Tak jak w temacie mam duże problemy z pomalowaniem Be'lakora. Chiałbym uzyskać najbardzej zbliżony efekt do tego jaki jest na stronie GW. Niem mam kąpletnie pojęcia jak sie do tego zabrać , jak rozjaśniać itd. Jak rbić skrzydła , jak mieszać farby . Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie .
Dodatkowo zamieszczam dużego rozmiaru i małego zdięcie Demona.
Duże: http://www.badongo.com/pic/510717
Małe: http://www.badongo.com/t/640/510717.jpg
Malowanie Be'lakora
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
W farbach ja to tak widzę: Chaos Black, Imperial purple, Skull white, Bestial Brown, Black ink(może sie przydać ale nikoniecznie), Bolgutan metal, Chainmail, Chestnut ink, Brazen brass, shining gold.
wg mnie są to wszytkie potrzebne farby do tego modelu. w kwesti skóry i skrzydeł, ogólenie rzecz biorąc zacząłbym od czarnego podkłądu, potem warstwa imperial purple z rozwodnionym chaos black, a potem rozjaśnianie białeym aż do zadowalającego efektu. oczywiście wszystko IMO
wg mnie są to wszytkie potrzebne farby do tego modelu. w kwesti skóry i skrzydeł, ogólenie rzecz biorąc zacząłbym od czarnego podkłądu, potem warstwa imperial purple z rozwodnionym chaos black, a potem rozjaśnianie białeym aż do zadowalającego efektu. oczywiście wszystko IMO
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
No właśnie cholernie cięzka sprawa i potrzebuje jakiś rad wskazówek jak sie wogóle do tego zabrać . Najtrudniej mam z błoną na skrzydłach . Przez te foładowania farba często leci nie tam gdzie trzeba a i problemy z rozjaśnianiem są . Już chyba 3 raz przemalowuj skrzydła...
Jak farba leci nie tam gdzie trzeba to nie pofałdowania tylko zbyt rozwadniasz farbę.
Czarny jest w ogóle trudny do rozjaśniania. Proponowałbym wyjść od ciemnoszarego a potem w górę codex grayem. Ale przy mokrym pędzlu to będzie tak na oko jakieś 15 warstw żeby porządnie wyglądało.
Czarny jest w ogóle trudny do rozjaśniania. Proponowałbym wyjść od ciemnoszarego a potem w górę codex grayem. Ale przy mokrym pędzlu to będzie tak na oko jakieś 15 warstw żeby porządnie wyglądało.
Uerph.
No co ty nie powiesz?Tak tylko , żeby uzyskać łądne przjscia to najlepiej albo rozwodniona farba albo ją mieszać na figurce
Nie powiedziałem, że źle że rozwadniasz farbę. Jeżeli tracisz nad farbą kontrolę to najpewniej rozwadniasz w zbyt dużym stopniu. Spróbuj z trochę gęstszą mieszanką.
Tak się składa że aktualnie też maluję skrzydełka Be'Lakora, i mi tam powierzchnia błon nie sprawia wielkich problemów, tyle tylko, że dość długo się to maluje, i łapy coś mi się trzęsą
Uerph.