Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bocian
Chuck Norris

dwarfy

Post autor: Bocian »

A "w te gre" troszke grałem, dawno, bo dawno, ale jednak (ostatnio 6 ed.)... :wink:

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Bocian pisze:No teoretycznie jedna armia 4444 moze wziac 3 Lordow
Nie na WI.

Bocian
Chuck Norris

Ok, ale przeciez jest różnica w liczbie speciali miedzy 2*2222 a 4444. Mam racje? Wybaczcie, ale troche wypadlem z obiegu (Btw. moze ktos mi powie co to jest BP+R)...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tak, jest roznica. Ale armia na 4444 jest i tak mocniejsza od 2 armii, bo mozna rzucac na sojusznicze jednostki czary.

Bocian
Chuck Norris

No i wlasnie dlatego Dwarfy na 4444 sa stosunkowo slabsze (bo poczarowac raczej trudno) ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ale kowadlo siarasz na lorda na tarczy. I cala armie mozesz popchnac o 6 dodatkowych cali.

Nie marudz.

Bocian
Chuck Norris

No zgadza sie, dlatego wracam do pierwotnego pytania: Czy Waszym zdaniem jedna osoba grajaca 2 armiami Dwarfow moze popychac kowadlem jednostki obu armii? Nie marudze, tylko chcialbym wiedziec, jak ulozyc rozpe :) Pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie masz drugiej armii...
masz tylkol jedna. jedna armia od siebie panikuje od jednego generala bierze ld i dzialaja w niej rzeczy dzialajace na friendly units...

mozesz tez miec tylko jednego bsb

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Bocian wyczaruj jakąś rozpe skrzatów na 4444 i prześlij Darkowi a on wrzuci to do przelicznika i da ci znać czy rozpa się nadaje na WI
Pamiętaj że to jest master i wszystkie modele jakich będziesz używał muszą być pomalowane na przysłowiowe trzy kolory + podstawka

Bocian
Chuck Norris

Pomalowane sa, tylko ulozyc cos madrego trudno. Niestety musze znac odp na te pytania, bo rozpiski wygladalyby zupelnie inaczej.

Bocian
Chuck Norris

Dzieki, Shino!

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Po pierwsze to nie możesz powtórzyć tej samej armii w sojuszu więc zostaje ci inwencja twórcza i 4444pkt.
Armia nie może być jakoś super wygięta bo format singlowy jest dla klimaciaży :wink:

Bocian
Chuck Norris

Przegieta na pewno nie bedzie... Ofensywne Dwarfy, to na pewno :) 7 klockow, 2 dziala, katapa, 2 organki i 12 kusznikow. Ale bedzie za to wesolo :D

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Powiem Ci co napisał mi Darek jak do niego pisałem odnośnie VC na 4444pkt:

Armia na 4444 musi sie składać z takiej samej ilości slotów Lord, Hero, Core, Special i Rare co dwie armie na 2222pkt.
Czyli:
2x Lord
6x Hero
6+ Core
0-8 Special
0-4 Rare

Czy odpowiedziałem Ci wystarczająco na Twoje pytanie??

Bocian
Chuck Norris

Dzięki, super! To znaczy, że jest istotna zmiana w stosunku do zasad codexowych.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Ograniczenie do dwóch takich samych spec. dotyczy dwóch figurek czy dwóch slotów? Tj. mogę wziąć 2 bolce czy 4 bolce?

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

slotów

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Smiechu pisze:
Armia na 4444 musi sie składać z takiej samej ilości slotów Lord, Hero, Core, Special i Rare co dwie armie na 2222pkt.
Czyli:
2x Lord
6x Hero
6+ Core
0-8 Special
0-4 Rare
Potwierdzam - pamiętajcie że dopuszczenie jest jednak uznaniowe i tak ktoś chce mi wysłać 2 duże demony (ten od boga T lub K) to niech się nawet nie kłopocze.

Pamiętajcie że gramy na Limited - żadnych Vermin Lordów, Speciali i zasad opcjonalnych poza tymi co w regulaminie. Jeśli jest limit 0-1 Flamerów to obowiązuje to też armię na 4444.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ograniczenie leveli dotyczy tylko i wylacznie leveli :D ? w sensie boundy, dodatkowe kosci itp nie sa ograniczone, po prostu 12 leveli magii + tyle kostek ile da sie wyciagnac inaczej, tak ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tak tylko leveli

limitu dispela nie ma ;)

ODPOWIEDZ