Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

krejzihed pisze:szczury sa mistrzami w ulepszaniu przejetych technologii:
wyobrazcie sobie organki spaczeniowe, albo hellblastera :D
spaczeniowy helikopter :)
Może lepiej nie przesadzajmy :P
warkseer pisze:Zauważyłem, że ludzie w tylko w Stormbannerze widzą klimat. A rozpiska z dużą ilością strzelania, skirmishu i właśnie takimi fruwakami? Może być ciekawie.
Co do sztormówki, przypomniała mi się pewna fajna akcyjka :D Bitwa skaven na HE na 4000 (zatajone rozpiski)
Nie pamiętam rozpisek, ale kolega miał smoka a ja cheefa z sztandarem armii na tyłach stormverminów....... oczywiście domyślał się co to za sztandar (ale kto powiedział, że to musi być storm banner :P)

Dopiero w trzeciej turze kumpel zorientował się, że nie mam sztormówki i trzeba przestać chować się smokiem za lasami :D Ale w tedy 2 warlordów czekało już na niego :P

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

w sumie nie ma sie co az tak bujac w oblokach, bo spaczeniowe moze byc wszystko, nawet tree man :D:D:D:D (przepraszam mam wizualizacje :P )

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Na kiedy w końcu planowany jest niby AB nowy? Bo w sumie już się zamieszałem :P Na kwiecień?;p

Awatar użytkownika
Shas o' Kais
Pseudoklimaciarz

Post autor: Shas o' Kais »

Końcówka września-poczatek pażdziernika tak słyszałem :?

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

ale to najpozniejsza pora (mam nadzieje :P) mi sie zdaje ze w maju juz bedzie nowy codex

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

W maju to wychodzi dex do gwardii z 40 :D
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

na ostatnich kilku stronach nie widzialem tego linka (jak byl to sorki):

http://www.wargaming.sk/modules/newbb/v ... 6&forum=10

robi się nieciekawie - dla ludzi nie grających skavenami. ale generalnie ZA dobrze to wygląda ...
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Mało wiarygodnie to brzmi :wink:
Ja liczę tylko, że sam podręcznik będzie klimatyczny :wink:
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dzoooma pisze:Mało wiarygodnie to brzmi :wink:
zdecydowanie. Choć jeśli miałoby się to okazać prawdą to szykuje nam się kolejny przegięty armybok :roll:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

część tego to stare, już publicznie wyśmiane i obalone ploty...
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

To info ma co najmniej pół roku i link był parę razy i ustaliliśmy, że to raczej lipa :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

ok spoko ;) cofnąłem się tylko do 6 strony w tym temacie :)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Jurdasz
Warzywo

Post autor: Jurdasz »

Hey, hey wszystkim! Generalnie uważnie śledzę dyskusję choć się nie udzielam, ale mam nadzieję że zostaną dobrze potraktowane. Zastanawiam się czy słyszeliście o tym że nasze ukochane rat ogry, mają dostać wszelakie mutacje. Sam nie wiem w czym rzecz, ale może dostaną jakieś rozszerzenia, na frenzy, albo dodatkowe ataki, fajnym pomysłem byłyby losowe mutacje, jak np. rzuty dla weteran hydry w tym dawnym suplemencie.
Ja osobiście, uważam że każdy klan powinien dostać jedną nową jednostkę, już nawet opracowywałem kiedyś każdą... jak będę miał więcej czasu to o tym wspomnę, sprawdzam zagraniczne fora co najmniej dwa razy dziennie, jak znajdę coś nowego to na pewno dam znać. pozdro too all!

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

coś skavom pewnie dorzucą ale mam nadzieję że nie kosztem jakiejś obecnej jednostki. dorzucą bo muszą coś nowego wrzucić żeby modele ludzie kupili z braku zamienników, a mogą coś wywalić za to bo skaveny mają sporo unitów już:/ choć tak się do nich przyzwyczaiłem że ciężko mi sobie wyobrazić armię bez nich;] mam nadzieję że moja obawa się nie spełni.
ze zmian pewnie wywalą 0-1 dla stormów, koszt punktowy swarma obniżą (strzelałbym do 30p), S i/lub T slavom obniżą tak jak gobosom jeśli chcą zostawić ten koszt punktowy, zmiany w ratlingach (np. obniżony koszt punktowy bo stały się obecnie bardzo łatwe do zdjęcia). to są raczej logiczne zmiany których bym się spodziewał:) wywalenie mainstaya dałoby szczurom też wiele nowych możliwości.
chciałbym tez możliwość brania na małych magach czegoś innego niż pocisk bo już mam go dość:/ albo jak w starej edycji- magia dla małego maga i dla dużego;] czy jak w vc mają nekromanci obecnie- podstawowe czary, a vc dopiero wszystkie.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Warto by dodać, że w tej edycji odchodzi się od autohitów, więc wielce prawdopodobnym jest, że ratlingi też je stracą.

kufel007
Mudżahedin

Post autor: kufel007 »

Jeśli tak się stanie to dla mnie jedyną alternatywą będzie Warpfire Thrower :?
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Na warseerze odnośnie ratlingów plotka brzmi nieco inaczej.
Mianowicie ratling ma być dokupowany do oddziału clanratów i wędrować w tymże oddziale. Ukryty, jak assasin na przykład. Chłopaki mogliby go wystawić obok w dowolnym momencie. Na przykład tuż przed szarżą. Dawałoby ratlingom znacznie większą przeżywalność :)

Co do stormów to modlę się o S4 HW+HA+Sh. Olać halabardy i zmniejszyć koszt choć o jeden punkcik. No i dodać im zasadę Mainstay Unit.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

jeśli chodzi o mnie to halabardy są spoko, jeśliby mieli S4 to z halabardami i wysoką inicjatywą byłoby świetnie. Ale powinni być stanowczo tansi, coby można było z nich spokojnie klocek 25-30 złożyć i nie bać się że są to punkty które się nie zwrócą.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Niech im te halabardy dadzą opcjonalnie i obniżą koszt. Każdy będzie zadowolony. A swoją drogą ze stormami na bank coś zrobią. W końcu figurki trza zacząć sprzedawać ;)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

no trzeba trzeba :) ja ich kiedys kupilem bo mi sie strasznie podobali i nawet ich nie pomalowalem :P zagralem nimi 2-3 razy i poszli w kat. teraz czekaja na nowy kodeks i jakas renowacje-aktywacje :D to samo ogry.

Zablokowany