Lubelski Koziołek - MASTER w Lublinie 14-15. 03. 2009.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
nie nie chodzi o przecieki tu chodzi ze podobno niektórym z topu wygodnie grac jawnymi bo jakoby "latwiej zaplanować im bitwę"
no cóż
mi jako zwolennika tajnych "latwiej zaplanować bitwę" gdy jest tajnie.
no cóż
mi jako zwolennika tajnych "latwiej zaplanować bitwę" gdy jest tajnie.
Trochę inaczej by to działało, wiedziałbyś normalnie z jakim graczem grasz i jaką ma on armię, mógłbyś normalnie zobaczyć rozpiskę z tą różnicą iż nie byłyby tam podane koszty pkt, magiczne sztandary, magiczne przedmioty, etc. i w trakcie gry jak ta rzecz będzie ogrywała jakąś role to ujawnia ją się. Oczywiście każdy gracz posiada też jawną rozpiskę aby nie było sytuacji iż dobierasz sobie przedmioty w zależności od potrzeby 

tego mi wlasnie szkoda na turniejach: tajnosci. przeciez jest pelno przedmiotow, ktore maja jedyne zastosowanie gdy przeciwnik o nich nie wie.
mysle nad jakas fajna rozpiska i szkoda mi poswiecac dobrych pomyslow na rozne ograne schematy:/ no ale coz mam nadzieje, ze sie rozczulicie nad tematem;)
mysle nad jakas fajna rozpiska i szkoda mi poswiecac dobrych pomyslow na rozne ograne schematy:/ no ale coz mam nadzieje, ze sie rozczulicie nad tematem;)
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.
Znaczy można podać najwyżej itemy bohaterów nie pokazując który bohater posiada dany komplet, czyli wiesz czego sie spodziweac ale niewiesz od czego to tez jakies rozwiazanie;) Chociaż osobiście jestem oczywiście za w pełni jawnymi rozpiskami
- 4 karabiny
- Beast from the East
Jeżeli przejdą tajne podajesz w rozpie to co powinno być w wysywigu, czyli:Ginnar pisze:Znaczy można podać najwyżej itemy bohaterów nie pokazując który bohater posiada dany komplet, czyli wiesz czego sie spodziweac ale niewiesz od czego to tez jakies rozwiazanie;) Chociaż osobiście jestem oczywiście za w pełni jawnymi rozpiskami
sztandary, pancerze, lance, muzyków w oddziałach, bardingi na koniach, dwuręki itd.
Nie podajesz natomiast magicznego wyposażenia, czyli:
Magicznych broni, innych magicznych przedmiotów, blodlajnów, mocy, magicznych szmat itd.
Pozdro.
dokladnie rzeczs biorac to podajesz jego uzbrojenie takie jakie ma czyli:4 karabiny pisze:Jeżeli przejdą tajne podajesz w rozpie to co powinno być w wysywigu, czyli:Ginnar pisze:Znaczy można podać najwyżej itemy bohaterów nie pokazując który bohater posiada dany komplet, czyli wiesz czego sie spodziweac ale niewiesz od czego to tez jakies rozwiazanie;) Chociaż osobiście jestem oczywiście za w pełni jawnymi rozpiskami
sztandary, pancerze, lance, muzyków w oddziałach, bardingi na koniach, dwuręki itd.
Nie podajesz natomiast magicznego wyposażenia, czyli:
Magicznych broni, innych magicznych przedmiotów, blodlajnów, mocy, magicznych szmat itd.
Pozdro.
masz charactera wyposarzonego w destroyer of eternities piszesz na tajnej rozpie, ze ma dwuraka
masz charactera z warspearem piszesz, ze ma lance
mach typka z flail of skulls piszesz, ze ma flaila
to samo z zbrojami i tarczami.
z ta roznica, ze magiczna zbroja nie bedaca heavy ani light armourem (np. meteoric iron, flayed haubrek, armour of khorne) jest po prostu armourem a nie heavy , light full plate ani nic z tych rzeczy

@mobi jeszcze podyskutuje na ten temat z malalem lecz najprawdopodobniej rozpa musi byc legalna w kazdym momencie gry

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wszystko się liczy rozpiska sie liczy nie użycie na ture, po cholerę brać jak nie będziesz używał, casket sam w sobie nie jest baudem więc wszystko ok, ale jak się nim stanie to nie będzie można go użyć, ale to jeszcze do przedyskutowania - shino z malalem podpowiedzą niedługo na to
najważniejsze by rozpisywać się mieszcząc w limitach, limit jest na rozpiske, nie można mieć więcej i "nie używać". Zulus ja nawet tego pytania nie rozumiem, masz np. 2 magów i bouda czyli 7 PD i co za różnica czy użyjesz bouda czy nie i tak masz w rozpie tylko 7 PD
najważniejsze by rozpisywać się mieszcząc w limitach, limit jest na rozpiske, nie można mieć więcej i "nie używać". Zulus ja nawet tego pytania nie rozumiem, masz np. 2 magów i bouda czyli 7 PD i co za różnica czy użyjesz bouda czy nie i tak masz w rozpie tylko 7 PD