Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
smok bierze sztandar - nie patrzymy czy to ludź, zwierze, demon, czy tańcząca kiśc bananów - w warhammerze to po prostu JEDNOSTKA.
Dla przykładu jesli orzeł zagoni jakiś oddział to on bierze sztandar i tu nie ma nikt watpliwości
Dla przykładu jesli orzeł zagoni jakiś oddział to on bierze sztandar i tu nie ma nikt watpliwości
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

Drago mage:
Ja bym Dał na nim albo zestaw
Silver wand + 2xScroll (bo zwykle wtedy nie masz innych magów)
albo
Silver Wand + ring of Fury (wersja turbo magicznego offensu)
Ale niesety jest cieńki, ubić go można bez problemu. jeśli w przedmiotach byłby jakiś ward 4+ za 40pkt. powiedzmy to można by go brać...
Ja bym Dał na nim albo zestaw
Silver wand + 2xScroll (bo zwykle wtedy nie masz innych magów)
albo
Silver Wand + ring of Fury (wersja turbo magicznego offensu)
Ale niesety jest cieńki, ubić go można bez problemu. jeśli w przedmiotach byłby jakiś ward 4+ za 40pkt. powiedzmy to można by go brać...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4

A to przepraszam... sprawdziłem i rzczywiście zapis o runach jest z 6ed. Obecne erraty milczą na ten temat. Byłem święcie przekonany, że teraz jest tak samo. My bad.
Nie mam dwarfickiego booka, ale czy nie ma tam zapisu, że przedmioty z runami liczą się jako magiczne?
@Rabsp- templatki pomijają kary pokroju daleki zasięg, czy light/hard cover. A organki ile wyturlały na artyleryjkach, tyle trafiły.
Nie mam dwarfickiego booka, ale czy nie ma tam zapisu, że przedmioty z runami liczą się jako magiczne?
@Rabsp- templatki pomijają kary pokroju daleki zasięg, czy light/hard cover. A organki ile wyturlały na artyleryjkach, tyle trafiły.
dzieki za odp
tak myslalem, ale chcialem sie upewnic 
a 5 czar z matalu ktory wylacza przedmioty ? jak to sie ma do run ?

Czyli Vaul nie dziala na runy ? 0olith pisze:Tak? A w której? Bo z podręcznika wynika, że na runy nie ma żadnego wpływu.Pretor pisze:Vaul niszczy wszystkie runy na danym przedmiocie. Jest to łądnie napisane w erracie.
@Klapcioo
1. Zagraj nim na Proxach, bo to zależy jak grasz
2. Nie
a 5 czar z matalu ktory wylacza przedmioty ? jak to sie ma do run ?