w skali 1/72 czyli troszeczkę mniejsze niż Warhammerowe.

Do kupienia np. TU
Modele w tej skali są bardzo wyraźnie mniejsze od 28mm, nie będą pasować do battla.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Z 1/72 to składam armię do WAB'a, nie ma takiej możliwości żeby to mieszać z 28mm, te figsy są dużo mniejsze i mają inne proporcje ciała (takie... proporcjonalne ;) figurki z warhammera są bardziej jakby komiksowe).

[edit] Aczkolwiek złożyć armię do wfb z 1/72 też się da i jest to ciekawa i dużo, dużo tańsza opcja. Bardzo łatwo można złożyć wszystkie odmiany ludzkich armii -imperium, kislev, cathay, nippon itd. (i jednocześnie mieć figurki do historicala ;) ), są też dwarfy i orki.

ODPOWIEDZ