Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
hmm... witam chcałbym zaczać grać WoC. i jaża się dwa pomysly w mojej głowie, jedna to full khorne tylko wiecej maruderów na koniach i kilka max 3 odzały knight lub piechota tzeencha z full magia (jak to u tzeentch) plus bons spell monże jedni chosen i marudeży ma koniachy by fasty pojeczhac ... co wy na to? i jak zazwycaj sie WoC wystawia?
Nowe WoC dają dużo możliwości i nie ma tak jak kiedyś jednej rozpiski, ja gram na Khornie moja armia jest w dziale rozpiski możesz zlookać tam.
Zasadniczo są dwie możliwości lalbo gramy na max bohaterach dopakowanych na maxa, albo na regimenty.
P.S. Nie bierz 3 oddziałów Knightów po pierwsze to zero jakiegokolwiek klimatu, apo drugie jest tak dużo ciekawych Specjali, że na bank ich zastąpisz.
Zasadniczo są dwie możliwości lalbo gramy na max bohaterach dopakowanych na maxa, albo na regimenty.
P.S. Nie bierz 3 oddziałów Knightów po pierwsze to zero jakiegokolwiek klimatu, apo drugie jest tak dużo ciekawych Specjali, że na bank ich zastąpisz.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
Twoja rospiska jest ciekawa ... mi khorne troche sie znudził i na wiecej kuktów i tak jakiegos maga trzeba ... coś pomyśle bo dużo jest ciekawych opci ... poza mortal, maruderami i ołtazem to wszystko inne nie ma dlamie klimatu
ale dam jakoś rade 

Maga w Khornie tez można wystawić, oprócz Lore z marków są jeszcze Fire, Death i Haven do wyboru. Wiadomo nie wystawisz dysku, ale jak na razie radze sobie tak powiedzmy do 2500. Nie rozwalam wszystkiego to jasne, ale zabawa jest przednia
, a jak już grasz na super dużo jak dla mnie tak powyżej 3k tom nie ma bata żeby nie połączyć Marków dobry do Khornea jest Nurgle 

No ostatnio się o tym przekonałem grając z demonami ^^Piotr3K pisze:Żeby grać Khornem to trzeba mieć niezłego skilla, żeby nie było takiej sytuacji, w której to przeciwnik gra Twoją armiąbo poza tym że jak już coś wpadnie to sie fajnie turla tylooma kostkami to dobrze by było kontrolować co się dzieje
Pociągnęło to w konsekwencji zdjęcie jednej marki khorna z knightów. Teraz khornowy jest BSB no i knighci z banner of rage. Więcej niż 2xfrenzy przestało mi podchodzić w armii.
Zapomniałem o jednym 
Ja mam w swojej tylko 3 MoK Jugger, Knightci i Ogre. Nie jest źle, ale mobilność spada przez ich ochronę
Teraz zastanawiam się nad drugim Rare, bo mam plan w końcu złożyć coś na ponad 2k i chyba jedyną możliwością jest helka.
I od razu chciałem się zapytać jakie wymiary ma Hellcannon? Bo nie mam pojęcia jak się zabrać za robienie go.

Ja mam w swojej tylko 3 MoK Jugger, Knightci i Ogre. Nie jest źle, ale mobilność spada przez ich ochronę

Teraz zastanawiam się nad drugim Rare, bo mam plan w końcu złożyć coś na ponad 2k i chyba jedyną możliwością jest helka.
I od razu chciałem się zapytać jakie wymiary ma Hellcannon? Bo nie mam pojęcia jak się zabrać za robienie go.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
hmm.. khorne jest fajnyt ma małe punkty ale na wiecej (1500+) i tak magia sie pojawi tak czy tak, mam takie zapytanie w zwiazku z tym co wolicie slanesh tzeentch czy nurgle albo zwykli ... i mam jeszcze 2 pytamka (1)czy ktoś prubował tylko na maruderach? (2)czy ktoś prubował bez marków?
Magowie tzeentcha są najczęsciej widziani na dyskach i z książką , nurgla są bardzo dobrzy i w miarę często używani . Jeszcze zostaje mały mag bez marków i 2xscroll też popularny
Ja lubie dużych Tzeentcha ( nurgle śmierdzi ) a lore slanesha mi jakoś nie podchodzi

Ja lubie dużych Tzeentcha ( nurgle śmierdzi ) a lore slanesha mi jakoś nie podchodzi