Łomianki turniej przeniesiony na niedzielę 8.III.2009r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Dziękuję moim przeciwnikom za bitwy oraz organizatorom za ciężką pracę żeby 20 osób mogło się pobawić.

Jeśli chodzi o lokal to miejscówka jest rewelacyjna (sanitariaty super, restauracja i barek na terenie obietku oraz basen, wszystko nowe aż świeci nowością) - jedyna lokalizacja jaką może się równać z tym miejscem to duża sala w Gorzowie.

Dojazd autem wygodny - komunikacją chyba też nie taka tragiczna.

Ciekawe ile by taka sala na wynajęcie pod Mastera kosztowała :?: :?: :?: Pani Burmistrz wygląda na osobę z którą można dużo załatwić.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

To może wszelkie turnieje z Narbutta przeniesiemy do Łomianek skoro tak wszyscy ja wychwalaja.
My gracze z MSWiA napewno będziemy sie cieszyć, gdyż z Babic to my mamy tam raptem 15 min drogi atkiem :D:D:D

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

dzieki organizatorom za tura. bylo zajebiscie.
i jako najwieksza wtopa i warzywo tego turnieju dziekuje przeciwnikom za gre.
:twisted: always Vampire :twisted:

_Mihau
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: _Mihau »

@ To może wszelkie turnieje z Narbutta przeniesiemy do Łomianek skoro tak wszyscy ja wychwalaja.
My gracze z MSWiA napewno będziemy sie cieszyć, gdyż z Babic to my mamy tam raptem 15 min drogi atkiem Very HappyVery HappyVery Happy

My gracze z Łomianek tez sie bedziemy cieszyc:) he he :D

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Wielkie dzięki organizatorom za naprawdę fajną imprezę. Przednia organizacja i doskonałe warunki lokalowe. Myślę, że apeluję w imieniu niejednego gracza: Więcej turniejów w ICDS :wink:

Co do samych bitew:
Pierwsza bitwa z TK; całkiem niezła wyżynka z jednej i drugiej strony. Tak się jakoś dziwnie złożyło, że dopiero drugi raz w życiu grałem przeciw tej armii stąd rozkminkę przeciw nim opracowywałem na bieżaco w trakcie bitwy :wink: Myślę, że mógł być remis gdyby nie KB z Kinga na Arcylektorze. Tak poszło 420 pkt i możliwość blokowania ćwiartki. Trzeba też przyznać, że przeciwnik miał strasznego pecha jeśli idzie o ataki Carrionów. Bardzo fajna i emocjonująca rozgrywka.
12-8 w plecy

Druga bitwa przeciwko Wojownikom Chaosu z 4 magami 2 lev. Rozgrywka stojąca pod znakiem dział, które tego dnia za wszelką cenę starały się udowodnić, że są wyjątkowo beznadziejnym kawałkiem imperialnej technologii, jak coś strzelało to najczęściej niedolatywało, jak już doleciało to nie raniło, jak cudem zraniło to za jedną ranę. Na szczęście kusznicy stanęli na wysokości zadania i pokąsali Helenkę i trochę chaosyckich śmieci. Za to czołg spisywał się świetnie. Oddziałem gry była piątka Maruderów, która zrobiła sieczkę z dwóch oddziałów imperialnej kawalerii.
Remis 10-10

Trzecia bitwa i po raz kolejny Wojownicy Chaosu, tym razem oparci na magicznym walnięciu Tzeentcha. Tutaj taktyka przeciwnika opierała się na koncepcji "Niechaj wejdzie Infernal Gateway, a reszta sama się jakoś ułoży" :wink: O ile w poprzedniej bitwie działa spisywały się tragicznie to w tej po prostu obscenicznie wypięły w moim kierunku zadek, do spółki z panią o imieniu Fortuna. W smoka poszło mnóstwo strzałów, dobrze zadeklarowanych, no i oczywiście żaden z nich nie zadał choćby jednej rany. W innych fazach gry nie było lepiej. Festiwal jedynek na kościach po mojej stronie trwał w najlepsze, tak, że nawet mój oponent zaczął mi współczuć. Na szczęście tę fatalną passę łagodziła naprawdę luźna i fajna atmosfera bitwy.
Mimo wszystko remis 10-10

Tak więc generalnie, z którejkolwiek strony by nie patrzeć, średnio. No ale za sześć dni turniej w Lublinie więc będzie szansa żeby się odkuć. Przy okazji, jeśli to czytają, pozdrawiam moich wczorajszych przeciwników i dziękuję za wczorajsze gry.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Raksa
Pseudoklimaciarz

Post autor: Raksa »

Bardzo miło było, takie turnieje to prawie jak domówka. Dziękuję organizatorom, mimo samych trudności byli wstanie doprowadzić do odbycia się turnieju (kosztem braku weekendu).

Dziękuję także przeciwnikom:

Paweł dzięki za potworne lanie, 6 Wraithów +Banshee to trochę za dużo jak na mnie. Nauczyłem się tyle, że mocna armia w rękach gracza bezwzględnie wykorzystującego jej atuty jest dla mnie nieosiągalna.
0-20.

Piotr dajesz radę i szybko się uczysz, poćwicz jeszcze trochę, a będziesz twardym przeciwnikiem.

17-3

Para woodelfów, muszę przyznać, że rzuty kobiecej części mojego przeciwnika przyprawiały mnie o szybką akcję serca. Strzelanie na potęge wyliczyłem, że w każdej turze strzelaliście 69 (fajna liczba) razy plus HOD, straszny killer, naszczęście twarda Hydra, ward na Lordzie przy killing blowie i szarża rydwanu do lasu dała oczekiwane efekty.

15-5

Dziękuje moim czterem przeciwnikom, za dobrą i bezciśnieniową grę.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Robson z przegiętymi Demonami. Robert miał urodziny i chciałem mu sprawić ładny prezent, stąd oddałem mu te 10 punktów
dzieki za 10pkt, ale wolałbym 10 nie pkt. ale zł. za wahe :P

Awatar użytkownika
Archiwista85

Post autor: Archiwista85 »

Dziękuję za takie miłe słowa. w Przyszłości może zorganizuję coś większego. Mastera... Mamy warunki do tego. Z droższymi nagrodami nie byłoby problemu. Pani Burmistrz zgodziłaby się, wszystko bym załatwił, Nocleg może też wykombinowałobym dla przyjezdnych. Największy problem jest z blatami.... Jakby ten turniej lepiej wypadł namówiłbym władze do zakupu terenu i blatów, pomimo kryzysu sądzę, że byłoby ok. I wtedy mógłbym organizować darmowe turnieje...
Ale jak narazie 90 zeta wyparowało z mojej kieszeni po tym turnieju (na blaty i dla chłopaków za noszenie) więc narazie mam uraz.
A nie chiałem być chamski i podnosić wejściówki na 15 zeta :)
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 9 mar 2009, o 14:51 przez Archiwista85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Archiwista85

Chciałem podziękować również Marcinowi Zakrzewskiemu za pomoc w organizacji turnieju w różnych kwestiach i za solidną ekipę do pomocy w przenoszeniu blatów :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Archiwista85 pisze:Dziękuję za takie miłe słowa. w Przyszłości może zorganizuję coś większego. Mastera...
obawiam sie, ze do czegos takiego jeszcze by byla dluga droga :)

turniej wypadl bardzo porzadnie :)

pozdro dla przeciwnikow :)

Awatar użytkownika
Archiwista85

Oj. Nie znasz mnie ;) Jak uparłbym się. Dostałbym całą halę sportową. I Master na całego. Tylko dużo roboty.... Ostatnio była u nas gala boksu, więc z Masterem też byłoby ok. Tylko to już dyrekcja ICDS musiałaby organizować, a ja musiałbym tylko nakręcić ich na ten pomysł :)

Awatar użytkownika
Archiwista85

Więc Shino jakby co umówimy się na piwko omówimy szczegóły. Mojej gminie zależy na wielkich imprezach, więc gwarantuję, ze lipy nie byłoby.
Tylko potrzebne podanie z wielką ilością podpisów i master będzie... No i oczywiście formalności z GW z ligą, ale to już gmina załatwi....

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

post roku

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Kombinuj, kombinuj.

Powiem tylko tyle ze zakupienie stołów/blatów to o wiele mniejszy koszt aniżeli zakup terenów, wiec szczeże wątpie by Rada Łomianek chciała wywalić około +/- 5-10 000.

No chyba że będzie liczyła na zyski w przyszłości w postaci wynajęcia sali i opłaty za użytkowanie stołów i terenów.

Ale jestem jaknajbardziej za byś zakręcił sie wokół tego.
Nie byłem na turnieju, ale znam tą hele więc naprawde jest o co walczyć.

Dla porównania.
Narbutta to jest pikuś przy tym co wy tam macie - wadą jest gorszy dojazd, ale dla chcącego to nie jest problem. Itak spora część graczy porusza sie furami.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Jedyną zaletą Narbutta jest to, że blaty są na miejscu :)

Awatar użytkownika
Archiwista85

Wiesz nie mówię, żeby odrazu kupić za 10 000 złotych. Stopniowo. Miesiąc po miesiącu. Najpier 10 blatów, za miesiąc trochę terenów.... I po dwóch latach wszystkiego będzie w dostatku :)

Awatar użytkownika
Archiwista85

Dajcie mi jakiegoś linka albo zasady jak stworzyc mastera, obeznam się trochę... Pogadam z osobami, które się znaja i kto wie... Za jakiś czas rok, dwa...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Archiwista85 pisze:Dajcie mi jakiegoś linka albo zasady jak stworzyc mastera, obeznam się trochę... Pogadam z osobami, które się znaja i kto wie... Za jakiś czas rok, dwa...
najpierw to musisz go mieć przyznanego ^^ przez LS co dobrze pamiętam

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ll ;)

ls sie takimi rzeczami nie zajmuje ;)

Awatar użytkownika
Archiwista85

A co to jest ll? Nie znam się na tych sprawach. chcę ogólnie ogarnąć co jest potrzebne, żeby zobaczyć jakie warunki trzeba spełnić...

ODPOWIEDZ