Początki
Moderator: esgaroth
ale żadna armia nie miała wymienionych dogsów w Raveningach
*Edit*
poprę to tym :
For Hire: Long Drong’s Slayer Pirates can be hired as a Special
Unit in Dogs of War armies. Alternatively, they can be hired as a
Rare Unit in other Warhammer armies, except Bretonnia, Chaos
Dwarfs, Wood Elves, High Elves and Orcs & Goblins.
Skoro tylko oni mają wzmiankę o nie możliwościu braniu ich przez CHD, a przy wszystkich innych jednostkach jest napisane 'except Bretonnia' to chyba już wszystko jasne
*Edit*
poprę to tym :
Skoro tylko oni mają wzmiankę o nie możliwościu braniu ich przez CHD, a przy wszystkich innych jednostkach jest napisane 'except Bretonnia' to chyba już wszystko jasne
masz racje... ale przed chwila mowilismy o dogsa a nie rorach... wbrew pozorom to jest spora roznicaManfred pisze:ale żadna armia nie miała wymienionych dogsów w Raveningach
*Edit*
poprę to tym :
No ja i tak brałem nikt sie nie czepiał... a wystawiałem leadbelchersów, notabene całkiem sensowna jednostka DOW dla ChD, mam też zamiar potestować irongutów(warriorów do bicia już nie wystawiam z przyczyn wiadomych)oraz niesławne działko DOW( z hobgoblinami w załodze ofcoz :)jako wsparcie dla szejka...
Shino- oczywiście, ze jest różnica, ale w tym przypadku to chyba szukanie dziury w całym, tak myślę....
Shino- oczywiście, ze jest różnica, ale w tym przypadku to chyba szukanie dziury w całym, tak myślę....
jasne, ze w nowych nie ma napisane.. .sa do 7 edycji a tu dogsy maja zostac zmienione i bardziej sprecyzowane kto co moze brac...
dla przykladu armii ktora nie moze brac dogsow ale moze rory to chyba bretka byla... no i w rorach jest wprost napisane kto je moze brac...
dla przykladu armii ktora nie moze brac dogsow ale moze rory to chyba bretka byla... no i w rorach jest wprost napisane kto je moze brac...
Uściślenia sędziowskie z Lutego 2007:
Ravening Hordes nie są 6 edycyjne, ergo mogą (lub powinny móc) brać DoW i RoR.
Wszystkie armie:
* Można wystawiać jednostki DoW (Dogs of War) i RoR (Regiments of Renown) jako najemników w innych armiach, ZA WYJĄTKIEM pojedyńczych modeli zajmujących sloty "hero", zgodnie z ograniczeniami poniżej.
* Nie można wystawiać bohaterów specjalnych (Wyjątek: bohaterowie nabywanie wraz z regimentami z DoW i RoR)
Ravening Hordes nie są 6 edycyjne, ergo mogą (lub powinny móc) brać DoW i RoR.
Co sądzicie o tych goblinach? Dałyby radę jako Hob?
http://cytadela.pl/cgibin/shop?show=gz0 ... d=615364f8
http://cytadela.pl/cgibin/shop?show=gz0 ... d=615364f8
Wiem, wiem Te gobliny są nieco wyższe i bardziej masywniejsze od GW, miałem takiego jednego to wiem Zrobiłbym jeszcze jakieś fillery, ale mimo wszystko zbudowanie klocka hobgoblinów kosztowałoby jakoś 200zł. Ale chyba cała armia z metalu robiłaby wrażenie
A co z hoblińskmi boltami? Obsługa może zostać taka, jaka jest w Spear Chukkce?
I co z warriorami? Zostały wydane metalowe modele? Bo przez MO nie są dostępni. Widział ktoś może jakieś fajne wzory z innych firm przypominające chd?
A co z hoblińskmi boltami? Obsługa może zostać taka, jaka jest w Spear Chukkce?
I co z warriorami? Zostały wydane metalowe modele? Bo przez MO nie są dostępni. Widział ktoś może jakieś fajne wzory z innych firm przypominające chd?
To z czego najlepiej robić hobgobliny?
Z czego najtaniej i najfajniej wychodzą?
Z czego najtaniej i najfajniej wychodzą?
Nie no IMHo te ze skull passa to pójście na łatwizne, no chyba ze ktoś sie postara jak ten kolo z poradnika. ja swoje zrobiłem z plastikowych plagmonków, gnoblarów i zwykłych goblinów z 6 ed. Spear chuk uzywam jako bolców załoga ta sama została.
A do Chaos Dwarfów jest tylko ten armylist ze strony GW?
Czy są też armybooki?
I czy te armybooki ze starszych edycji są takie same (tzn ok) czy ten armylist ze strony GW jest poprawiany z edycji na edycje?
Czy są też armybooki?
I czy te armybooki ze starszych edycji są takie same (tzn ok) czy ten armylist ze strony GW jest poprawiany z edycji na edycje?
A skąd można wziąść jakieś np. fluffowe teksty do nich? (jakieś opowieści, opisy jednostek itp itd)