Engine of the gods
Moderator: Ziemko
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ciekawe - zestrzelisz stedzie i 3xoddzialy terkow w 1 ture? Powiedz mi tylko jak ;DRakso_The_Slayer pisze:eee... to nie tak strasznie to możecie ich sobie wystawiac... i to jak najwięcej. Im więcej stedziów tym lepiej dla krasnoludów
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Tak jak to Sex Rocket napisał
Ogólnie wole żebyście mieli kilka stedzi niż stare morze skinków. Stedzie balisty i strzelcy trafiają na 2+ więc prawie zawsze, trafic katapą to też wiekszy problem nie jest. Poprawiam organkami (chyba, że mi terkami podlecisz to wtedy w ptaszyska ). Zawsze coś tam wejdzie i coś Wam padnie. A im więcej stedziów macie tym mniej innych rzeczy :p
Ogólnie wole żebyście mieli kilka stedzi niż stare morze skinków. Stedzie balisty i strzelcy trafiają na 2+ więc prawie zawsze, trafic katapą to też wiekszy problem nie jest. Poprawiam organkami (chyba, że mi terkami podlecisz to wtedy w ptaszyska ). Zawsze coś tam wejdzie i coś Wam padnie. A im więcej stedziów macie tym mniej innych rzeczy :p
Rakso strzelasz z bolca, jak wylosujesz stedzia to ranisz na 4, a jak zaloge to sciagasz 1 skinka xD Na 6 jedynie mozesz szamana sciagnac
Ale jak stedzie sie dotoczą do klocków kraśków to pozal sie boze
Ale jak stedzie sie dotoczą do klocków kraśków to pozal sie boze
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nie zapominaj ze nadal mamy skinki a slayerzy maja tak poteznego save'a ze moga ich nie przezyc
Boże znów Teohammer sie zaczyna
Boże znów Teohammer sie zaczyna
Dlaczego tak uważasz ? Engine z 1lvl golym priestem to 355 pkt. Poniewaz mamy ere BP+R to i tak wiecej sie nie oplaca wystawiac bo limi przekraczamy, a za te pkt mamy:Ziemko pisze:3 lub 4 to juz glupota imho.
Priesta, ktory moze rzucic jakies przerzuty lub k6 s4
Niezłe uderzenie w HtH w postaci ancient stegadona
Moce engina, które kazdy wie jak zajebiste są
Jednostke ktora moze zajebiscie duzo przyjac na klatke bo T6 i stubborn
US10 Terror
Mam praktycznie 5 w jednym bo to maguje, mocno wali w HtH i ma zajebiste ataki na odleglosc + US10 z terrorem i cos co moze zlapac i trzymac. Moim zdaniem w lizakach nie ma teraz niczego lepszego za te punkty (tylko, ze ja nie lubie terków ale wiem, ze wiekszosc lubi miec oddzial czy 2).
hmm... wg mnie 2 są optymalne...
mimo wszystko stedzie, nawet ancient z ich S6 jak nie przebiją się w pierwszej turze, to później stoją...
priesta wcale nie jest tak trudno ściągnąć jak coś ma tyle strzelania co: DE, Dwarfy, Empire, WE... i wtedy Engine traci 3/4 swojej przydatności...
koszt... jak na moce i wartość pojedynczej jednostki jest ok... ale jak patrzymy przez pryzmat całej rozpiski, to się robi tłoczno na inne rzeczy, jakieś kohorty do odginania, kawa/kroxy... mało się wsparcia robi...
mimo wszystko stedzie, nawet ancient z ich S6 jak nie przebiją się w pierwszej turze, to później stoją...
priesta wcale nie jest tak trudno ściągnąć jak coś ma tyle strzelania co: DE, Dwarfy, Empire, WE... i wtedy Engine traci 3/4 swojej przydatności...
koszt... jak na moce i wartość pojedynczej jednostki jest ok... ale jak patrzymy przez pryzmat całej rozpiski, to się robi tłoczno na inne rzeczy, jakieś kohorty do odginania, kawa/kroxy... mało się wsparcia robi...
Engine sam dla siebie jest wsparciem w fazie magii
To jest żal... Przyznaje.
Brak zapisu o magiczności mówi wprost że nie są magiczne hihi.
Ot najwyżej będzie troszkę ciężej grać z leśnikami oraz czasem upiorami, na resztę to i tak to nie ma znaczenia. Dla mnie stedzio to gięte stworzonko. ma stubborna więc utrzymać sie może, w walce jest wporzo, strzela z dmuchawek i z mocy...Jak coś zabije mi maga na nim...hmm a to jest zawsze możliwe... to przynajmniej nie ubije stworka (np. taka armata). W złotówkach jest śmiesznie tani...
Ot najwyżej będzie troszkę ciężej grać z leśnikami oraz czasem upiorami, na resztę to i tak to nie ma znaczenia. Dla mnie stedzio to gięte stworzonko. ma stubborna więc utrzymać sie może, w walce jest wporzo, strzela z dmuchawek i z mocy...Jak coś zabije mi maga na nim...hmm a to jest zawsze możliwe... to przynajmniej nie ubije stworka (np. taka armata). W złotówkach jest śmiesznie tani...
demon prince, demoniczna helka i demoniczne gifty w faqu zostaly wprost potraktowane jako niemagiczne, wiec nie liczyl bym na toSlanesH pisze:uscislenia...
ale ja licze ze w FAQ to naprawia
a co do engina jest fajny, ale nie jest jakis moim zdaniem game breaking... szcegolnie na BP+R gdzie napewno dojdzie ograniczenie w ich ilosci no i nie wykorzysta sie wszystkich PD/DD ktore sie dostaje, dla mnie te wszystkie monster trucki to takie bardziej funowe rozpy, ciekaw jestem co zrobia ich wlascisciele trafiajac na turnieju na imperium na 4 GC i 2 ST
pzdr