O&G vs HE

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Kario
Pseudoklimaciarz

O&G vs HE

Post autor: Kario »

Siemanko mam zamiar zacząc zabawe z WFB i mam dylemat miedzy tymi armiami. Założyłem ten temat dla porównania tylko tych 2 ras.

Więc chciałbym sie dowiedziec ktora jest łatwiejsza do prowadzenia, która ma większe szanse odnosić sukcesy, na którą ile bym wydał na początek, którą jest trudniej pokonać itp itd

Licze na porady wyjadaczy i fachowców :D

pozdr

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

IMO He są łatwiejsze do prowadzenia i wymagają mniejszych środków finasowych. He mają też większ szanse wygrywać bo O&G wymagają ogrania do odnoszenia sukcesów.
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Kario
Pseudoklimaciarz

A odnosnie jednostek to która rasa ma fajniejsze, ciekawsze no i potężniejsze? Bo z tego co czytałem to jednostki HE mają po 1 woundzie a O&G większość po 3. Więc jak to jest ?? Czemu He lespze i ile trzeba by włożyć w nie kasy? I jakie jednostki najlepiej zakupić na początek tak żeby było niedrogo a pozniej dokupywac coraz lepsze i drozsze ale chodzi mi o to zeby zaczac w miare tanio

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

A odnosnie jednostek to która rasa ma fajniejsze, ciekawsze no i potężniejsze?
zależy co cie ciekawi , co cie bawi i czym grasz lepiej.

generalnie nie patrz na statystyki bo one gówno mówią . przy wyborze armii kieruj się figurkami i historią armii .

Kario
Pseudoklimaciarz

Historia armi? a konkretniej ?? Właśnie podobają mi sie HE tylko chce sie dowiedziec o nich czegos wiecej, sila magii (jaka i co potrafi), ofensywa, defensywa i takie tam jak to sie ma do O&G gdyz zacząłem ich zbierac ale czuje ze to moze nie być to ;/

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zacznij od zapoznaniem się z uniwersum WFB , pożycz jakiś podręcznik do roleplay'a czy poszukaj na google. bez znajomości świata jesteś jak dziecko we mgle :)

zacznij od tego :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Warhammer

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

Kario pisze:Bo z tego co czytałem to jednostki HE mają po 1 woundzie a O&G większość po 3.
To chyba słyszałeś o Ograch ;]

Jeśli chcesz mieć przegięte specjale , które rozwalą szarżującą jazde znim ona wogóle będzie miała szanse zatakować... to bierz HE ;P

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

OWN3D pisze:
Kario pisze:Bo z tego co czytałem to jednostki HE mają po 1 woundzie a O&G większość po 3.
To chyba słyszałeś o Ograch ;]

Jeśli chcesz mieć przegięte specjale , które rozwalą szarżującą jazde znim ona wogóle będzie miała szanse zatakować... to bierz HE ;P
Chyba lekką :roll:

Ja bym się siłą raczej nie kierował . Zastanów się nad rasą ogólnie czy ci się podoba . Możliwe style gry też są ważne np kumpel lubi dwarfy ale nie lubi defensów i sobie krasiami nie pogra .

Modele, klimat, styl gry - to chyba najważniejsze

Kario
Pseudoklimaciarz

Jesli chodzi o figurki to HE ale style to hmm ktora w jakim jest lepsza? O&G duzo zalezy od szczescia i kosci. Czytalem na necie jak sie niektorzy wypowiadali ze graja armia O&G od dawna i i nawet nia nie zremisowali (to mnie troche przerazilo) bo ona jest glownie do gry for fun

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Do prowadzenia zdecydowanie łatwiejsze są HE. Orkasy mają jeden z najsłabszych podręczników, nie wybaczają błędów i rzutów poniżej statystycznych. Gram zielonymi więc wiem co pisze ;)

Jeśłi bardziej ci sie podobaja figurki elfów to bierz HE. Podstawą wyboru armii moim zdaniem jest to jak odbierasz ich figurki. GRanie mocną armią której ludki ci si nie podobają raczej przyjemności nie sprawia ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Kario, odpowiedz sobie na pytanie, po co chcesz grać? Żeby wygrywać? To weź sobie demony lepiej. Żeby się dobrze bawić? To weź to co Ci się podoba z wyglądu.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Do dobrej zabawy potrzeba coś więcej niż ładnych figurek.. tymbardziej że (szczególnie na początku) Twoja armia nie będzie tak ładna jak te pokazane na stronie gw czy w katalogach ;)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Graj HE....jak tylko chcesz pograc na turnieju....zajmowac jakies konkretne miejsca....to zacznij zbierac HE...figurki sa naprawde łądne....maja ciekawe zasady i dosc mocna magie....;]....O&G sa w tej edycji bardzo słabe...;]...ciezko sie nimi gra bo kodeks został wydany poprostu źle...;]

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Piotr3K pisze:Do dobrej zabawy potrzeba coś więcej niż ładnych figurek.. tymbardziej że (szczególnie na początku) Twoja armia nie będzie tak ładna jak te pokazane na stronie gw czy w katalogach ;)
Ja się potrafię dobrze bawić nawet dostając masakrę....

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Odpowidz sobie raczej na pytanie:
Wolisz zwarte, lśniące szeregi elitarnych jednostek, których niewielka ilość nadrabiana jest umiejętnościami? Czy też radosną zieloną hordę, w której nie brak naćpanych goblińskich fanatyków i która prze naprzód byleby tylko dać komuś w ryj :wink:

Kario
Pseudoklimaciarz

No ok mysle ze wybiore HE a jakie jednostki byscie proponowali na poczatek zabawy ? (nie mowie o batalionie tylko o singlowym kupowaniu oddzialow)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

To pytanie powinieneś zadać w dziale HE a dokładniej tu. Tam już Ciebie dokladniej pokierują co i jak :wink:
Obrazek

ODPOWIEDZ