potrzebna krew...
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
potrzebna krew...
potrzebna jest krew dla chlopca z bialaczka. sprawa jest pilna, krwi jak wszystkim wiadomo, ciagle brakuje.
jesli ktos chcialby pomoc, niech zglosi sie oddac krew i zaznaczy, ze jest ona dla Daniela Janowskiego ze Szpitala Dzieciecego w Warszawie przy ul. Litewskiej.
UWAGA: grupa krwi nie ma znaczenia!
z gory dziekuje za pomoc.
jesli ktos chcialby pomoc, niech zglosi sie oddac krew i zaznaczy, ze jest ona dla Daniela Janowskiego ze Szpitala Dzieciecego w Warszawie przy ul. Litewskiej.
UWAGA: grupa krwi nie ma znaczenia!
z gory dziekuje za pomoc.
"I fart in your general direction"
-
- Chuck Norris
Grupa krwi ma baaardzo duże znaczenie ... tak jak moja jest uniwersalna i mogę każdemu oddać to dzieciak nawet jak ma uniwersalną to nie może każdego rodzaju krwi otrzymać.
Jak już ktoś ma się dać kłuć i ryzykować zakażenie przy pobieraniu (polskie szpitale), to niech wie ze ta krew się nada dla tego chłopca.
Jak już ktoś ma się dać kłuć i ryzykować zakażenie przy pobieraniu (polskie szpitale), to niech wie ze ta krew się nada dla tego chłopca.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
w tym przypadku biorca otrzymuje z banku krwi taką jaką mu potrzeba akurat bo ty dajesz w "zamian" do banku swoją.
na prawde nie musisz wyglaszac prawd objawionych... jak pisze, ze nie ma znaczenia, to znaczy, ze nie ma znaczenia.VegaMStudio pisze:Grupa krwi ma baaardzo duże znaczenie ... tak jak moja jest uniwersalna i mogę każdemu oddać to dzieciak nawet jak ma uniwersalną to nie może każdego rodzaju krwi otrzymać.
to nie bedzie krew tych konkretnych osob. to jest tak jak z przelewem bankowym - Ty robisz przelew na konto osobie X, osoba X wplacona kwote dostaje, ale to wcale nie sa te same banknoty, ktore Ty wplaciles. tak samo jest z bankiem krwi.
EDIT: pisalem w tym samym czasie, co Murmandamus
"I fart in your general direction"
-
- Chuck Norris
Ok rozumiem , w takim razie Szaman może polecisz jakiś dobry punkt gdzie można oddać krew (na terenie wawy) bo mnie to nie kosztuje i z chęcią pomogę ale nie mam jakoś zaufania do polskiej służby zdrowia od kiedy przez takie oddawanie krwi kolega stracił rękę (został zakażony , żyła zaczęła mu gnić i ręki nie udało się uratować)
Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
02-507 Warszawa
ul. Wołoska 137
e-mail: ckik@ckikmswia.com.pl
Dawcy krwi przyjmowani są:
- poniedziałek - czwartek 7:30 - 13:00
- piątek 7:30 - 17:00
nie slyszalem o zadnych patologiach w tym punkcie
ja sam niestety nie moge oddac krwi (jestem niepełnoletni)
02-507 Warszawa
ul. Wołoska 137
nie slyszalem o zadnych patologiach w tym punkcie
ja sam niestety nie moge oddac krwi (jestem niepełnoletni)
-
- Chuck Norris
ok dzięki , brzmi sterylnie
co do pełnoletności to zawsze możesz namówić któregoś z rodziców
ja już żonkę namówiłem choć panicznie się igieł boi
to i rodzina twoja nie powinna mieć obiekcji w końcu to może komuś pomóc.
Daje jednak do zastanowienia fakt że człowiek nie myśli o tym by iść i oddać krew , dopiero gdy ktoś konkretny prosi o pomoc to wtedy nas coś rusza i zaczynamy działać.
co do pełnoletności to zawsze możesz namówić któregoś z rodziców
ja już żonkę namówiłem choć panicznie się igieł boi
to i rodzina twoja nie powinna mieć obiekcji w końcu to może komuś pomóc.
Daje jednak do zastanowienia fakt że człowiek nie myśli o tym by iść i oddać krew , dopiero gdy ktoś konkretny prosi o pomoc to wtedy nas coś rusza i zaczynamy działać.
Ja wielokrotnie oddawałem krew (ponad 4l) w punkcie krwiodawstwa w Centrum Zdrowia Dziecka. Do tej pory żyję, więc chyba jest ok.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
-
- Chuck Norris
Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
02-507 Warszawa
ul. Wołoska 137
Byłem z żonką i po litrze z nas wypompowali. Czysto i sprawnie wszystko przebiegło (no prawie bo 2 razy mnie kuła )
Miejmy nadzieję że wszystko z chłopakiem będzie dobrze.
02-507 Warszawa
ul. Wołoska 137
Byłem z żonką i po litrze z nas wypompowali. Czysto i sprawnie wszystko przebiegło (no prawie bo 2 razy mnie kuła )
Miejmy nadzieję że wszystko z chłopakiem będzie dobrze.
-
- Chuck Norris
hehe no wiesz ;p jak nie po 2 hehe
tak mi się napisało , po torbie każde z nas napełniło (0.5l)
nie chodziło tu o to ile! tylko że byłem i polecam to Centrum Krwiodawstwa nie wiem z czego się śmiejesz ? byłeś ? NIE? TO ZAJMIJ SIĘ MODELAMI NIE WYŚMIEWANIEM LUDZI CHCĄCYCH POMÓC
nie chodziło tu o to ile! tylko że byłem i polecam to Centrum Krwiodawstwa nie wiem z czego się śmiejesz ? byłeś ? NIE? TO ZAJMIJ SIĘ MODELAMI NIE WYŚMIEWANIEM LUDZI CHCĄCYCH POMÓC
Bardzo wiarygodny z Ciebie koleś, VegaMStudio.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Fajnie że CKKiK MSWiA podaje że maksymalna ilość to 450 ml.VegaMStudio pisze:hehe no wiesz ;p jak nie po 2 hehe
-
- Chuck Norris
Fanatyku , czy ty myślisz ze ja jak odwróciłem głowę by nie patrzeć jak mnie stara proca kluje w rękę patrzyłem że jest 450mm a nie 500ml ??? naprawdę kto tu troluje w tym poście?
Mam w d.... czy to było 0.5 czy 0.45 , mam świadomość ze w ogóle byłem! I to mi wystarczy , wyśmiewanie i czepianie się tego co napisałem jest po prostu śmieszne i to o was świadczy.
Mam w d.... czy to było 0.5 czy 0.45 , mam świadomość ze w ogóle byłem! I to mi wystarczy , wyśmiewanie i czepianie się tego co napisałem jest po prostu śmieszne i to o was świadczy.