Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009
Stary - 12 PD. Przy niegraniczonej liczbie DD i DS. Przy 12 PD, zakladajac ze wszystko idzie przez hersow z Summon ghouls i z jednej kostki, to 8 udanych czarów. Przeciwnik dysponuje srednio pewnie ok. 8DD, czyli 4 z 8 czarów rozprasza na luzie. Wchodza wiec góra 4 czary, czyli ok. 14 ghouli. Ja bym tego nie nazwał spamem. 14 modeli piechoty za cała faze magii... luz.Malal pisze:I najwiekszej bolaczki nie obcieliscieSpamu ghuli z Vc lorda
majac swoje 8 pd +d3 z baner of sorcery robi sie smutno ale coz
Ja bym na tym nie opieral swojej konstrukcji armii. Bo to brzmi po prostu słabo.
Zreszta w ogole, 12 PD, 0-1 Wraiths, i wybór "albo helm albo regenka"" sprawiaja, ze nie widze opcji zrobienia w VC jakichs strasznych przegiec.
- morgan10005
- Falubaz
To chyba jest już turniej malarski i wiedzy o WFB. 45 pkt na 125 do zdobycia nie grając.
Może to zabrzmi kontrowersyjnie, ale nie podoba mi się, że ocenę malowania na WI, będzie robiła osoba, której Inkwizytor (lub jego część) płaci za malowanie figurek, które na tejże inkwizycji wystawi. Wątpię, żeby Rafix zadawał pytania chłopakom, którym sam malował figsy "jak dużo czasu poświęciłeś na pomalowanie tych modeli?" Gdyby do zdobycia za malowanie było powiedzmy 15% pkt to bym się nie czepiał, bo nie miałoby to aż tak wielkiego wpływu na końcowy wynik turnieju i idąc dalej rankingu ligi.
Nikomu nie zarzucam nieuczciwości, ale uważam, że taki dobór oceniającego malowanie, przy takiej ilości punktów z hobbystyki, jest jakoś moralnie dwuznaczny.
Nikomu nie zarzucam nieuczciwości, ale uważam, że taki dobór oceniającego malowanie, przy takiej ilości punktów z hobbystyki, jest jakoś moralnie dwuznaczny.
sory ale nie widze w wawie bardziej kompetentnej osoby do oceny malowania jak rafix a to ze maluje na zlecenia ma byc przeszkoda aby owa ocene przeprowadzil? chlopaki z inkwizytowa placili gruba kase za malowanie im figuraskow i sa one pocisniete na wysokim poziomie wiec nie widze tu dwuznacznosci w tym ze dostana za takie figsy dobre oceny z hobbystyki
tak mi sie wydaje 
to pewnie chodzi o to ze rozpa nie ma byc wymaksowanabless pisze:Prosze o wiecej wytycznych dotyczacych grania jedna armią. Jaka jest definicja "klimaciarza" i co musi on zrobic, zeby jego rozpa została zaakceptowana przez Darka.
Czy klimaciarzem jest ktos, kto ma wlasna wielka armie, wlasnorecznie pomalowaną, którą chcialby wystawić z pełną różnorodnościa jednostek, by ucieszyc serce ich widokiem w jednym wspolnym boju?
Czy chodzi o to, zeby armia byla plewna i nie nadawala sie do niczego?

To świetny argument za tym, żeby zmienić osobę oceniającą malowanie. Skoro te modele są takie super, każdy inny sędzia da im maksa. Inkwizytor i tak będzie miał hobbystykę wymaksowaną, inni gracze będą nadganiali po 20 pkt w 4 bitwy, a tacy ludzie jak ja będą zadowoleni, bo sędzia nie będzie oceniał swoich własnych prac.
- morgan10005
- Falubaz
Ale to oszczędzi czasu na ocenę malowania. Inkwizytor ma już wpisane punkty za malowanie 

- swieta_barbara
- habydysz
Hahahahaha, dobre :]morgan10005 pisze:Ale to oszczędzi czasu na ocenę malowania. Inkwizytor ma już wpisane punkty za malowanie
dziwna ta gadka, bo zawsze malowanie ocenia któs z klubu, który organizuje mastera
wiec co się nagle zmieniło? mysle, że cięzko namówić kogoś aby przyjechał do wawy na 2 dni aby tylko ślęczeć nad cudzymi armiami oceniając je...