Próbuję wykminić coś grywalnego, powiedzcie co o tym sądzicie Wszelkie uwagi mile widziane
BO Warboss na dziku: enchanted, butki, ulag's akkrit axe, 5+ward -- 275pkt
Orc Shaman lvl2- 2 scrolle 150pkt
Orc Shaman lvl2-staff of sorcery, pierścionek 150 pkt
NG shaman-mad cap mushrooms + 3grzyby 135 pkt
2 Snotlings -40pkt
20 Orc Big Uns FCG +totem, choppa, spear, LA, shield -- 300pkt
20 Savage Boyz FCG+choppa,spear,shield -- 230pkt
30 NG FCG z 3fanolami+netters, shortbow -- 220pkt
Spider Riders-70pkt, shortbow
Wolf Riders-spear,shortbow --70 pkt
2 chukki+bully -- 80 pkt
4x Squig Herd -- 120pkt
2x Doom Diver -- 160pkt
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 127
Orki i Gobliny 2k BP+R
Orki i Gobliny 2k BP+R
RESPECT dla graczy O&G z pierwszej 30
Killing blow na lordzie jest imo lepszy niz dodatkowy atak. wywiera wieksza presje
Big unsów z totemem by sie przydało zwiekszyc liczebnie, a już napewno dać 21 żeby po ewentualnym pojedeynko czempiona w nastepnej rundzie miec dalej pelne szeregi. 24-25 optymalnie IMO.
Savagom szkoda tarcz dawac i tak zawyczaj bedziesz wloczniami klepal do przodu a save 6+ ich nie zbawi
Masz niewykorzystane sloty special. Najfajniejsze zabawki sa w specilach !
Big unsów z totemem by sie przydało zwiekszyc liczebnie, a już napewno dać 21 żeby po ewentualnym pojedeynko czempiona w nastepnej rundzie miec dalej pelne szeregi. 24-25 optymalnie IMO.
Savagom szkoda tarcz dawac i tak zawyczaj bedziesz wloczniami klepal do przodu a save 6+ ich nie zbawi
Masz niewykorzystane sloty special. Najfajniejsze zabawki sa w specilach !
nie wierze w shortbowa. jak juz to 20 common goblinow z lukami. za to tarcze na nocnikach z siatkami sa naprawde miodne.
za to wierze w 1-2 oddzialy error boyzow-przydatne cudenka
wywalilbym big unsom tarcze-lepiej zwiekszyc ich liczebnosc o 2. ewentualnie wywalasz wlocznie-albo lepszy save i mniej atakow albo odwrotnie.
savage z tarczami-AS tylko im przeszkadza
za tp na pewno zagospodarowalbym sloty special-moze rydwany?ale tez nie wiem skad na nie punkty wziasc.
moze klopka?
za to wierze w 1-2 oddzialy error boyzow-przydatne cudenka
wywalilbym big unsom tarcze-lepiej zwiekszyc ich liczebnosc o 2. ewentualnie wywalasz wlocznie-albo lepszy save i mniej atakow albo odwrotnie.
savage z tarczami-AS tylko im przeszkadza
za tp na pewno zagospodarowalbym sloty special-moze rydwany?ale tez nie wiem skad na nie punkty wziasc.
moze klopka?
wiem, kurczę kiedyś miałem tam 3/4 armii, a teraz sam siebie nie poznaję KB fakt, zniechęca potencjalnych challeng'owcówCharki pisze:Killing blow na lordzie jest imo lepszy niz dodatkowy atak.
Masz niewykorzystane sloty special. Najfajniejsze zabawki sa w specilach!
Quas mądrze prawisz, dzięki Faktycznie dzięki siatom zignorują modyfikator AS.
Ok za shieldy wchodzi 2 big unsów. Zabierając shieldy savagom zyskuję 20 pkt, ehh za co tu jeszcze speciali włożyć? Przydałoby się hoppersów, chariocik albo 2 nawet ,[klopa jakoś mi się nie sprawdza, chociaż może zaczną mi iść kości kierunkowe ] Error boyzi też sympatyczni, byłoby gdzie maga wsadzić żeby go do walki nie ciągnąć razem z oddziałami, ale też nie ma za co :/
RESPECT dla graczy O&G z pierwszej 30
- swieta_barbara
- habydysz
IMO zamiast 20 orkasow z wloczniami, lepiej wlozyc 12 big unsow z wloczniami. Lepiej klepia, to czego nie wyrobia ze statica nadrabiaja za pomoca wiekszej przezywalnosci (wyzszy WS) i ran (24 ataki ws4s4). Poza tym to rozpa w porzadku, tyle ze musisz trzymac lorda obok magow, zeby tlumil animozje - chyba, ze magowie do snotow. Osobiscie wolalbym zamiast snotow i 1 herda i za punkty zaoszczedzone na savage wystawic 2x10 arrer boyzow. To jedyny oddzial oprocz lorda i maszyn, ktory mi sie w tej armii splaca.
Jeśli chodzi o big Unsów to prędzej bym wywalił z nich speary, niz tarcze. Oni i tak generalnie walczą CR'em. Koniecznie dodaj co najmniej 1.
Nocniki z łukami jeszcze mi się nigdy nie przydali (śmieszny zasięg), za to z tarczami i HW + siatki już jest nieźle. 2 fanatyków w 1 klocku wystarczy imo.
Zielona rozpiska z wolnymi slotami special? o.O Nie wierzę
Dorzuć lobbe - spradza się jak już trafisz, a dużo nie kosztuje. Może zmień klocek savage na 12 savage big uns ze spearami?
Nocniki z łukami jeszcze mi się nigdy nie przydali (śmieszny zasięg), za to z tarczami i HW + siatki już jest nieźle. 2 fanatyków w 1 klocku wystarczy imo.
Zielona rozpiska z wolnymi slotami special? o.O Nie wierzę
Dorzuć lobbe - spradza się jak już trafisz, a dużo nie kosztuje. Może zmień klocek savage na 12 savage big uns ze spearami?