Fluffowe pytania
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Master of reality
- Oszukista
Fluffowe pytania
nie widziałem nigdzie takiego tematu, a mam kilka pytań co do fluffu.
1)
Czy Slannowie pomagali w tworzeniu Vortexu? O ile pamiętam to w VI ed. było coś o tym napomknięte (niestety nie moge sprawdzić) (możliwe że było to w lizardmeńskim AB) a teraz nie ma. Jak to w końcu jest?
2)
Dlaczego elfy nie korzystają z katapult? Przecież to nie jest taka zaawansowana ani niebezpieczna technologia.
3)
Czy Helfy miały jakieś historyczne zatargi z Tomb kingsami? Myślałem nad jakimś powodem dla sojuszu z nimi. macie jakieś pomysły?
1)
Czy Slannowie pomagali w tworzeniu Vortexu? O ile pamiętam to w VI ed. było coś o tym napomknięte (niestety nie moge sprawdzić) (możliwe że było to w lizardmeńskim AB) a teraz nie ma. Jak to w końcu jest?
2)
Dlaczego elfy nie korzystają z katapult? Przecież to nie jest taka zaawansowana ani niebezpieczna technologia.
3)
Czy Helfy miały jakieś historyczne zatargi z Tomb kingsami? Myślałem nad jakimś powodem dla sojuszu z nimi. macie jakieś pomysły?
@2 i mało precyzyjna i nieprzewidywalna - poza tym krasnale muszą się w czymś wykazać
@3 Myślę, że elfy nie są skoro to sprzymierzania się z żadnymi umarlakami ani innymi wynaturzeniami, bardziej można by rozważać sojussz DE-TK jako, że mroczniaki chaosem nie gardzą...
@3 Myślę, że elfy nie są skoro to sprzymierzania się z żadnymi umarlakami ani innymi wynaturzeniami, bardziej można by rozważać sojussz DE-TK jako, że mroczniaki chaosem nie gardzą...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Tyle, że zjawisko nieśmierci ma niewiele wspólnego z chaosem jako takim (poza spożytkowaniem tej samej energii magicznej, którą chaos się karmi), a nieumarli nie są stworami chaosu w żadnym swoim aspekcie.
Co do sojuszy czy czegokolwiek w tym stylu...myślę, że przedmówcy bardziej chodziło o czasy, kiedy Nehekhara była ludzkim królestwem (ponad dwutysiącletni okres, jeśli się nie mylę). Wtedy z pewnością dochodziło do kontaktów z elfami - czy to handlowych, czy to w sensie militarnym.
Co do sojuszy czy czegokolwiek w tym stylu...myślę, że przedmówcy bardziej chodziło o czasy, kiedy Nehekhara była ludzkim królestwem (ponad dwutysiącletni okres, jeśli się nie mylę). Wtedy z pewnością dochodziło do kontaktów z elfami - czy to handlowych, czy to w sensie militarnym.
codzi ci o warpstone'y? czy o druchi sorcery?poza spożytkowaniem tej samej energii magicznej, którą chaos się karmi
co do sojuszu tk z de to watpie tk sa przedstawione jako rasa dumna i pamietliwa ;] takze watpie zeby utrzymywali jakikolwiek sojusz z de, ktore w swoim czasie zbieraly slave'ow z zandri na swoich arkach
co do sojuszow z h e sa o tyle watpliwe, ze tk poza odbieraniem swoich terenow z badlandow nie bardzo sie rusza ze swojej pustyni
Ani o jedno ani o drugie. Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy Druchi Sorcery, skoro mówiłem o nieumarłych (chyba, że DE bawią się nekromancją). Mówiąc o "karmieniu się" miałem na myśli to, że istnienie tworów chaotycznych jest bezpośrednio uzależnione od obecności energii magicznej w świecie. To samo tyczy się nieumarłych - kiedy energia zanika, trupy wracają do tego, czym zawsze były, czyli bezładnej sterty kości.
- Master of reality
- Oszukista
Tak. Trochę nie precyzyjnie się wyraziłem sorrymyślę, że przedmówcy bardziej chodziło o czasy, kiedy Nehekhara była ludzkim królestwem
nie wiedziałem gdzie to wrzucic a ten temat wydaje sie najodpowiedniejszy.
Mam prośbe ma może ktoś mapy Ulthuanu ale w dużej rozdzielczości(do druku o formacie a3) najlepiej kolorowe. Skan z ab nie rozwiazuje tego problemu wiec zwracam się z prośba o pomoc.
Mam prośbe ma może ktoś mapy Ulthuanu ale w dużej rozdzielczości(do druku o formacie a3) najlepiej kolorowe. Skan z ab nie rozwiazuje tego problemu wiec zwracam się z prośba o pomoc.
są gdzieś na googlach... przelącz na grafike, wpisz Ulthuan, czy high elves+warhammer.
Da się znaleść, bo kiedyś widzialem, ale nie mam ich na kompie :/
Da się znaleść, bo kiedyś widzialem, ale nie mam ich na kompie :/
Nie graliśmy
Ale nie ma co akceptowac idei, bo podobna była 2 edycje temu
Co do postaci to tu jest gwałciciel
Profile M WS BS S T W I A Ld
The Ghost King 7 10 0 6 6 6 10 6 10
I skille takie jak ten
# Daemon Slayer: The Ghost King is brutally efficent in combat with his most hated enemy, daemons of chaos. All daemons fighting in HtH combat with the Ghost King suffer -1 attack as they shie away from this terrible warrior. All hits from the Ghost King against daemons automatically wound, inflicting not 1, but d3 wounds. No save is possible, as it negates the daemonic aura.
Chaos to pikuś
Ale nie ma co akceptowac idei, bo podobna była 2 edycje temu
Co do postaci to tu jest gwałciciel
Profile M WS BS S T W I A Ld
The Ghost King 7 10 0 6 6 6 10 6 10
I skille takie jak ten
# Daemon Slayer: The Ghost King is brutally efficent in combat with his most hated enemy, daemons of chaos. All daemons fighting in HtH combat with the Ghost King suffer -1 attack as they shie away from this terrible warrior. All hits from the Ghost King against daemons automatically wound, inflicting not 1, but d3 wounds. No save is possible, as it negates the daemonic aura.
Chaos to pikuś