HARDKOR GRAĆ KURDE MAĆ!!! 28/03/09, WARSZAWA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Shino pisze:
Wystawiając się na armię, z która teoretycznie nie powinieneś mieć problemów
powiedz mi co wezma np. de? defens magiczny z catch me if you can czy ofens na smoku i hydrantach?
demony beda w magie czy na blodziu i full ofens?

pomysl bez sensu gdyz zabiera cala idee wybierania przeciwnikow...

moze skoro to jest twoim zdaniem ryzyko tez z wystawianiem armii bedzie tak samo?
w sensie nie pokazujesz rozpy przeciwnikowi przed bitwa tylko w miare wystawiania oddzialow na stl wyjmujesz je z walizki? w koncu to tez ryzyko co on wezmie i ile jeszcze ma grup rozstawieniowych...
Fajny pomysl :]

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

chcialbym zglosic team legion gehenny jezeli jeszcze sie da skład nie jest pewny wobec jednej osoby wiec dam znac

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dobra, chlopaki, ja wiem, ze nie wszyscy czytaja regulamin, ale pozwole sobie powtorzyc:
Zgłoszenia:
Armie w drużynie nie mogą się powtarzać.
Zgłoszenia przyjmujemy na tydzień przed turniejem, adres email podamy w tym poście. Jedynie zgłoszenie z rozpiskami wszystkich graczy z drużyny (wyłącznie format txt i html) gwarantuje wzięcie udziału w turnieju. Limit miejsc wynosi 40, czyli 10 drużyn. Nazwa pliku rozpiski zawiera IMIĘ, NAZWISKO i NR ID, czyli np. Jan Kowalski 1234.html
Nie przyjmujemy zgłoszeń w temacie turnieju! Jeśli ktoś chce się zgłosić, lub wycofać zgłoszenie, proszę zrobić to za pomocą maila. Maile ze zgłoszeniami będą sprawdzane wyłącznie za okres zgłoszeniowy - pozostałe na naszej skrzynce zostaną skasowane!
Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, o 20:24 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

A Ciebie Kacprze pupa swędzi??? weź to trochę zmniejsz.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

w sensie nie pokazujesz rozpy przeciwnikowi przed bitwa tylko w miare wystawiania oddzialow na stl wyjmujesz je z walizki? w koncu to tez ryzyko co on wezmie i ile jeszcze ma grup rozstawieniowych...
Rozpiska leży na stole. Po bitwie, możesz ja porównać z tym co przeciwnik wystawił. Jeżeli będą niezgodności, to możesz zgłosić to sędziemu. Więcej zaufania w ludzi, chyba ze sam wałujesz w ten sposób i stąd te uprzedzenia (chociaż o nic Cię nie oskarżam). Podałem tylko luźna propozycję dla organizatorów. To czy ją wykorzystają, zależy tylko od nich.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie o to Michalowi chodzilo. Chodzilo o zaskoczenie, a w praktyce na pelna kalkulacje punktow za jednostki przeciwnika na stole, zeby mozna bylo ocenic, co jeszcze wystawi i gdzie.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Shino pisze:
pomysl bez sensu gdyz zabiera cala idee wybierania przeciwnikow...
Zgadzam się z Shinixem - tajne rozpy na turniej teamowy zabijają idee takiego turnieju, bo jeśli nie wiemy co ma przeciwnik (choć samych regiemntów jak jest na Euro) to robi się z tego lotegia, a nie bardzo sympatyczny przy turniejach teamowych dodatkowy elemnt rozgrywki jakim jest obmyslenie dobrego match up-u.

To IMO czyni te turnieje tak atrakcyjnymi (co widać po frekwencji każego z nich) że ten element wystepuje.

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Z kolegami już wiemy na pewno, że brakuje nam jednej osoby do teamu. Team to O&G, DE, Dwarfy. Pisać na PM.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Kacper mnie przekonał - będę, tylko potrzebuję jakiejś radosnej drużyny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:Kacper mnie przekonał - będę, tylko potrzebuję jakiejś radosnej drużyny.
Że co?
Będziesz w Warszawie??? :shock: :shock:
To możesz na mnie liczyć.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

No i fajnie. Słyszałem, że Furion też ma być i nie ma drużyny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

W porzadku, regulamin sie juz raczej chwilowo nie zmieni, a zgloszenia otwieram po Master of Czoko.

Na chwile obecna wiadomo juz, ze do druzyny potrzebuja graczy:

Emilianek +1
Jankiel i JJ +2

Proponowalbym, zeby wszyscy ktorzy maja ochote zagrac, a nie maja jeszcze przygotowanego skladu, niech sie tu zglaszaja.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ja chętnie zagram, ale nie mam teamu. Moge zagrać DE, albo Dwarfami nie robi mi to różnicy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Ja chętnie z tobą w teamie zagram Jankielu jesli masz ochote. Furiona tez mozna zakaptowac

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Furion nie dał mi jeszcze odpowiedzi, JJ porozmawia z Barbem. W kazdym razie ja ochotę mam :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

kurcze z wielka checia bym z Wami zagral, ale organizuje pyrkon w tym czasie ;/ niestety nie moge tego zostawic, a szkoda...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Brakuje wobec tego jednej osoby do teamu JJ, Duke i ja.

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Jeśli nikt nie będzie chciał dołączyć do nas to może ja sam będę mógł się do kogoś dokleić. :wink:

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Standardowo- z kimkolwiek zagram, DE:)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Otwieramy zgloszenia na turniej. Wazne beda jedynie zgloszenia w formie mailowej na adres jezdzcy.hardkoru@gmail.com w formacie .txt lub .html, zgodnie z tym co napisane jest na pierwszej stronie. Jest 10 miejsc, wiec radze sie sprezac.

ODPOWIEDZ