Unnamed1656 Pts - High Elves Army
1 Mage @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 130 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
10 Archers @ 110 Pts
Longbow
6 Dragon Princes @ 220 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard
War Banner [20]
1 Lion Chariot @ 140 Pts
1 Lion Chariot @ 140 Pts
11 White Lions @ 279 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard
Banner of Sorcery [50]
1 Guardian @ [37] Pts
Skeinsliver [25]
12 White Lions @ 250 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Lion Standard [25]
1 Guardian @ [12] Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 6-8
Dispel Pool: 4
Models in Army: 51
Total Army Cost: 1654
NIe grałem całe pół roku wiec mam nadzieje ze calkiem niezle mi to wyszło.
HE 1656 na Bitwę o Tykocin
mag 1LVL na BSB z radiant gem of hoeth i wszystko gra
Kosa i wlasnie jest ten problem. Z własnego doswiadczenia wiem ze bedzie sporo rozpisek magicznych, ktore stwierdzja ze przeciwnik bedzie mial malo DD i DS a mi caddy potrzebny jest do drain magic i trzymania 2 scrolla. Wychodzi taniej i jednak wiecej robi bo bsb bez zadnych magicznych uleprzen nie jest ciekawy i zbyt latwo pada. A moj caddy cos bedzie mogl zrobic majac jeszcze silver wanda. Chmuruś nie dam 2 lvl na caddiego bo ograniczenie kosci jest do 8 a juz mam od 6 do 8 przy czym seerstaff liczy sie juz jako 1 uzyta.
nie rozumiesz
bez BSB WL są o 50% gorsi...
Wole mieć jednego scrola mniej ale przerzut breaków, a magia jest tak samo silna w Twoim jak i moim przypadku.
bez BSB WL są o 50% gorsi...
Wole mieć jednego scrola mniej ale przerzut breaków, a magia jest tak samo silna w Twoim jak i moim przypadku.
hmm w sumie musze jeszcze posprawdzac, troche po teoryhammerowac, potestowac kostki jak by to wychodzilo w moim wydaniu. Odezwe sie ze godzinke to ci odpowiem =P
@edit
jednak zostaję przy caddym. Niestety musiał bym zmienic zbyt duzo rzeczy zeby wsadzic tego bsb i niestety nie byl by na tyle bezpieczny zeby byl przydatny.
@edit
jednak zostaję przy caddym. Niestety musiał bym zmienic zbyt duzo rzeczy zeby wsadzic tego bsb i niestety nie byl by na tyle bezpieczny zeby byl przydatny.