1650 Mrocznych Popaprancow

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

1650 Mrocznych Popaprancow

Post autor: Druchii »

No i chyba w koncu weszlo wszystko co chcialem :) Jesli zdarze pomalowac figurki i znaczacych zmian w ograniczeniach nie bedzie, to z checia pojade tym do Lublina - pierwszy master (ktory wszyscy tak bardzo chwala ;) ). Nie ma co sie chyba rozpisywac bo rozpiska jaka jest - kazdy widzi. Wiadomo jak ma dzialac i jakie sa zalozenia. Od dluzszego czasu gram czyms podobym na wieksze punkty, tyle,ze tam jest smoczysko. Mysle,ze bedzie sie dalo fajnie czyms takim powalczyc na te punkty. Komentarze jak zwykle mile widziane. Pozdrawiam.

Master @ 185 pts
Sea Dragon Cloak (4pts), Shield (2pts), BSB (25pts), Heavy Armour (4 pts), Pendant of Khaeleth (35pts), Sword of Might (15pts), Cold One (20pts)

Master @ 150 pts
General, Sea Dragon Cloak (4pts), Shield (2pts), Heavy Armour (4 pts), Enchanted Shield (15pts), Deathpiercer (25pts), Cold One (20pts)

Sorceress @ 162 pts
Dispel Scroll x 2 (25pts), Dark Steed (12pts)

5 x Dark Riders @ 92 pts
Musician

5 x Dark Riders @ 92 pts
Musician

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Cold One Knights @ 167 pts
Champion, Standard Bearer

5 x Cold One Knights @ 217 pts
Champion, Standard Bearer, Ring of Hotek (25pts), War Banner (25pts)

14 x Black Guard of Naggarond @ 245 pts
Champion, Standard Bearer, Standard of Hag Graef (35pts)

War Hydra @ 175 pts

Total Army Cost: 1650 pts

PD: 3
DD: 3
Models in Army: 53

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

W sumie jak dla mnie to taki standard forumowy.
Obrazek

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

No racja standard , też czymś takim grywam tylko w miejsce jednego mastera daję Szejdów z GW , level dla czarki oraz kuszę na DR.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

level dla czarki
to strata punktów Imo...zwłaszcza że i tak może rzucać na ilu chce kościach swój czar

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Po kilku ładnych playtestach wyszło mi coś takiego...Może nie idealne...Ale fajnie mi sie tym gra...choć 4pts nadal się marnują :P
Biting blade na Champie Bg tylko dla tego, żeby wrighty odganiać...Z VC przeważnie gram klockiem 5 na 4...+ 5 do Cr na starcie i Challange na Banshee robia to dość efektywnie...Z reszta już sie raczej rozwijam, żeby mieć 7 z przodu...Generał z KB też mi się dobrze spisuje...Caddy aż tak bardzo brak nie jest...Choć bywaja i takie bitwy...Myślę, że właśnie tak pojadę na Lublin...Jak się wyrobię z malowaniem. Pozdrawiam!

Master @ 185 pts
Sea Dragon Cloak (4pts), Shield (2pts), BSB (25pts), Heavy Armour (4 pts), Pendant of Khaeleth (35pts), Sword of Might (15pts), Cold One (20pts)

Master @ 148 pts
General, Sea Dragon Cloak (4pts), Heavy Armour (4 pts), Enchanted Shield (15pts), Deathpiercer (25pts), Cold One (20pts)

5 x Dark Riders @ 92 pts
Musician

5 x Dark Riders @ 85 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

6 x Cold One Knights @ 209 pts
Champion, Standard Bearer, Null Talisman (15pts)

6 x Cold One Knights @ 244 pts

20 x Black Guard of Naggarond @ 343 pts
Champion, Standard Bearer, Standard of Hag Graef (35pts), Null Talisman (15pts), Biting Blade (5pts)

War Hydra @ 175 pts

Total Army Cost: 1646 pts

PD: 3
DD: 3
Models in Army: 60

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

całkiem spoko ta twoja rozpa :D ja też używam czegoś podobnego na te punkty :D

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Tak sobie siedze i mysle...no i wymyslilem taka mala zmiane...zamiast generala z enchanted shield i lanca z KB i fcg i nullem z CoK wchodzi Death Hag z garnkiem jako General. w sumie jeden oddzial CoK wcale nie traci, mimo tego,ze jest "goly" bo w razie czego mozna chlopcom dac +1 A...No a 12 A z S6 i hatem to...need I say more? :P ...Poza tym garnek daje warda na 5+ w razie potrzeby...co czasem moze pomoc...a i KB na DR juz nie raz okazywal sie zbawienny. Taka opcja wydaje mi sie mocniejsza i pewnie przetestuje ja na lokalu w bialym ktory mamy w przyszla sobote. A jak sie spisze to wezmiemy to na Lublin...po wywaleniu muzyka z DR bo o jeden punkt przekraczam...:/ pozdrawiam!
Master @ 185 pts

Death Hag @ 200 pts
General, Cauldron of Blood

5 x Dark Riders @ 92 pts
Musician

5 x Dark Riders @ 85 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

6 x Cold One Knights @ 162 pts

6 x Cold One Knights @ 244 pts

20 x Black Guard of Naggarond @ 343 pts
Champion, Standard Bearer, Standard of Hag Graef (35pts), Null Talisman (15pts), Biting Blade (5pts)

War Hydra @ 175 pts

Total Army Cost: 1651 pts

ODPOWIEDZ