Lubelski Koziołek - MASTER w Lublinie 14-15. 03. 2009.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

może w pierwszej turze, ale wiesz jak to jest z tajnością, sędziowie maja dostęp do rozp przed turniejem, orgowie też, i to trochę nie sprawiedliwe może się wydawać, rozumiesz... A ja chce uniknąć gadania i chce przeprowadzić uczciwe zawody i wyłonić mistrza czoko - a to nie byle jaki tytuł!!!

pzdr

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Ja też bym był za tajnością...

Jeśli macie kłopot z ewentualnymi oskarżeniami o przecieki to może pozostawcie chociaż wybór graczom - tzn. jesli wyrażą taką wolę będą grać na tajne
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

nie nie chodzi o przecieki tu chodzi ze podobno niektórym z topu wygodnie grac jawnymi bo jakoby "latwiej zaplanować im bitwę"
no cóż
mi jako zwolennika tajnych "latwiej zaplanować bitwę" gdy jest tajnie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

jak gracze się zgodzą że chcą grac na tajne to nikt im nie zabroni, nie ma obowiązku ujawniania rozpiski dopóki obaj gracze są tego samego zdania

Awatar użytkownika
Ginnar
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ginnar »

Ale to Wy chcecie grać totalnie na tajne? nawet przed bitwą bez wiadomości o przeciwniku? To troche chore akcje wdg mnie by rodzilo=P

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Trochę inaczej by to działało, wiedziałbyś normalnie z jakim graczem grasz i jaką ma on armię, mógłbyś normalnie zobaczyć rozpiskę z tą różnicą iż nie byłyby tam podane koszty pkt, magiczne sztandary, magiczne przedmioty, etc. i w trakcie gry jak ta rzecz będzie ogrywała jakąś role to ujawnia ją się. Oczywiście każdy gracz posiada też jawną rozpiskę aby nie było sytuacji iż dobierasz sobie przedmioty w zależności od potrzeby :)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

grajcie jak chcecie, powtarzam, jeśli obaj gracze zechcą grać na tajne to nie ma sprawy, ale generalnie gramy na jawne, normalne zasady turniejowe

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

I gitara :)

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

tego mi wlasnie szkoda na turniejach: tajnosci. przeciez jest pelno przedmiotow, ktore maja jedyne zastosowanie gdy przeciwnik o nich nie wie.
mysle nad jakas fajna rozpiska i szkoda mi poswiecac dobrych pomyslow na rozne ograne schematy:/ no ale coz mam nadzieje, ze sie rozczulicie nad tematem;)
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.

Awatar użytkownika
Ginnar
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ginnar »

Znaczy można podać najwyżej itemy bohaterów nie pokazując który bohater posiada dany komplet, czyli wiesz czego sie spodziweac ale niewiesz od czego to tez jakies rozwiazanie;) Chociaż osobiście jestem oczywiście za w pełni jawnymi rozpiskami

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Ginnar pisze:Znaczy można podać najwyżej itemy bohaterów nie pokazując który bohater posiada dany komplet, czyli wiesz czego sie spodziweac ale niewiesz od czego to tez jakies rozwiazanie;) Chociaż osobiście jestem oczywiście za w pełni jawnymi rozpiskami
Jeżeli przejdą tajne podajesz w rozpie to co powinno być w wysywigu, czyli:
sztandary, pancerze, lance, muzyków w oddziałach, bardingi na koniach, dwuręki itd.
Nie podajesz natomiast magicznego wyposażenia, czyli:
Magicznych broni, innych magicznych przedmiotów, blodlajnów, mocy, magicznych szmat itd.
Pozdro.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Ej, czy scrolle permanentnie zabierają kości dispela czy też te kości wracają jak się zużyje scrolle?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

niestety permanentnie, to nie jest limit na turę tylko limit na rozpiske

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

czy Aldred's casket of sorcery na bohaterze nie czarujacym liczy sie jak by mial bounda (przeciez najpierw musi go ukrasc)?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

4 karabiny pisze:
Ginnar pisze:Znaczy można podać najwyżej itemy bohaterów nie pokazując który bohater posiada dany komplet, czyli wiesz czego sie spodziweac ale niewiesz od czego to tez jakies rozwiazanie;) Chociaż osobiście jestem oczywiście za w pełni jawnymi rozpiskami
Jeżeli przejdą tajne podajesz w rozpie to co powinno być w wysywigu, czyli:
sztandary, pancerze, lance, muzyków w oddziałach, bardingi na koniach, dwuręki itd.
Nie podajesz natomiast magicznego wyposażenia, czyli:
Magicznych broni, innych magicznych przedmiotów, blodlajnów, mocy, magicznych szmat itd.
Pozdro.
dokladnie rzeczs biorac to podajesz jego uzbrojenie takie jakie ma czyli:

masz charactera wyposarzonego w destroyer of eternities piszesz na tajnej rozpie, ze ma dwuraka
masz charactera z warspearem piszesz, ze ma lance
mach typka z flail of skulls piszesz, ze ma flaila
to samo z zbrojami i tarczami.

z ta roznica, ze magiczna zbroja nie bedaca heavy ani light armourem (np. meteoric iron, flayed haubrek, armour of khorne) jest po prostu armourem a nie heavy , light full plate ani nic z tych rzeczy :)

@mobi jeszcze podyskutuje na ten temat z malalem lecz najprawdopodobniej rozpa musi byc legalna w kazdym momencie gry :) takze mozesz wziac casceta na niczarujacym characterze lecz jesli nie bedzieszm ial innego nie majacego bounda to nie moze on w zadnym momencie gry miec bounda a wiec uzyc cascetu ;)

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

czyli jezeli tak to rozumiec to: moze go uzyc tzn skrasc czas (mag przeciwnika go traci) lecz sam nie moze go odpalic tak?

Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Supeł pisze:niestety permanentnie, to nie jest limit na turę tylko limit na rozpiske
Ale boundy tylko jak sie w danej turze uzyte sie licza, nie myle sie prawda?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jeśli DS zmniejszają limit to i boundy powinny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

wszystko się liczy rozpiska sie liczy nie użycie na ture, po cholerę brać jak nie będziesz używał, casket sam w sobie nie jest baudem więc wszystko ok, ale jak się nim stanie to nie będzie można go użyć, ale to jeszcze do przedyskutowania - shino z malalem podpowiedzą niedługo na to

najważniejsze by rozpisywać się mieszcząc w limitach, limit jest na rozpiske, nie można mieć więcej i "nie używać". Zulus ja nawet tego pytania nie rozumiem, masz np. 2 magów i bouda czyli 7 PD i co za różnica czy użyjesz bouda czy nie i tak masz w rozpie tylko 7 PD

Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Acha no bo to dodatkowe uscislenie wasze :) Ale w zwyklym Bp+R liczy sie tak jak mowilem prawda?

ODPOWIEDZ