To moja pierwsza rozpiska w 7ed. Oto ona:
Saurus oldblood 145
light armour 10
Glyph neckace 30
entchanted shield 15
sword of might 20
war drum of xahutec 30
Carnosaur 210
razem:460
Saurus scar- veteran 85
light armor 5
shield 3
bsb 25
plaque of dominion 50
razem 168
Saurus scar- veteran 85
light armour 5
shield 3
glyph necklace 30
sword of might 20
cold 20
razem: 133
Skink priest 65
lvl2 35
diadem of power 25
dispel scroll 25
engine of the gods 290
razem: 440
skink priest 65
lvl 2 35
2x dispel scroll 50
razem:150
Skink cohort 10x5
50pkt
Skink cohort 10x5
50pkt.
Skink cohort 10x5
50pkt.
Skink cohort 10x5
50pkt.
Skink cohort 10x5
50pkt.
Saurus warriors 20x11
spears 20
FCG 30
razem: 270
Cold one cavallery 5x35
FCG 50
war banner 25
razem: 250
Salamandra 75
Total: 2196
Miałem jeszcze pomysł na innego lorda, mianowicie oldblood na carnim z entch. shield i blade of realities
Co wy na to???
Lizardy na 2200
Moderator: Ziemko
nie można powtarzać magicznych itemów za wyjątkiem power stonów, scrolli i innych itemów które mają to wyraźnie zaznaczone, u ciebie masz 2xSoM i (edit z Eshielda)Glyph neackla, popraw to podstawowo.
sporo ptk w bohaterach, zawsze można tego zwykłego saurusa wymienić na jakieś sensowne jednostki, np terrki?
skinków dużo jest ok, szkoda że nie ma żadnych skirmisherów bo ładniej pestkują smoki niż javeliniarze.
nie ma terrków?
cold one'y strasznie drogie, praktycznie wychodzi 50 ptk za model, tyle co cohorta skinoli a skuteczne są jak są tanie, mi się w każdym razie spisują wyłącznie gołe piąteczki ale co kto lubi
znowu nie ma terrków? przydają się, ładnie tną marsza, potrafią skasować całe unity np. strzelców bez strat i dalej mieszać za liniami frontu, godne polecenia
salka w najlepszej kombinacji wystawiona
moje skromne zdanie OFC
sporo ptk w bohaterach, zawsze można tego zwykłego saurusa wymienić na jakieś sensowne jednostki, np terrki?
skinków dużo jest ok, szkoda że nie ma żadnych skirmisherów bo ładniej pestkują smoki niż javeliniarze.
nie ma terrków?
cold one'y strasznie drogie, praktycznie wychodzi 50 ptk za model, tyle co cohorta skinoli a skuteczne są jak są tanie, mi się w każdym razie spisują wyłącznie gołe piąteczki ale co kto lubi
znowu nie ma terrków? przydają się, ładnie tną marsza, potrafią skasować całe unity np. strzelców bez strat i dalej mieszać za liniami frontu, godne polecenia
salka w najlepszej kombinacji wystawiona
moje skromne zdanie OFC
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, o 21:16 przez Possessed, łącznie zmieniany 1 raz.
witam, młody jestem nie znam się więc nic nie mówię, ale mam pytanie - Co do ES nie mam problemu - bo Common Magic Item można mieć więcej niż jeden, ale ten naszyjnik może być chyba tylko 1. Co ?
W tej rozpie niema prawie nic. Naprawdę.
Co tu ma moc przebicia? Carni i engine? Bo wiecej jednostek do walki nie widze. No moze kava jeszcze ale z nia roznie bywa, salwa muszkietów moze ją zmasakrować.
Zacznijmy od tego ze rozpa nie legalna bo masz 5 herosów A mozna miec max 4.
Na Twoim miejscu wywalil bym 2 kohorty, saurusa na CO z dupowanymi itemami (glyph i SoM) i wsadzil 2 skinka na engina i zamiast 2x scroll dalbym mu scrolla i plaque od tepok.
Wychodzi 2193 pkt a rozpa robi sie mocna.
Oczywiscie to wszystko IMO.
Co tu ma moc przebicia? Carni i engine? Bo wiecej jednostek do walki nie widze. No moze kava jeszcze ale z nia roznie bywa, salwa muszkietów moze ją zmasakrować.
Zacznijmy od tego ze rozpa nie legalna bo masz 5 herosów A mozna miec max 4.
Na Twoim miejscu wywalil bym 2 kohorty, saurusa na CO z dupowanymi itemami (glyph i SoM) i wsadzil 2 skinka na engina i zamiast 2x scroll dalbym mu scrolla i plaque od tepok.
Wychodzi 2193 pkt a rozpa robi sie mocna.
Oczywiscie to wszystko IMO.
Faktycznie, już poprawiam
Już lepiej?
Geralt pisze:
Saurus oldblood 145
light armour 10
Glyph neckace 30
entchanted shield 15
sword of might 20
war drum of xahutec 30
Carnosaur 210
razem:460
Saurus scar- veteran 85
light armor 5
shield 3
bsb 25
plaque of dominion 50
razem 168
Skink priest 65
lvl2 35
diadem of power 25
dispel scroll 25
engine of the gods 290
razem: 440
skink priest 65
lvl 2 35
2x dispel scroll 50
razem:150
Skink cohort 10x5
50pkt
Skink cohort 10x5
50pkt.
Skink cohort 10x5
50pkt.
Skink cohort 10x5
50pkt.
Skink skrimishers 10x7
70pkt.
Saurus warriors 20x11
spears 20
FCG 30
razem: 270
Terranodons 4x30
razem:120
Cold one cavallery 5x35
FCG 50
war banner 25
razem: 250
Salamandra 75
Total: 2206
Miałem jeszcze pomysł na innego lorda, mianowicie oldblood na carnim z entch. shield i blade of realities
Co wy na to???
Już lepiej?
Ta rozpa nadal niema powera tak jak mowilem wyzej...