Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Arbiter Elegancji pisze: a po co iść do pubu bez wcześniejszego poprowadzenia najtwardszej armi w świecie warhammera do boju przeciwko tchórzliwym odwiecznym wrogom. Najlepiej wlewa się w siebie litry dobrego piwa wspominając wielkie bitwy, usieczonych wrogów i pomszczone zniewagi :wink:
Oi! No i o takie cos mi chodzilo :D

Jakies jeszcze propozycje?

Co sadzicie odnosnie konwersji figurek Dwarfow z LOTR'a?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kalion »

Te figurki z LOTR jakoś do mnie nie przemawiają, modele do WFB mają więcej możliwości konwersji no i generalnie są ładniejsze :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

co do dwarfów z lotra, może gdybyś to umiejętnie zrobił to wyszłoby fajnie, choć ogólnie nielubie lotra(zarówno świata jak i figsów). Pozatym wydają mi się troche zamałe do wfb(niechodzi mi o skale, tyko ogólne wrażenie wizualne).

no i coś co mnie najbardziej irytuje: karasnolud z łukiem! :roll:
...łuk jest dobry dla elfich dziewczynek w białych sukienkach i do rozpalania w kominku :D .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Arbiter Elegancji pisze: ...łuk jest dobry dla elfich dziewczynek w białych sukienkach i do rozpalania w kominku :D .
najlepiej od razu z dziewczynka, niech podnieca ogien ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Supeł pisze:
GarG pisze:Witam, Mam takie pytanko czy jak rzuce na dzialo master rune of chalange to zaloga bedzie moga szarzowac?
MROC możesz rzucić na coś co może normalnie szarżować, więc jak nie może szarżować to nie możesz rzucić
Zastanawiajace... Jednak nie rzucamy tego na działo tylko na obsługe a obsługa moze normalnie szarzowac po stracie działa. Wiec mamy tu mały absurd gdyz przeciez załoga nie moze szarzowac z powodu działa które ma ze sobą i którym sie "opiekuje", jednak kiedy jest to nazucone? Moim zdaniem powinno działac. Moze niech tą sprawe rozpatrzy LS?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Smh pisze:
Arbiter Elegancji pisze: ...łuk jest dobry dla elfich dziewczynek w białych sukienkach i do rozpalania w kominku :D .
najlepiej od razu z dziewczynka, niech podnieca ogien ;P
Aye, wiarołomne elfy powinny znać swoje miejsce w świecie :D .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Jeśli mówiąc "kraśki z LOTRA" macie na myśli to drobniutkie, chudziutkie, łyse coś to wyprowadzę Was z błędu.TO jest wyrób krasnoludopodobny :D Przecie to wcale nie przypomina prawdziwego krasnoluda - dobrze zbudowanego, brodatego krasnoluda.

Cały świat LOTRA bardzo lubię i Tolkiena uważam osobiście za kogoś niesamowitego. Naprawdę wielki respekt za to co stworzył, ale jakoś bitewniak robiony na podstawie jego dzieł (a moze raczej filmów na podstawie jego dzieł) oraz modele do tego bitewniaka, jakoś do mnie nie przemawiaja. Owszem, może mają lepsze proporcje ciała-modele z battla są czasami lekko przerysowane, ale jednak nie sa tak fajne jak nasi wojownicy z WFB :D Nawet LOTRowy gracz powiedział mi kiedyś, ze moje kraśki i jego kraśki to zdecydowanie nie to samo 8)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

GarG pisze:
Supeł pisze:
GarG pisze:Witam, Mam takie pytanko czy jak rzuce na dzialo master rune of chalange to zaloga bedzie moga szarzowac?
MROC możesz rzucić na coś co może normalnie szarżować, więc jak nie może szarżować to nie możesz rzucić
Zastanawiajace... Jednak nie rzucamy tego na działo tylko na obsługe a obsługa moze normalnie szarzowac po stracie działa. Wiec mamy tu mały absurd gdyz przeciez załoga nie moze szarzowac z powodu działa które ma ze sobą i którym sie "opiekuje", jednak kiedy jest to nazucone? Moim zdaniem powinno działac. Moze niech tą sprawe rozpatrzy LS?
spokojnie, tu nie ma co rozstrzygać, w takich wypadkach trzeba brać pod uwagę tak jakby nie było r o ca - stajesz klockiem 3" od maszynki, może szarżować na ciebie obsługą wg normalnych zasad? - to możesz użyć runy, nie może szarżować wg normalnych zasad? - nie możesz użyć runy. To nie iluzja ani syrena - trzeba spełniać normalne wymogi szarży

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

No coz skoro tak.. Nie bede się kłucic jednak dalej uwazam ze na chłopski rozum ( :lol: ) powinna byc szarza. Dzięki za wyjaśnienie ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Chcę zrobić podstawkę pod anvil (ten stary). Jakie powinna mieć wymiary? Takie jak tu ?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

tak, takie jak w tej tabeli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

takie jak w podręczniku jest napisane

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Słyszałem, że krasnale mają możliwość okopania się, lecz nic nie znalazłem o tym w kodeksie. Źle słyszałem, czy coś przeoczyłem?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Poszukaj przy dużym inżynierze :wink:

Fallan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fallan »

Dobra, ja mam pytanie, może mniej noobowe i niezbyt ważne, ale mnie to interesuje. Mianowicie: czy gostek, co to się Kraggiem Ponurym zwie, ma jakieś zasady specjalne i czy dałoby się go sensownie wystawić? Zakupiłem ostatnio figuraskę na allegro i choć zamierzam go generalnie na kowadełko wrzucić, chciałbym również się dowiedzieć o nim czegoś więcej. :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Kragg tylko fluffowo jest potężnym runesmithem. Zasady do niego były na starej stronie GW, potem jeszcze widziałem gdzieś nowsze, ale nie pamiętam co to za strona była. W każdym razie dziwne zestawienie run sprawiało, że był nie był szczególnie dobry ani do walki ani do obrony przed magią i bardziej opłacało się wystawic normalnego Runelorda/runesmithów.
Obrazek

Awatar użytkownika
ensifer
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ensifer »

Ja Kragga pamiętam z 4 i 5 edycji. Wtedy to miał moc :)
Zresztą wtedy runelordowie jak szli np przez miasto to nie omijali domów klucząc uliczkami tylko po prostu je przesuwali idąc prosto:).
Ehhh co prawda to była gięte, ale zawsze można powspominać

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Wczoraj zagrałem z Brytonią na tysiąc punktów. Jestem bardzo zadowolony z rezultatu, ponieważ udało mi się ich zmasakrować :D Przeciwnik zabił mi śmieszną ilość TRZECH załogantów przy machinach [organkach i dwóch balistach!]. Jedynym bretońskim oddziałem który przeżył była ciężka konnica, która uciekła na skutek ostrzału z balist już w pierwszej rundzie. W samej HtH sprawdził się kloc chamstwa [podwójny US i +1 CR] z Thanem wspierany przez warriorsów. Również z czarami nie było większych problemów, bazowe 4 dd wystarczyły ;)
W sumie to mam tylko jedno pytanie, czy strzelając z balisty w model który ma 1 wound nie rzucam d3 na ilość obrażeń i czy taka akcja ma miejsce dopiero w przypadku modeli posiadających większość ilość woundów?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

jeśli model ma 1W to nie rzucasz tego D3. Robisz to tylko wtedy gdy model ma więcej niż 1W.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Wielkie dzięki, a czy bolce wystawione w jednym slocie muszą znajdować się koło siebie na stole?

EDIT: Mam jeszcze jedno pytanie... czym rozwalacie Hell Cannon'a, Hammersi dali sobie z nim radę po 3rundach walki i padła połowa z nich, co najlepiej sprawdza się w walce z tym tałatajstwem? ;/
Ostatnio zmieniony 8 mar 2009, o 13:28 przez Kalion, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany