Witam
Tak jak w temacie. SH mam w liczbie 29. Nie mam za cholerę pomysłu jak ich skonwertować . Przydałoby się przecierz zrobić coś więcej oprócz korkowych podstawek. Szperałem na CMoN'ie i nie było tam żadnych konwersji, a jak juz były, to takie które, wymagały naprawdę porządnych umiejętności w rzeźbieniu itp. których niestety nie posiadam. Ma ktoś jakieś foty dobrych konwertów albo jakieś pomysły.
Z góry dzięki
P.S. Nie chcę ich na chama zgapić. Tylko troszkę ideę podpatrzyć
Silver Helms... jak ich przyzwoicie skonwertować?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Silver Helms... jak ich przyzwoicie skonwertować?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
prostym pomysłem jest dorobienie kazdemu z silverków, który ma lance jakas niewielką szmate, coś na wzór lanc knightów na coldach od armi DE, takie długie, wąski i smukłe chorągiewki oplecione wokół lancy. Jak to zrobić? Ukradnij matace jakąś szmate i powycinaj .
Podobnie można się pobawić z ladrami na konia z tyłu, coś a la bretonia. każdemu mozesz dorobić z tej szmaty również płaszcz na plecach, pomysłów jest wiele, tylko trzeba poszukać
Podobnie można się pobawić z ladrami na konia z tyłu, coś a la bretonia. każdemu mozesz dorobić z tej szmaty również płaszcz na plecach, pomysłów jest wiele, tylko trzeba poszukać
Ale że co... tak perfidnie kawałki np. prześcieradła poprzyklejać? Już nad tym myślałem (żebu z GS'u zrobić) ale mi bardziej jak jakieś worki niż płaszcze czy ladry. Na pewno z tym pokombinuję.
Moze popróbuj jakies proste rzeczy typu pozamieniane weaponki silverków (np. oddział z samymi mieczami wyglądający jakby był związany walką), figurki ujete w jakichs ciekawych pozycjach (bez skojarzeń ;] ) np. zastawiający sie przed ciosem silverek, jakiś inny stawiający steeda dęba i tnący stojąc w strzemionach, jakies ciekawe sztandary. A płaszcze bym sobie darował - ciężko jest je zrobić z GS-u tak żeby fajnie wyglądały.
pzdr.
pzdr.
Mój pomysł na konwersję (którego jeszcze nie realizuję z braku środków finansowych i czasowchy) podzieliłem się nim już troche czasu temu:
I jak ?Co sądzicie o takim pomyśle - 5 silver helmów skonwertowana tak jaby szarżowała na gobliny?
Na razie moje pomysły są takie:
1. Wierzgający koń przed nim goblinek z włócznią oraz jeżdziec przebijający delikfenta lancą
2. Sztandarowiec który odbija tarczą zielonoskórego, który nań skoczył, a kolega muzyk tnie mieczem owego goblina (sam blokując od boku swą trąbką włócznie/miecz)
3. Czempion, który tnie uciekającego goblina, a inny maluch jest już pod kopytami jego wierzchowca
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Moze Ci podstawki braknac niestety..Kris pisze:Mój pomysł na konwersję (którego jeszcze nie realizuję z braku środków finansowych i czasowchy) podzieliłem się nim już troche czasu temu:I jak ?Co sądzicie o takim pomyśle - 5 silver helmów skonwertowana tak jaby szarżowała na gobliny?
Na razie moje pomysły są takie:
1. Wierzgający koń przed nim goblinek z włócznią oraz jeżdziec przebijający delikfenta lancą
2. Sztandarowiec który odbija tarczą zielonoskórego, który nań skoczył, a kolega muzyk tnie mieczem owego goblina (sam blokując od boku swą trąbką włócznie/miecz)
3. Czempion, który tnie uciekającego goblina, a inny maluch jest już pod kopytami jego wierzchowca
A ma ktoś jakis sprawdzony sposób na peleryny itp.? Mam pewien pomysł jak z gs'u zrobić ale masę tego pójdzie. Pomysł polega na tym, aby uformować prostokąt o odpowidnich wymiarach. W miarę możliwości ulepić go tak aby był jednakowo gruby w każdym miejscu. przykleić go do pana tymi miejscami które mają przylegać a resztę pofałdować zwyczajnie gnąc materiał. W teorii sposób wydaje się prosty i miły. Rzeczywistość potrafi być jednak dość brutalna... Sprawdzę w najbliższym czasie i powiem jak wyszło.
najlepiej pogadaj z Alkiem albo jednym z braci Koszowskich z Wrocka ( dokladnie z tym co gra VC ) wiem ze on dorabial z gsu pelerynki do bretonczykow zeby zrobilc BK i fajnie to wyglada.
pomysl masz fajny i wrzuc foty zeby pokazac jak ci wyszlo
pomysl masz fajny i wrzuc foty zeby pokazac jak ci wyszlo