Malowanie Be'lakora

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iko
Warzywo

Malowanie Be'lakora

Post autor: Iko »

Tak jak w temacie mam duże problemy z pomalowaniem Be'lakora. Chiałbym uzyskać najbardzej zbliżony efekt do tego jaki jest na stronie GW. Niem mam kąpletnie pojęcia jak sie do tego zabrać , jak rozjaśniać itd. Jak rbić skrzydła , jak mieszać farby . Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie .

Dodatkowo zamieszczam dużego rozmiaru i małego zdięcie Demona.

Duże: http://www.badongo.com/pic/510717

Małe: http://www.badongo.com/t/640/510717.jpg

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

W farbach ja to tak widzę: Chaos Black, Imperial purple, Skull white, Bestial Brown, Black ink(może sie przydać ale nikoniecznie), Bolgutan metal, Chainmail, Chestnut ink, Brazen brass, shining gold.

wg mnie są to wszytkie potrzebne farby do tego modelu. w kwesti skóry i skrzydeł, ogólenie rzecz biorąc zacząłbym od czarnego podkłądu, potem warstwa imperial purple z rozwodnionym chaos black, a potem rozjaśnianie białeym aż do zadowalającego efektu. oczywiście wszystko IMO
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Jagal pisze:Imperial purple
Tej już chyba nie ma. Teraz jest tylko Liche Purple.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Na modelu gjewu to skóra jak i skrzydła są imo pociągnięte od czerni do codexu. Ale to dość trudna robota, ciężko jest rozjaśniać chaos black.
Uerph.

Awatar użytkownika
Iko
Warzywo

No właśnie cholernie cięzka sprawa i potrzebuje jakiś rad wskazówek jak sie wogóle do tego zabrać . Najtrudniej mam z błoną na skrzydłach . Przez te foładowania farba często leci nie tam gdzie trzeba a i problemy z rozjaśnianiem są . Już chyba 3 raz przemalowuj skrzydła...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Jak farba leci nie tam gdzie trzeba to nie pofałdowania tylko zbyt rozwadniasz farbę.
Czarny jest w ogóle trudny do rozjaśniania. Proponowałbym wyjść od ciemnoszarego a potem w górę codex grayem. Ale przy mokrym pędzlu to będzie tak na oko jakieś 15 warstw żeby porządnie wyglądało.
Uerph.

Awatar użytkownika
Iko
Warzywo

Tak tylko , żeby uzyskać łądne przjscia to najlepiej albo rozwodniona farba albo ją mieszać na figurce... Tyle tylko , że ten drugi sposób to tylko dla masterów , przy takiej powierzchni .

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Tak tylko , żeby uzyskać łądne przjscia to najlepiej albo rozwodniona farba albo ją mieszać na figurce
No co ty nie powiesz?
Nie powiedziałem, że źle że rozwadniasz farbę. Jeżeli tracisz nad farbą kontrolę to najpewniej rozwadniasz w zbyt dużym stopniu. Spróbuj z trochę gęstszą mieszanką.
Tak się składa że aktualnie też maluję skrzydełka Be'Lakora, i mi tam powierzchnia błon nie sprawia wielkich problemów, tyle tylko, że dość długo się to maluje, i łapy coś mi się trzęsą ;)
Uerph.

ODPOWIEDZ