Nowa kampania na ASURZE.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Shadow Warrior pisze:O co w tym chodzi?
Znaczy się w czym?
Obrazek

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Źle sformułowałem pytanie. Jak wygląda przebieg tej kampanii?(czy jest podział na tury, jak się zdobywa punkty, jak wyglądają bitwy itp.) Z góry dzięki za odpowiedź

Ps: Założyłem konto ale kiedy chce się zalogować pisze mi że konto jest nieaktywne.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2009, o 16:31 przez Yourself, łącznie zmieniany 1 raz.
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Najpierw musisz zarejestrować się na samym forum Ulthuan.net. Dopiero później robisz sobie armię. Konto może być nie aktywne, bo go nie aktywowałeś. Powinieneś dostać maila z aktywacją (linkiem na który musisz kliknąć ;) )

Jedna tura to jeden dzień rzeczywisty. Bitwy są rozgrywane automatycznie. Ty tylko wybierasz oddziały na początku i taktykę. Punkty dostajesz za wygrane (2) w innym przypadku bodajże jeden. Dostajesz też za straty swoje i przeciwnika. Oczywiście lepiej to drugie.

Przechodzisz z lokacji do lokacji (punktu na mapie).
Obrazek

Awatar użytkownika
Orkgrinder
Wałkarz

Post autor: Orkgrinder »

2 wygrana. 32 zabitych 20 straconych. Kupiłem Hydrę, mam nadzieję ze lepsza niż charioty będzie :P

Orkgrinder 17 Kills; promoted to Devoted
2/0/2

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Kołek pisze:mój heros to chyba jakaś plewka nie dość ze nie doszedł jeszcze ani razu do przeciwnika i ma 0 kilsów, to nie doszedł nawet jak dałem mu konika, przypisałem go do oddziału shadow wolves i oddział doszedł a koles 0 killsów ma :( no i zaliczyłem przegraną pierwszą od jakiś nędznych kłapouchych
Są podejrzenia, że to jakiś bug jest. Miejmy nadzieję, że niedługo naprawią.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ja sam średnio przędę. Wczoraj się wkurzyłem i zmieniłem taktykę z Harassmenta na Breakthrough i pierwszego wina zaliczyłem. Wczoraj kupiłem rydwany i od razu 20 killsów, dzisiaj hydra, zobaczę czy przeżyje tę bitwę. Niestety drugich rydwanów nie mogę kupić bo mi dewotki blokują slota ze swoimi potężnymi killami w liczbie JEDEN na cztery bitwy. Na szczęście zostało ich już tylko 5, mam nadzieję, że padną szybko.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Jest tu nijaki Vlad okrutny prowadzony przez Kołka?
w każdym razie pzdr od długouchego :wink: 41kills :twisted:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Turn 7
Saradin Krel, your army engaged a Hordes of Anar army led by Harinui. Your army deployed in Aggressive - Breakthrough formation while the enemy deployed in Aggressive - Breakthrough formation. Your army massacred the enemy.
Ha ha ha nędzne chaośiątka mysleliście, że zdobędziecie Tor Anlec miasto Aenariona, a tymczasem jego mury zdobią teraz głowy waszych wojowników :twisted: . Wpadliście tam w nasza pułapke i dostaliście łupnia nie ma co :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Może moi wojownicy zginą, ale na zawsze imię Falkir Kokesh będzie wzbudzać przerażenie w nędznych elfach.

W beznadziejnej sytuacji, gdy jestem pozbawiony specjala :( i mam same 4 cory, mój hero zbiera żniwa. Wczoraj wybił 8, dziś 9. Warto zauważyć, że to 3 razy więcej niż wszystkie regimenty razem 8) Tak, więc na wieki elfy zapamiętają Falkira Kokesha II Rzeźnika z Tor Anlec :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Pretor pisze:Jest tu nijaki Vlad okrutny prowadzony przez Kołka?
w każdym razie pzdr od długouchego :wink: 41kills :twisted:
ty kłapouchu zemszcze się za wybicie mi połowy armi :D (ale remisem się zakończyło na szczęście) no i jak zwykle oddział doszedł a heros obessał i ma nadal 0 killsów mam nadzieje że jednak szybko uporają się z tym bugiem(bo narazie to w niego nie będe inwestował, niech sobie jeździ z lancą na tym koniku to w końcu może zechce wybić pare elfów), co do jednostek beast herdy to jeden wielki syf(odradzam) z dwóch oddziałów zostało mi już ich po 10 i ich kills razem wzięty nie przekracza nawet 15, barbarian wariorzy IMO zarabiści są w każdej bitwie coś utłuką a shadow wolves bez porównania do innych jednostek, narazie to to tyle z moich przemyśleń

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Właśnie IMO herdy obok b. worriorów są najlepszymi corami w HoA. Tą tani jak barszcz, jest ich dużo. Przeciwnik musi wybić min. 10 by dostać punkt za nich w bitwie. Ja mam 2 herdy. Pierwszy sprawuje się tak sobie przeważnie traci o 2 więcej niż ubije. Drugi zaś w 3 bitwach stracił tylko 3 zabijając 2. Jednak IMO oni nie są po to by robić rzeź. Oni robią za sztuczny tłum. Do zabijania są specjale i bohater, który u mnie w 2 bitwach wyciął 17 elfów pod Tor Anlec.

Szkoda tylko, że w tej turze stracę swoją armię :(
Obrazek

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

Shadow wolves są świetne, w ostatniej bitwie 22 kille ale ponoszą duże straty, Riders of chaos zabijają mniej ale przez 3 bitwy mi nawet 1 niezginął.

Co kupujecie w rare ?? Chciałem mieć exalted demona ale popatrzyłem na staty i stwierdziłem że chyba zobacze co maja dragon ogry bo ten demon ostro średni :(

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Z tego co wiem to jest chyba jeden dragonogr. Ale ja jestem odcięty od cywilizacji i nie mogę kupić nowej jednostki. Wilki miałem. Niestety wiele nie zdziałały. Najpierw najpierw zabiły 3, potem zginęły wszystkie :( Jak mi ich teraz brakuje...
Obrazek

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

Tullaris pisze:Turn 7
Saradin Krel, your army engaged a Hordes of Anar army led by Harinui. Your army deployed in Aggressive - Breakthrough formation while the enemy deployed in Aggressive - Breakthrough formation. Your army massacred the enemy.
Ha ha ha nędzne chaośiątka mysleliście, że zdobędziecie Tor Anlec miasto Aenariona, a tymczasem jego mury zdobią teraz głowy waszych wojowników :twisted: . Wpadliście tam w nasza pułapke i dostaliście łupnia nie ma co :wink: .
dostałeś pocztówkę!

ja tam jestem jak na wakacjach, nic nie tracę - mnóstwo zabijam, mam nadzieje spędzić tam jak najmilej i najdłużej czas, pozdrowienia ze słonecznego i spływajacego krwią Tor Anlec od Jormunganda, Chroniclera Hordy ze wschodu, Veterana z pod Tor Anlec, Adepta Bogów

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Possessed, jeśli jesteś pod Tor Anlec to masz szczeście, że dostałem rozkaz opuszczenia miasta, wtedy twoje wakacje dobiegły by końca :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

szkoda, ale mam nadzieje że zostaną inne elfy do zabijania, musze jakoś lvla nabijać :wink:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Dobra, to ja mam jeszcze pytanie, co z magicznymi przedmiotami, moge używac tylko jednego czy kilku :roll: .

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

tylko tego ostatnio kupionego, reszta idzie do kosza

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Hm i podobnie jest z wirzchowcami, ech tródno :? .

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

podobnie jest ze wszystkim co kupujesz herosowi :wink: weapon, rng weapon, steed, magic, armor...

ODPOWIEDZ