Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
tez uważam, że załoga może strzelac do woli
Fajny pomysł - jeszcze wrzucic w pobliżu ogranki by czyściły smiecie, żeby nic nie podjechało na te 3"
Fajny pomysł - jeszcze wrzucic w pobliżu ogranki by czyściły smiecie, żeby nic nie podjechało na te 3"
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- 4 karabiny
- Beast from the East
Takie rzeczy to tylko w erzeRakso_The_Slayer pisze:nom... nie ma to jak wampir napierdzielacz latajacy który ginie szarżujac na machine od dwóch headshotów takie rzecz zbyt czesto sie nie zdarzaja ale jak sie zdarza to mina przeciwnika bezcenna gdy kolo za 200 punktów ginie zabity przez typa za 20
Jak strzelają Long Drongi to jeszcze rozumiem, ale inny pokurcz
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no mi się narazie udało ze S&S inżyniera zabic wampira, kapłana imperialnego na koniku, elfią pipe na pegazie, wbic dwie rany na chariocie, zadac pojedynczą ranę na kilku innych bohaterach, spanikowac szarżujące terki itp. dlatego bardzo sobie cenie te pistoleciki
Nie zdarza się to zbyt często, wręcz bardzo rzadko, ale to zawsze miła niespodzianka za 5 punktów
EDIT:
raz robias s&s z małego i dużego inżyniera wybiłem najpierw 4 wild riderów, odbiłem sztandar, a potem z drugiego s&s zabiłem 4 driady a reszta tez sie odbiła przeciwnik sie załamał...
Nie zdarza się to zbyt często, wręcz bardzo rzadko, ale to zawsze miła niespodzianka za 5 punktów
EDIT:
raz robias s&s z małego i dużego inżyniera wybiłem najpierw 4 wild riderów, odbiłem sztandar, a potem z drugiego s&s zabiłem 4 driady a reszta tez sie odbiła przeciwnik sie załamał...
- White Lion
- Kretozord
Witam
mam 3 początkowe pytania:
1. Jak strzelam z Bolca do armaty przeciwnika to trafiam 1-4 maszynę, 5-6 obsługant? a jak do skirmisha to tylko 1 mogę trafić ?
2. Jak strzelam z Armaty do armaty lub skirmisha przeciwnika to trafiam wszystkie modele przez które przelatuje kula tak ? nie muszę niczego losować ?
3. Jak będąc szarżowany postawię Oath Stone to już koniec. Do końca bitwy nawet na cal nie mogę już ruszyć tego oddziału ? nawet jak przeciwnik ucieknie to już będę stał sobie i szczerzył zęby dookoła ?
dzięki
mam 3 początkowe pytania:
1. Jak strzelam z Bolca do armaty przeciwnika to trafiam 1-4 maszynę, 5-6 obsługant? a jak do skirmisha to tylko 1 mogę trafić ?
2. Jak strzelam z Armaty do armaty lub skirmisha przeciwnika to trafiam wszystkie modele przez które przelatuje kula tak ? nie muszę niczego losować ?
3. Jak będąc szarżowany postawię Oath Stone to już koniec. Do końca bitwy nawet na cal nie mogę już ruszyć tego oddziału ? nawet jak przeciwnik ucieknie to już będę stał sobie i szczerzył zęby dookoła ?
dzięki
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
hmmm... Ja chciałem zrobić rozpę na 2k:kowadło, 20warriorw, longów i hamców, 2 tanów(jeden z bsb), d.slayera, bolec, katapa i 2 organki. Tylko nie wiem, czy tych warriorów jednak nie zrobić 10/12, a resztę pkt wydać na jakieś dodatki.
Ja lubie warriorow. Za 9pkt mamy goscia z 4ws, 4t i 3+save, do tego wysoki ld.Ja bym bral jeden duzy kloc. Ostatnio mi sie udalo takimi 20 kolesiami przegonic 7 chosenow khorna z halabarda I jeszcze jedno - rozpiska jaka podales bylaby nielegalna, kowadlo tez zabiera slot herosa.
- White Lion
- Kretozord
mam pytanie.
Jaki US ma żyrokopter?
Gdzieś tu na forum ktoś napisał że używa go do spowalniania marszu wroga.
Jeżeli tak to musiałby mieć US:5.
Jaki US ma żyrokopter?
Gdzieś tu na forum ktoś napisał że używa go do spowalniania marszu wroga.
Jeżeli tak to musiałby mieć US:5.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: