Galeria Bombla

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Bombel
Pseudoklimaciarz

Galeria Bombla

Post autor: Bombel »

Witam wszystkich. Będe tu wrzucał wszystkie zdjęcia figurek które udało mi się pomazać (nie tylko do WFB o ile tego regulamin nie zabrania) :)

Jako pierwsi knighci do bretki

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Każda krytyka mile widziana :)

Napalony Jeremiasz
Wałkarz

Post autor: Napalony Jeremiasz »

pomalowane w porządku, podoba mi się bardzo wzór na pierwszym knighcie, ale wg mnie nie bardzo pasuje do Bretki, raczej do Chaosu
pozdro

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

schludnie pomalowane, na stół mogą być...

Awatar użytkownika
Szczep
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szczep »

pomalowane w porządku, podoba mi się bardzo wzór na pierwszym knighcie, ale wg mnie nie bardzo pasuje do Bretki, raczej do Chaosu
pozdro
No bez jaj. Nie zawsze bretonia musi być metro.

Malowanie w sensie kompozycyjnym [bo na technice gówno się znam]
EKSTRA.

Awatar użytkownika
Dreangh
Warzywo

Post autor: Dreangh »

I hajda na Kmicica! Figurki świetnie szczególnie ten 2. Długo zajęło jego malowanie?

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

To raczej było:"Hej, kto szlachta - za Kmicicem!
Hajda na Wołmontowicze"

Bombel
Pseudoklimaciarz

Na szachownice zeszlo kolo 2h ale robilem krotkie przerwy. Największy problem byl z kwadratami gdzie kropierz układa się dosc nieregularnie (głowa, zad konia). Ale daje rade :D

Awatar użytkownika
Dreangh
Warzywo

Post autor: Dreangh »

Grunaldi pisze:To raczej było:"Hej, kto szlachta - za Kmicicem!
Hajda na Wołmontowicze"
Szczegóły :wink:

Co do szachownicy chce spróbować takie wzoru na swoich Black Orkach. Jakieś rady ?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Dodawaj do białego wody, bo białe kratki są wypukłe.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Po namalowaniu białych pól, należy też czarne poprawić, że szachownica była równa.

Bombel
Pseudoklimaciarz

Poprawiałem, poprawiałem. Jak się robi coś takiego pierwszy raz to nie jest tak łatwo :D

Bombel
Pseudoklimaciarz

Herlawy malowany dla kumpla na zamówienie, zlecający był bardzo zadowolny, więc malowanie uznaje za udane (choc oczywiscie są drobne niedociągniecią jak slabo wycieniowana maska, krzywe pasy na spodniach, za mocne przejscia na "frędzlach" i za slabo rozwodniana farbka) Ale w rzeczywistosci model prezentuje się na prawde ładnie, zdjecie po prostu wyszło "zbyt dokladne" :D

Obrazek

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

ostatni skoczek ;p bardzo fajny jednak :
myślę ze czas byś zaczął malować czarnym podkładem .. zauważ ze te kolory są za czyste! (w ogóle zaczynaj od mieszanki podstawowego z czernią/brązem/ciemnym szarym i dopiero wyciągaj z tego kolor właściwy)
dlaczego czarny ?? możesz wtedy nie domalowywać przy stykaniu się poszczególnych części figurki jak rękawica/ręka czy pas/spodnie i tak ze wszystkim - da to kontrast oddzielający kolory - patrz jak żółć ze spodni zlewa się z "srebrem z pasa"
co daje jeszcze czarny ?? jak przez farbę prześwituje biel to wygląda na niedomalowane jak prześwituje czerń to kolor po prostu jest ciemniejszy co daje naturalny ceń i można go rozjaśnić

na metale dodawaj washa bardzo rozcieńczonego co zastąpi odblask na metalu bo wygląda jak plastikowa zabawka nie miecz który rozpruwa ciała.
(gdy będziesz chciał coś bardzo jasnego po prostu daną część malujesz bielą (polecam jednak bardzo jasny szary!)

ogólnie szary kolor jest uniwersalny dla podkładu (samochody samoloty i wszystko co ma "lakier" podkładane jest szarym lakierem

(można uzyskując to kładąc czarny dokładnie po czym białym z 20cm by lekko osiadł na czerni)
polecam jeszcze "taki mały sekrecik"
gdy spodkładujesz użyj lakieru GW purinity seal - farba nawet baaaaardzo rozwodniona przylega do podkładu doskonale i nie przesuwa się farba od ruchu pędzla co daje efekt - równomiernego rozprowadzenia farby.
pozdrawiam

kelgy
Wałkarz

Post autor: kelgy »

Vega pomyśl wiesz jak trudno maluje sie zółty czerwony itp. na czarnym podkładzie.??? chyba nie.

VegaMStudio
Chuck Norris

kelgy pisze:Vega pomyśl wiesz jak trudno maluje sie zółty czerwony itp. na czarnym podkładzie.??? chyba nie.
a co ma piernik do wiatraka ? tak maluje połowę mojego życia na czarnym podkładzie ale nie wiem jak trudno się maluje czerwień czy żółć ...

ty natomiast nie wiesz chyba ze przed malowaniem takich kolorów czerń pokrywa się jasnym kolorem

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

To może napisz wcześniej że się pokrywa jasnym kolorem wcześniej jak się maluje żółty i czerwony a nie od razu na czarny...

VegaMStudio
Chuck Norris

VegaMStudio pisze: (gdy będziesz chciał coś bardzo jasnego po prostu daną część malujesz bielą (polecam jednak bardzo jasny szary!)
napisałem ale nie każdy zrozumiał

Bombel
Pseudoklimaciarz

Obrazek

Nieco pokrzywdzony przez życie Reiklandczyk - do poprawki i na półeczkę.

(wiem, wiem; farba za słabo rozwodniona, miecz i twarz do przemalowania, otwór wlotowy strzały na brzuchu tak samo :D)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Jest całkiem fajny :D Strzala zeczywiscie wygląda nie za fajnie, ale cała reszta jest ok. Tylko jakoś to inkiem fajne maznac jeszcze zeby bardziej krwiscie wygladało :wink:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Krwawy ziom :) ja bym dorobil jakas dioramke z trupami ktorych pokonal i wtedy nawet nie trzeba poprawiac ;) Jedynie on przetrwal ow starcie :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ