Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
-
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Odczzepcie sie od enginów
Kosztuja dużo a to tylko 5 woundow.
Poza tym to mega mocarne combo slann + 2x engine po 1sze nie miesci sie w kostkach z bp (zakladam ze slann ma dorzuty i calego lora) a po drugie to jakies 1400 pktów. Do tego jeszcze temple guardzi i 3x cohorty w corach i co jeszcze zmiescisz? To naprawde takie giete? Mocne jest ale nie na tyle zeby to ciac.

Poza tym to mega mocarne combo slann + 2x engine po 1sze nie miesci sie w kostkach z bp (zakladam ze slann ma dorzuty i calego lora) a po drugie to jakies 1400 pktów. Do tego jeszcze temple guardzi i 3x cohorty w corach i co jeszcze zmiescisz? To naprawde takie giete? Mocne jest ale nie na tyle zeby to ciac.
Sprawdź w uściśleniachPiotKęska pisze:Czy mógłby ktoś mi powiedzieć dlaczego w WFB Balancing Patch v 1.02
nie ma paru ładnych uściśleń np. o ironfistach.
Czy to po prostu błąd na stronce czy porostu uznano, że z tymi uściśleniami ogry są tak dobre ,że aż miażdżą DL i VC.
Z góry dzięki z odpowiedź.

Release the Przemcio!
-
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Nic nie pisze:(trikk pisze:Sprawdź w uściśleniachPiotKęska pisze:Czy mógłby ktoś mi powiedzieć dlaczego w WFB Balancing Patch v 1.02
nie ma paru ładnych uściśleń np. o ironfistach.
Czy to po prostu błąd na stronce czy porostu uznano, że z tymi uściśleniami ogry są tak dobre ,że aż miażdżą DL i VC.
Z góry dzięki z odpowiedź.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
bo są one w FAQu ogrów? :]
thurion pisze:+1 do casta z MoT dalej zabiera kostke z limitu PD? cos tam chyba sie zmienilo w zapisie ostatnimi czasy w BP no nie?
Dokupujesz marke a wiec odejmujesz kostke.Wszystkie dokupione na bohaterach przedmioty i zdolności, które pozwalają magowi na wybieranie czarów bez
losowania, dające znajomość całego lore’a, dające bonus +1 lub więcej do prób rzucenia czaru, oraz
przedmioty/zdolności wykupione przez magów pozwalające im przerzucić kości użyte do czarów.
Dla mnie to dziwne, jesli chodzi o ten przypadek, bo ciezko bedzie grac na samych magach tęczy.
No ale coz;]
Pozdrawiam
Skoro już o tym mowa na forum można sprawdzić kto jak głosował. Czy Malal, Shino albo Szafa mogli by to jakoś uzasadnić swój wybór? Obserwowałem głosowanie i powiem szczerze że byłem w tej kwestii naprawdę zaskoczony.Jankiel pisze:To niestety nie. Próbowałem dwa razy, ale mnie przegłosowalicos tam chyba sie zmienilo w zapisie ostatnimi czasy w BP no nie?
Wszystkich znajomych których o to pytałem uznali że ten zapis jest bez sensu i jest niesprawiedliwy. Chyba najbardziej na tym ucierpieli wojownicy chałasu.B) Wszystkie przedmioty generujące bonus do casta/dispela ograniaczają limit kości do wykorzystania
nie tylko oni, bo co komu przeszkadzają te kilka kostek do DD z horrorów
RAFIX pisze:nie tylko oni, bo co komu przeszkadzają te kilka kostek do DD z horrorów

"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

Rafix piszesz jak byś nie wiedział o co mi chodzi.RAFIX pisze:nie tylko oni, bo co komu przeszkadzają te kilka kostek do DD z horrorów
Według R jesteśmy ograniczeni do 12 PD na turę. Różnego rodzaju bonusy do casta, znajomości czarów itp. zmniejszają stopniowo po jednym ten limit.
Wyżej wspomniany MoT dodaje +1 do casta i jednocześnie zabiera jedną kość z limity PD. W różnych książkach są też bound spelle których moc jest mniej więcej od 3 do 5 a w booku lizaków już 6. Taki jeden bound spell też zabiera jedną kostkę PD.
+1 do casta kosztem kostki PD jest nie tylko niesprawiedliwe ale także bezsensowne.
Chciałbym żeby ktoś mi przedstawił argument w którym udowodniono by że jednak jest to potrzebne i ma sens.
Absolutnie tak. Już nie mówiąc o rzucaniu na jednej kostce. Czar wchodzący na 5 - szansa rzucenia? 33%. Z +1 to już 50% Na czwórce z 50 na 66% itd.
Amerykanom też zaczyna się nudzić Open. Jeden Amerykanin grający DoW pokazał forum DoWOnline wyniki turnieju. U nas przynajmniej było trochę więcej VCetów.
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... inners.pdf
25% armii na turnieju to demony; 60% armii w TOP 25 to demony
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... inners.pdf

Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, o 15:31 przez Kokesz, łącznie zmieniany 1 raz.

link nie działaKokesz pisze:Amerykanom też zaczyna się nudzić Open. Jeden Amerykanin grający DoW pokazał forum DoWOnline wyniki turnieju. U nas przynajmniej było trochę więcej VCetów.
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cust...inners.pdf

No bez jaj! Dwarfy 9! Trzeba przyciąć 

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"