Hordes of Chaos - 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Oczywiście, że rycerze z frenzy są już zdecydowanie lepsze od ogrów. Ich ilość ataków jest kosmiczna. Jednak już nigdy nie wsadzę do rozpy chaosu czegoś z frenzy ;). Dobry przeciwnik zawsze to wykorzysta. Oczywiście teraz jest lepiej, bo w kiedy testowalem standardowe rozpy chaosu w których byli sami rycerze plus screen w postaci psow i fasta frenzy było totatalną pomyłką. Ale nawet teraz nie zaryzykuje wzięcie frenzy. Cenię sobie przewidywalaną rozpę - dlatego jak już to normalni rycerze byle nie khorna.

Ogry jeszcze chce potestować. Narazie mi się sprawdzają bardzo dobrze. Napewno słabą jednostką nie są, a nie chcę bezmyślnie klepać rycerzy na wzór graczy demonów i samych flesh houndow. Ogry uważam za konkurencyjną jednostkę special, może nie tak super uniwersalną jak rycerze, ale w pewnych sytuacjach bardziej przydatną - skoro mam już jeden porzadny oddzial rycerzy stawiam narazie na ogry i te sytuacje w ktorych beda mi bardziej potrzebne.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

wiesz to tylko jeden oddział z frenzy - naprawdę da rade po dobrym rozstawieniu i ruszaniu to kontrolowac

Szczur ś.b.p. grał na 5-6 unitach z frenzy i cisnął ostro : )

ale jak już pisałem wcześniej to tylko mój punkt widzenia nie musisz się z nim zgadzać :) i fajnie że masz własne wyrobione zdanie :)

(18ataków z s5 i 6 z s4 ! )
:D

Kal_Torak
Masakrator

Jeden oddział z frenzy łatwo kontrolować - fakt. Ale już trudniej gdy psy/maruderzy zostaną kontrolnie zniwelowani przez magie/strzelanie - a oto nie łatwo zwłaszcza że to one dostają jako pierwsze. Gdy już ich nie ma przeciwnikowi łatwo wprowadzić w czyn manerw kija z marchewką dla rycerzy z frenzy :). Poprostu chcę pozbawić przeciwnika wszelkiej szansy na kontrolowania w ten sposob rycerzy - dlatego zrezygnowalem z frenzy :)

Oj mam wyrobione zdanie - poprostu sporo testowałem standardowych chaos na rycerzach (z frenzy też). Odkąd zacząłem grac tą rozpą - to zupełnie inna bajka - i lepiej się nia gra od standardu rycerskeigo, i ciekawiej, i mocniejsza jest równiez. Chociaż warto spróbować wcisnąć 2 rycrezy - ale tylko jeśli na rzecz rycerzy nie będę musiał się pozbyć żadnych regimentów - wtedy to samobój - bo mało liczebny chaos to słaby chaos.

solkan
Wałkarz

Post autor: solkan »

Mi sie rozpa całkiem podoba.Ciekawe jak z moimi DE na 1500 by se radziła...;)

Kal_Torak
Masakrator

Za sobą mam kolejne testy i z każda bitwą rozpa przerasta moje oczekiwania :).

Caddy ze sprężyną potrafi zdziałać cuda. Nieraz wyskakuje zupełnie niepostrzeżenie z maruderów pieszych i używa sobie roara do woli. Ładnie też mieli załogi maszyn wojennych. Równie ciekawie sprawdza się w rycerzach.

Coraz częściej dopadają mnie przemyślenia, że większości herosów naprawdę żadko udaje się spłacić lub zdziałać coś większego. To jest dobry punkt aby opracować unikatowy styl gry. Znajomy jedzie na turniej do łomianek i chce się sparować przed wyjazdem (może mi też się uda pojechać). Wystawię do sparingu małego lub dużego caddiego i na tym dam sobie spokój - reszte władowująć w regimenty. Punktów jest w końcu od liku i można wystawić najmocniejsze comba w dużych ilościach. BP bardzo sprzyja armiom nastawionym na regimenty, bo magia nie ma tak wielkiej siły i caddy spokojnie starcza, a od herosów na walkę sprawdzają się lepiej dopieszczone regimenty w dużych ilościach. Będę teraz testował duże punkty na jednym herosie i zobaczę jak jest to mocne - a widzę w tym bardzo duży potencjał, zwłaszcza że chyba nikt nie testował tego typu rozpy.

ODPOWIEDZ