Pierwsze kroki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
tomasso
Mudżahedin

Pierwsze kroki

Post autor: tomasso »

Jedne z moich pierwszych maziaji, jakieś pierwsze z 10, 12.

Dragon slayer.
Obrazek

Goblin shaman razem z może niezbyt dobrą podstawką
Obrazek

Thunderer, bez cieniowania jakiegoś, robiony na szybko, a oko mi się wylewało ;/
Obrazek

Tan, chyba jak narazie moja najlepsza figurka, broda trochę mi nie wyszła.
Obrazek

Podstawka, robiona początkowa dla kumpla, jednak zostaje u mnie
Obrazek

I schodki robione ot tak, dla hecy.
Obrazek

Na razie to wszystko, później dojdzie więcej. Proszę komentować, pozytywnie i negatywnie ;)
Pozdrawiam.

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

Podstawka, robiona początkowa dla kumpla, jednak zostaje u mnie

podstawka wypas reszta cóż idź tym tropem będzie lepiej

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jak na początek to nie jest źle. Teraz pora na naukę i ćwiczenie ;) Powodzenia i nie zapomnij chwalić się swoimi pracami, jest tu wielu niezłych malarzy ;) którzy z pewnością konstruktywnie krytykować będą twoje prace :)

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

schodki i podstawka dla kumpla ładne :wink:

figsy też nawet :wink: duży plus że dokładnie kryjesz pierwszą warstwą i że kombinujesz z oczkami itp. dzięki małym szczegółom każda figurka nabiera uroku :wink:

ogólnie to postaraj się większe przejścia robić bardziej kontrastowe i minimum 3 warstwy dobrze dobranej kombinacji daje dosyć dobry efekt :wink:
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Wszystko poza goblinem proponuje teraz zdippować a wtedy efekt koncowy powinien być naprawdę cacy. Bo na te chwile efekt jest ok jak na poczatkujacego malarza, ale gdyby nie wyrozumialosc dla poczatkujacego, to byloby raczej slabo - brak cieniowania, wykonczenia.... ot tyle, ze poprawnie naniesione kolory.
Wlasnie akurat, zeby to teraz wszystko zalac bejca, albo jednym z nowych inków. Naprawde, rozwaz to, bo mocno poprawi to efekt Twoich wysilków.
Obrazek

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

no jak zostawisz thunderersowi wylane oko, to raczej nie przysłuży Ci się celnością na polu bitwy ;)
Robisz całkiem fajne podstawki. A co do malowania, to jak pisał bless: ciemne washe dobrze im zrobia :)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

zdecydowanie ciemne washe ]:-> aby cos z tego wyciagnac
nie no ale jak na pierwsze prace to niema co sie czepiac
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Powiem tak - weź czarny ink, zmieszaj z wodą i przeleć po figsach, bardzo ładnie wejdzie w zagłębienia i doda cieni. Później tylko lekko rozjaśnij krawędzie i będzie bardzo dobrze.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Zrobię tak ja radzicie. Na razie zdippuję common, jak ładnie wyjdzie to i może tan popływa :P
W inki jeszcze się nie zaopatrzyłem, ale chyba może byc też black + varnish + dużo wody?

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

W sumie to black + woda powinien być ok, chociaż ink ma specyficzną konsystencję i bardzo lubię go stosować (w sumie to od czasu gdy ktoś na forum mi to doradził :) )

ODPOWIEDZ