vocal - 24.12 - Galrauch, smok chaosu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

złoto wygląda beznadziejnie :/ nie pasuje ni w ząb. Reszta bardzo mi się podoba, ale to złoto....

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Czaderski dobór kolorów. Złoto może kontrowersyjne, ale demonom to chyba nie będzie przeszkadzać, wręcz przeciwnie. Poza tym, nie wiem czy dałoby się je zastąpic innym kolorem w tym przypadku. Ciemny niebieski świetnie wyszczupla te modele.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

zlecenie między zleceniami, niecałe 2h roboty, wyższy TT:) za to jaka figurka...;) podstawki jeszcze nie ma, myszę nad nią pomyśleć. zastanawiam się na razie nad brukiem albo traktem zabłoconym.
a niebawem będzie regiment czarno-czerwono-złotych horrorów do armii z psami:)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajoski gratuluje ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

ughh widać ze za dużo pracy w to nie włożyłeś.
sam model wypasiony mogłeś go już dopieścić
metalik bardzo ci fajnie wyszedł , brązowe buty paskudnie , jakby całe w błocie były uwalane to samo stopa jakaś taka tylko washowana
no i niebieska ryba .. heh no cóż można i tak
jak na stół to ujdzie , brawo

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Moim zdaniem zbytnio rozjaśniłeś mu okolice szczęki. Wygląda przez to jak goryl. Reszta OK. Demony super, gdyby nie ten złociutki.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

hmm to ulepek? Bo takiej figsy to ja jeszcze nie widziałem :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Shakin' Dudi pisze:hmm to ulepek? Bo takiej figsy to ja jeszcze nie widziałem :)
To Town Cryer figsa z Mordheim.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Dla mnie okej :) szczególnie jak na czas ,który temu poświeciłeś :wink: Metaliki na naramienniku ... klasa :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

quidamcorvus pisze: To Town Cryer figsa z Mordheim.
Fajny, nie? :twisted:

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

vega... bo but i stopa są ubłocone, w kontekście podstawki będą się lepiej prezentować i będzie to lepiej widoczne myślę:)
szczęka wygląda troche jak goryla, nie ma tu przekłamania w zbyt mocnym wycieniowaniu czy grze światła;) taki urok figurki:P
teraz pora wygrzebywać się z kolejnych zleceń;] a jak się więcej tego uzbiera to podstawki zrobię bo się prosi już wiele modeli od długiego czasu...

VegaMStudio
Chuck Norris

skoro błoto , spróbuj kawy (może być też kakao bądź inka, dają inne efekty ) mieszasz z wikolem do konsystencji błota , ciapiesz grubiej (bo wikol schnąc zmniejszy objętość ) i masz ekstra błotko :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

pomyślę nad tym ale boję się że figurka to za mała skala żeby dorzucać grubsze warstwy błota, zresztą to ma być raczej brud/zaschnięte błoto, niż efekt jakby koleś wylazł świeżo z bagna;]

VegaMStudio
Chuck Norris

aha to w takim razie proponuje smokey ink ! bardzo gęsty do postarzania jak i może udawać obłocenie (bo farbą efektu błota nie widać tylko jak by było źle pomalowane szczególnie ze stopa od spodu jest czysta więc trudno się domyśleć ze to błoto )

(jest jeszcze jeden sposób - pastela - kredkę pastelowa o danym kolorze nakładamy na buty - chodzi o suchą pastele można nawet zetrzeć na papierze ściernym i pędzlem nakładać) całość da efekt kurzu , wyschłego błotka :) - konieczny lakier bezbarwny
w każdym razie możesz się pobawić :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

ładne słońce to popstrykałem parę fotek zaległych rzeczy..;)

herosi z podstawkami już skończeni do mojej armii:

Obrazek

Obrazek

nocniki ze slingami, swoją drogą używałem ich ostatnio, porażka jakas...
Obrazek
oto z czego jestem dumny- wyciąłem wreszcie wszystkie traye (ponad 20....) do swojego chaosu, mają już teksturę płytek choć na zdjęciach słabo widać. te dwa większe są pod kloce maruderów, w miarę jak będą schodzić będzie się pojawiać znak na posadzce;] taka zachęta do strzelania do nich...:P
Obrazek
tu tylko połowa, druga pod regimentami na półce...
Obrazek
oto heros na dysku z płytek z podstawek, z halabardą. halabarda jak i heros na magnesikach, będzie mógł robić za bsb a dysk za latacza pod maga;)
Obrazek
magowie tzeencha, słabo widać ale jeden ma łapkę ze spawna trzymającą oko:)
Obrazek
marudy z fillerem z borysa:) delikatnie skonwertowany że bardziej pasował do chaosu. będzie miłym centerpiecem oddziału.
Obrazek

Obrazek
belakor robiący za DP, na skrzydłach motywy armijne- kostki, karty.. ostatnio wyczaiłem jeszcze kule bilardowe oraz coś nowego;]
Obrazek
marudy, wreszcie sklejone, parę dodatków jeszcze i GS im potrzebny.
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 mar 2009, o 16:45 przez vocal, łącznie zmieniany 1 raz.

VegaMStudio
Chuck Norris

fajne

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

nawet całkiem fajne :D

Ps. Nie szkoda ci było pociąć Borysa?? :D

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

super chaos się szykuje

poprosiłbym o dokładniejsze foty borysa, chcę się zorientować jak by na juggera pasował :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ten dysk z plytek srednio mi sie podoba , mam rozumiec ze masz zamiar te plytki pomalowac jako karty?

Reszta fajna - bardzo mi sie podoba pomysl przewodni oraz fakt, ze trzymasz sie go na calej armii...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

@Ziemko- dysk z płytek jeszcze nie skończony:) będzie w kolorystyce jak w kawalerii- czarnobiała szachownica. dorzucę tam jeszcze ze 2 kostki;)
http://picasaweb.google.pl/vocart/Chaos ... 8512429810 oto kawaleria jakby ktoś nie kojarzył idei:)

@Koz@a- takie było przeznaczenie tego borysa żeby został pocięty więc mi go nie szkoda;] valtena już zmasakrowałem to czemu nie borysa;p

@Czopek- borys pasuje na juggera ale już mam jednego;] też będzie miał wymienialną łapke na sztandar uniwersalny. tym sposobem mając ok 7 herosów mogę mieć prawie dowolną kombinację bohaterów i steedów:) magnesy rox:D uzbierało mi sie tych bohaterów ok 25 do samego chaosu, nigdy tego nie pomaluję więc myk z magnesami jest niezbędny:)
tylko w borysie szkoda zmieniać za dużo. ma wymienny tułów, ale nogi zlane z niedźwiedziem. tułów ma płaszcz opadajacy na futro i pod płaszczem jest płaski miś. zależy ile sie bedzie chciało w tym modelu zmieniać żeby zamienić go w herosa khorna;) jak będzie leciała następna tura fotek to mu może strzelę ale to jak coś pomaluję, hurtem wolę.

a jeszcze dorwałem paru rugludów i będzie ładna 16, tylko pomalować to jeszcze... a tu zlecenia do roboty wciąż. niebawem jakieś nowe foty powinny się pojawić z postępów prac;]

PS dzięki za wszystkie komentarze:) aż sie chce pracować;]

ODPOWIEDZ