Zielona Horda Barbary

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

To ja z niecierpliwością czekam na relację :)
Powiedz mi - jak sprawdzają Ci się error boyz? Może matematyzuję (trudne słowo :P) ale takich 10 na dalekim trafia na 5+ (czyli 4), ranią zazwyczaj na 4+ (2) no i jeśli nie strzelali po czymś z wysokim Sv to może ubijamy 1... Chyba, że ustawiasz ich przy maszynach żeby odstraszały fasty...
Co do trolli na które ktoś tu narzekał - od kiedy podczas ostatniej bitwy 3 trolle rzygnięciem wbiły 3 rany na wykoksowanym lordzie WE na great stagu, i przez całą bitwę nie zginął ani jeden, uważam je za świetny oddział. Gdyby nie ta głupota...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Powiem Ci, ze errors sa oprocz maszyn jedna z niewielu rzeczy w armii orkasow, ktora zwraca mi sie punktowo (60 za 10), bo wystarczy zabic 3 wardancerow, 2 wildow, 2 flesh houndy, 2 grali, 2 rany na gigsonie lub hydrze lub varghulfie, zeby wlasciwie sie splacili. Tur strzelania masz 6. Ciezko tego nie zrobic.
Podczas gdy reszta armii gram taktycznie i musze doprowadzac do koniunkcji kombatow, zeby cos wygrac, to arrersi jako jedni z niewielu nawalaja od pierwszej tury, czasami splaca sie za caly turniej w jednym lucky shot (kiedys na Master Blaster przeszli caly stol, zaszarzowali cannona imperialnego, rozbili, dostali kontre z 6 inner circle z war banner, ze stand and shoot padlo 2, spanikowali i rozbili sie o moje oddzialy, a nastepnie zniszczyli jeszcze jedna armate - moje 60 punktow zdobylo luzno liczac jakies 400 punktow + 100 za cwiartke + bardzo istotne znaczenie strategiczne), a akurat armia orkow i goblinow nie jest taka, kiedy mozna liczyc na statystyke, ale wlasnie trzeba nagromadzic duzo sytuacji, kiedy szczesliwy rzut wygrywa cala bitwe.
Jak pograsz nimi troche dowiesz sie ponadto, ze sa calkiem niezlymi wojownikami i maja szalone znaczenie w grze przeciwko imperium i krasnoludom.
Poza tym mam ich ladnie pomalowanych, ze zrobionymi trayami i nie mialem od areny okazji wystawic 30, wiec WI jest w sam raz turniejem do takich akcji.

ODPOWIEDZ