Nowa kampania na ASURZE.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Masz go w tej małej ramce pod jednostkami
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Newbie
Pseudoklimaciarz

Post autor: Newbie »

mam małą ramke (sry był remis :D ) ni i pisze :

BloodButcher, your army engaged a Loyalists of Malekith army led by mcempires. Your army deployed in Aggressive - Flanking formation while the enemy deployed in Aggressive - Flanking formation. Your army fought a stalemate with the enemy.

A to chyba nie jest dokladny raport ?

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

no tu masz raport z przebiegu bitwy, co byś chciał jeszcze wiedzieć? :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Ej Exalted Daemon daje rade?
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Tragedia ten demon. Zginął mi w pierwszej bitwie.

Staty demona
6 5 0 5 5 4/4 5 4 8
Do tego ma:
Armour: Daemonic Aura
Weapon: Claws and Fangs
Rule: Greater Daemon
I jego nie robisz "reinforce tylko "heal"
Obrazek

Newbie
Pseudoklimaciarz

Post autor: Newbie »

Mam pytanko : do rydwanów jaki atak jest najlepszy > flankujacy czy " na pałe" ? Pytam się bo dałem flankujący i rydwany zadały magiczny 1 kill ;/

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

mi sie sprawdzały i w breakthru i w flanking.
nie sugeruj się wynikiem jednej bitwy.

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

dokładnie, raz zabiją nic a raz rozniosą cały regiment na strzępy... ale same wyparują innym razem :D

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ja dałem drugą szansę rydwanom, nie straciły nic, zabiły 5, czyli nie tak źle.
I generalnie z tego co słyszałem to potworów (hydra, demony i nie wiem co tam jeszcze jest) się nie opłaca,

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

exalted deamon i dragon ogre to lipa bo umierają zwykle podczas jednej bitwy, hydra to co innego, potrafi coś zabić oraz przeżyć do końca starcia - zazwyczaj :wink:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Possessed pisze:dokładnie, raz zabiją nic a raz rozniosą cały regiment na strzępy... ale same wyparują innym razem :D
Masz rację. W elfach w formacji defensywnej spisują się różnie. U mnie jest to jednostka która albo zgarnie krwawe żniwo 15+ albo sama zejdzie i trzeba kolejne 5 pkt poświęcić... Podobnie BG, duużo koszą ale przy tym padają jak muchy :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

To tak jak barbarian worriors. Oni także są niezłymi rzeźnikami, choć mi ostatnio słabo się spisują. Będą mieć szansę się zrewanżować. Mimo przegranej postanowiłem spróbować zagrać z moim ostatnim przeciwnikiem jeszcze raz. Zobaczymy jak będzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Mi najlepiej sprawdzaja sie zwykli HE warriorzy, choc sea guardzi tez swoje robia, zdecydowanie wiecej niz lucznicy. Sympatycznie, ze chociaz gdzies sa grywalni :wink:
Kurde, ale mamy 14 ture, a ja stoczylem do tej pory 3 bitwy tylko, 1 wygrania i dwa remisy.

BTW. ma ktos bohatera maga w ogole? Moj ma 11 kills jak narazie, wiec ciezko mi cos o nim powiedziec...

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

moja hydra może i coś ubiła, ale nie dowiedziałem się o tym bo zdechła w tej samej (swojej pierwszej) bitwie...
charioty natomiast albo wbijały ok 33 na bitwę, albo wyparowywały doszczętnie...

takie pytanko: jak chce dołączyć bohatera do chariotów, to musi on mieć wierzchowca (cold one się nada?) czy tez w wersji na piechotę nijako wsiądzie na rydwan?

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Galharen pisze:BTW. ma ktos bohatera maga w ogole? Moj ma 11 kills jak narazie, wiec ciezko mi cos o nim powiedziec...
Possessed ma, tylko że chaośnickiego:
Possessed pisze:74 killsów na Jormungand'zie
Ja mam magiczke elfią z rangą Sorceress 43 fragi. Od czasu kiedy kupiłem jej longbow'a i Sigil of Magic jej umiejetnosci bitewne wzrosły.
Obrazek

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

nawet 89 killsów aktualnie, tylko że mój max jest w wersji deluxe, czytaj z najleszym mountem, bardingiem, 2 brońmi i blunderbussem oprócz tradycyjnego sigil of magic - działa skutecznie, zazwyczaj samopas :wink:

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Nareszcie :twisted:
Magnus the Great, your army engaged a Cult of Asuryan army led by Thalanas. Your army deployed in Balanced - Combined Assault formation while the enemy deployed in Balanced - Harassment formation. Your army massacred the enemy.
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Thorving Deceased, your army engaged a Loyalists of Malekith army led by Steelgut. Your army deployed in Very Good formation while the enemy deployed in Like Always formation. Your army defeated the enemy.
Ten typ nie ma dość :shock:
Ja sobie ponabijam na nim trochę fragów.
Koledzy z DoU przekażcie Panu Caveman050, że tym razem pojechałem go bez nawet jednej straty. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

już rozumiem drizzt o co ci chodziło że jaszczurx jest po drugiej stronie barykady, dzisiaj dostałem już trzecią walkę z osobą z pseudonimem Jaszczur - ale to chyba zbieg okoliczności, i to bez ustalania Grudge :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Ej chaośnicy mamy jakas polska grupe w ogole?
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

ODPOWIEDZ