Dawn of War II
Moderator: Zaklinacz Kostek
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
To może ktoś może cosik więcej powiedzieć o grze. Jakieś plusy i minusy? Szczerze mówiąc, trochę się wkurzyłem/zdegustowałem potrzebą internetowej rejestracji (na pudełku jest to napisane). Czy chodzi o to, że jeśli nie mam netu (hipotetycznie) to sobie nie pogram w oryginalną grę, za którą dałem sporo kasy? CoD5 już mnie zniechęciła bo trzeba było ściągnąć jakiś syf z netu, żeby sobie pograć w grę za 150zł, którą w jeden wieczór można przejść. Z góry dziękuję za wszelką odpowiedź.
Co do games for windows to można zrobić konto offline... nie wiem jak ze steamem, czy też można zrobić to offline. Kampania w grze jest troche nudna, chodzi o to, że jest bardzo łatwa. Żadnej misji nie musiałem powtarzać bo wszystkie przeszedłem za pierwszym razem. W czasie całej kampani dowodzisz max 4 oddziałami z pośród: dowódca, zwiadowcy, tactical squad, heavy weapon squad, assault squad i drednot. zdobywają one doświadczenie daje się im przedmioty itd. Natomiast skirmish jest już lepszy ale... jest bardzo mało map. Chyba z 10. Ogólnie gra nie powala, dostarcza dobrej zabawy (bez rozgrywki internetowej) na jakieś 2 dni.
Zagraj na najwyższym poziomie trudności, naprawdę warto, trzeba się nie raz nieźle napocić, żeby skończyć misjęGelo pisze:Kampania w grze jest troche nudna, chodzi o to, że jest bardzo łatwa. Żadnej misji nie musiałem powtarzać bo wszystkie przeszedłem za pierwszym razem.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
2 dni...to chyba spasuję i poczekam aż wyjdzie w jakiejś tańszej edycji za kilka miesięcy. Dobrze, że nowy Total War wychodzi to będzie grania na dłuuuugie godziny/dni/tygodnie.
No nie prawda, na normalnym poziomie można sobie pozwolić do zaznaczenia wszystkiego i bezpośredniego ataku na kilka oddziałów przeciwników za hard coverem, na Primarchu takie coś nie przejdzie. Odpowiednie wykorzystanie skilli, terenu, to ma naprawdę duże znaczenie.
- Młody Pajak
- Kradziej
na normalnym to później samym bossem mogłem wygrywać bitwę taki niezły chłopak do bicia był
- The_Monster
- "Nie jestem powergamerem"
imo gra bardzo slaba, 1 lepsza
MP- produkujesz wszystko w jednym budynku, zajmujesz punkty i sie tłuczesz(bardzo mala armia-ale kto co lubi). cala filozofia gry....
fabula lepsza w starcrafcie(w DoWie 1 too), tak samo gameplay
plusem za to jest na pewno customizacja
mowiac krotko: gra dla uposledzonych estetycznie fanow DoWa i tyranidow (ale starcraft 2 bedzie jeszcze gorzej wyglądał )
MP- produkujesz wszystko w jednym budynku, zajmujesz punkty i sie tłuczesz(bardzo mala armia-ale kto co lubi). cala filozofia gry....
fabula lepsza w starcrafcie(w DoWie 1 too), tak samo gameplay
plusem za to jest na pewno customizacja
mowiac krotko: gra dla uposledzonych estetycznie fanow DoWa i tyranidow (ale starcraft 2 bedzie jeszcze gorzej wyglądał )
zanim zapytasz-
Bywaja przypadki, kiedy najbardziej ostateczne kroki sa uzasadnione...
IMO The_Monster skoro twierdzisz, że na Multi tylko się bezsensownie klepiesz to nie chcę widzieć ilości twoich porażek. Moim zdaniem trzeba fajnie kombinować współdziałać jednostkami i otoczeniem, żeby wygrać.
Niestety gra ma dużo minusów, ale nie jest minusem rozgrywka. Do minusów napewno należy Steam, żałosna ilośc map na MP (od bety dodali tylko 2 mapy), brak rozgrywki 2 na 2 czy 4 na 4, monotonna kampania pod koniec (przed ostatnią finałową walką pojawiają się non-stop te same misje zabijania bossów i obrony punktów).
Niestety gra ma dużo minusów, ale nie jest minusem rozgrywka. Do minusów napewno należy Steam, żałosna ilośc map na MP (od bety dodali tylko 2 mapy), brak rozgrywki 2 na 2 czy 4 na 4, monotonna kampania pod koniec (przed ostatnią finałową walką pojawiają się non-stop te same misje zabijania bossów i obrony punktów).
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
- The_Monster
nigdy nie gram w żadną gre dla jakis durnych punktow, ale niektórzy widac tak graja
kazda wypowiedz na forum jest subiektywna. ja mam takie zdanie ty takie i tyle...
steam nie jest potrzebny do grania w dowa 2, chyba ze przeplacasz za gry
kazda wypowiedz na forum jest subiektywna. ja mam takie zdanie ty takie i tyle...
steam nie jest potrzebny do grania w dowa 2, chyba ze przeplacasz za gry
zanim zapytasz-
- The_Monster
sorry, nie zauważyłem steama przez to, ze mam konto od dawna, tak samo moi znajomi co graja w dowa 2 i nikt jakos nie narzekał
a wlasciwie jak to jest? jak ktos nie ma konta na steamie to zaklada je i wpisuje keya od dowa ?
punktow ktore sa obok profilu, kit z nimi
a wlasciwie jak to jest? jak ktos nie ma konta na steamie to zaklada je i wpisuje keya od dowa ?
punktow ktore sa obok profilu, kit z nimi
zanim zapytasz-