O&G vs HE
O&G vs HE
Siemanko mam zamiar zacząc zabawe z WFB i mam dylemat miedzy tymi armiami. Założyłem ten temat dla porównania tylko tych 2 ras.
Więc chciałbym sie dowiedziec ktora jest łatwiejsza do prowadzenia, która ma większe szanse odnosić sukcesy, na którą ile bym wydał na początek, którą jest trudniej pokonać itp itd
Licze na porady wyjadaczy i fachowców
pozdr
Więc chciałbym sie dowiedziec ktora jest łatwiejsza do prowadzenia, która ma większe szanse odnosić sukcesy, na którą ile bym wydał na początek, którą jest trudniej pokonać itp itd
Licze na porady wyjadaczy i fachowców
pozdr
IMO He są łatwiejsze do prowadzenia i wymagają mniejszych środków finasowych. He mają też większ szanse wygrywać bo O&G wymagają ogrania do odnoszenia sukcesów.
matilizaki napisał:
Na brete
wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu
A odnosnie jednostek to która rasa ma fajniejsze, ciekawsze no i potężniejsze? Bo z tego co czytałem to jednostki HE mają po 1 woundzie a O&G większość po 3. Więc jak to jest ?? Czemu He lespze i ile trzeba by włożyć w nie kasy? I jakie jednostki najlepiej zakupić na początek tak żeby było niedrogo a pozniej dokupywac coraz lepsze i drozsze ale chodzi mi o to zeby zaczac w miare tanio
zależy co cie ciekawi , co cie bawi i czym grasz lepiej.A odnosnie jednostek to która rasa ma fajniejsze, ciekawsze no i potężniejsze?
generalnie nie patrz na statystyki bo one gówno mówią . przy wyborze armii kieruj się figurkami i historią armii .
zacznij od zapoznaniem się z uniwersum WFB , pożycz jakiś podręcznik do roleplay'a czy poszukaj na google. bez znajomości świata jesteś jak dziecko we mgle
zacznij od tego :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Warhammer
zacznij od tego :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Warhammer
Chyba lekkąOWN3D pisze:To chyba słyszałeś o Ograch ;]Kario pisze:Bo z tego co czytałem to jednostki HE mają po 1 woundzie a O&G większość po 3.
Jeśli chcesz mieć przegięte specjale , które rozwalą szarżującą jazde znim ona wogóle będzie miała szanse zatakować... to bierz HE ;P
Ja bym się siłą raczej nie kierował . Zastanów się nad rasą ogólnie czy ci się podoba . Możliwe style gry też są ważne np kumpel lubi dwarfy ale nie lubi defensów i sobie krasiami nie pogra .
Modele, klimat, styl gry - to chyba najważniejsze
Jesli chodzi o figurki to HE ale style to hmm ktora w jakim jest lepsza? O&G duzo zalezy od szczescia i kosci. Czytalem na necie jak sie niektorzy wypowiadali ze graja armia O&G od dawna i i nawet nia nie zremisowali (to mnie troche przerazilo) bo ona jest glownie do gry for fun
Do prowadzenia zdecydowanie łatwiejsze są HE. Orkasy mają jeden z najsłabszych podręczników, nie wybaczają błędów i rzutów poniżej statystycznych. Gram zielonymi więc wiem co pisze
Jeśłi bardziej ci sie podobaja figurki elfów to bierz HE. Podstawą wyboru armii moim zdaniem jest to jak odbierasz ich figurki. GRanie mocną armią której ludki ci si nie podobają raczej przyjemności nie sprawia
Jeśłi bardziej ci sie podobaja figurki elfów to bierz HE. Podstawą wyboru armii moim zdaniem jest to jak odbierasz ich figurki. GRanie mocną armią której ludki ci si nie podobają raczej przyjemności nie sprawia
Graj HE....jak tylko chcesz pograc na turnieju....zajmowac jakies konkretne miejsca....to zacznij zbierac HE...figurki sa naprawde łądne....maja ciekawe zasady i dosc mocna magie....;]....O&G sa w tej edycji bardzo słabe...;]...ciezko sie nimi gra bo kodeks został wydany poprostu źle...;]
Odpowidz sobie raczej na pytanie:
Wolisz zwarte, lśniące szeregi elitarnych jednostek, których niewielka ilość nadrabiana jest umiejętnościami? Czy też radosną zieloną hordę, w której nie brak naćpanych goblińskich fanatyków i która prze naprzód byleby tylko dać komuś w ryj
Wolisz zwarte, lśniące szeregi elitarnych jednostek, których niewielka ilość nadrabiana jest umiejętnościami? Czy też radosną zieloną hordę, w której nie brak naćpanych goblińskich fanatyków i która prze naprzód byleby tylko dać komuś w ryj
To pytanie powinieneś zadać w dziale HE a dokładniej tu. Tam już Ciebie dokladniej pokierują co i jak