Nowe Dark Elves - pytania o zasady

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Wszystkie inne magic itemy maja wearer, bearer albo character w opisie ...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Malal pisze:Tylko wlasciela. Przyklad patrz Pedanta. Smok tez dostaje odwracalnego worda? :wink:
Malalu, twój przykład jest mocno chybiony, poniewarz przy opisie Pendanta jest wyraźnie napisane "wearer" a przy RoD napisane jest "model". więc oczywiste jest to że pendant nie daje bonusów dla smoka :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Analogicznie jest w Imperium, jest przedmiot, który pozwala zignorować pierwsze trafienie, pozwala modelowi i nie działa na wierzchowca.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

definitywnie jest model. a jak w nich strzelasz to masz pół BS!
A czy smok tez, to dodam,ze jest przy strzelaniu napisane ze model and the UNIT, wiec chyba logiką sie kierując, WS w HtH przeciw smokowi powinien byc połowiony.
OPIS PRZEDMIOTU JEST KLAROWNY
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dmtrij pisze: A czy smok tez, to dodam,ze jest przy strzelaniu napisane ze model and the UNIT
napisane jest że "character or their unit". chodzi mi o to że kluczowe jest tu słowo "model"

Natomiast argument Byro i fakt że większość osób twierdzi że RoD niedziała na potwora zdecydowanie mi wystarcza.

dziękuje za wyjaśnienie nieścisłości.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Alister pisze:Wszystkie inne magic itemy maja wearer, bearer albo character w opisie ...
nie.

gaze of gods to taki przyklad.

regenki to drugi (chaosowe)

golden ankhra

to tak z pamieci...

juz nie raz ta kwestia wychodzila (nieszczeswny gt i odpowiedzi alessia :P - potem wyklaryfikowane ;]) i musi byc to wyszczegolowione w opisie przedmiotu by dzialal na mounta
OPIS PRZEDMIOTU JEST KLAROWNY
ZASADY PRZEDIOTOW TEZ. STARAJ SIE PISAC BEZ CAPS LOCKA

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Czy assassin moze wychodzic z jednostki w ktorej sie znajduje?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tak. po ujawnieniu jest traktowany jak zwykly character.
inaczej cloak of twilight bylby troche bez sensu ;) (wiem, ze mozna popychac innych characterow lecz przedmiot jest tak zaprojektowany by popychal wlasnie assasina ;) )

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Oczywiście, chociażby za sprawą swojego bound spella. W jednostce jako ukryty jedynie rozpoczyna grę.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

A można go wystawić jako scouta samodzielnie, czy tylko w scoutującej jednostce (shadzi) ??

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tylko siedzi. To pod katem Shadesow mu to dali. Zeby sie mogl w nich ukrywac.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

mozna uzywac jak masz ochote :)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Jak liczymy punkty za Cauldron?
Kiedy dostajemy za model polowe pts? i.e. czy gdy nabijemy Death Hag rane to dostajemy 45 czy 100 pts?

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Gajowy pisze:mozna uzywac jak masz ochote :)
Ciekawe, ciekawe...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Czytaj częściej forum, Malal, zamiast rulebooka. Dużo się nauczysz :D
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

To ja ponowię pytanie. Jak liczymy punkty za Cauldron?
Kiedy dostajemy za model połowe pts? Czy gdy nabijemy Death Hag ranę to dostajemy 45 czy 100 pts? Czy przeciwnik dostaje punkty za zdjęcie samego Cauldron'a gdy załoga ucieknie?
Od nowego FAQ'a do DE lifetaker jest niemagiczny, czy zęby hydry także?

Czy champion oddzialowy, CoK np, moze nosic Enchanted shield albo shield of ghrond? Czy ze wzgledu na to,ze tarcze ma juz w ekwipunku, po prostu nie moze wykupic magicznej tarczy?

ODPOWIEDZ