Lan Studio - ot taki mały Blog

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Pancerz priesta jest miażdżący. Dawno nie widziałem nic tak pięknego. Patrzę na to zdjęcie i myślę co by można było poprawic, ale nic tutaj takiego nie widzę. :roll:
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Figurki sa mega.Zbroja w NMM najlepsza.Ile zajmuje ci taka figurka?Tydzien po 8 godzin ?:)

Awatar użytkownika
Przemysław Szulc
Wałkarz

Post autor: Przemysław Szulc »

No jak dla mnie bomba!I brawa za miazdzace wilekoscia foty,malo ktora figurka tak dobrze wyglada na takim powiekszeniu ! =D>

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jesteś półbogiem ;)

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Post autor: Lan »

Troche źle mnie zrozumieliscie :D Nauczyłem sie robić dobre zdjecia i prawda jest taka ze figsy na zdjeciach moga wygladać lepiej niż w rzeczywistosci ;) A NMM prawie zawsze fajniejszy na zdjeciach jest. Co do malowania figurek to tak z 12-15 godzin na priesta i 10-12 na czarodziejke. Zdradze wam tajemnice tylko nikomu nie mowcie, włosy czarodziejki tak naprawde sa ładne tylko na zdjeciu ;)
Pozdarwiam.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

wszystko fajnie naprawde
widziec widzialem lepsze figurki ale co z tego daje ci 10/10
to taki prawie patriotyzm :twisted:

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Ja tylko chcialbym wiedziec jak powstawal pancerz na WP - po prostu jest fantastyczny nic dodac nic ujac figs przepiekny - jak dla mnie po prostu 10/10!! Magiczka tez jest genialna - chyba jedna z fajniej pomalowanych i sporo lepsza od jej poprzedniczki - duzo detali ma na sobie no i oczy bardzo fajnie wyszly :D

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

No dobrze to postaram sie moze powiedziec jak powstal pancerz priesta :wink: O ile dobrze pamietam to jedyne farby urzyte do jego malowania to bialy i czarny, w rzeycziwstosci pancerz jest moze troche mniej niebieskawy ale mimo to polaczenie bialego i czarnego moze dac odrobine niebieskawy efekt ale zawsze mozna dodac troche regal blue, ale tak odrobinke. Zaczynamy od dosc ciemnego koloru powiedzmy cos kolo 3/4 czarnej i 1/4 bialej. Mozna troche jasniej moze zaczac latwiej zrobic dobre przejscia tak 3/5 czarnej i 2/5 bialej - szczerze nie wiem jaki odpowiednik bylby to farby GW jako ze go nie posiadam. No i malujemy tym kolorem cały pancerz zostawiajac oczywiscie czarne linie w opowidednich miejscach, miedzy plytkami itd. Potem walimy z 3 kolejne coraz jasniejsze przejscia pokrywajac powiedzmy odpowiedznio 80, 70 i 60% powierzchni przy powiedzmy stosunku farb 1/2. Potem jedziemy z dalszymi rozjasnieniami tym razem pokrywajac juz odrobine mniejsze powierzchnie tworzac lekko np "trojkacik" przy krawedzi albo rogu az dochodzac do koloru powiedzmy 1/5 czarnej i 4/5 białej gdzie malowane sa juz prawie tylko krawedzie i lekki "trojkacik" po srodku danej powierzchni przy krawedzi. Potem czystym bialym kolorem lekkie linie wlasnie na tym trojkaciku i czasami na krawedziach. Nie wiem pewnie wyszedl niezrozumialy belkot ale ja nigdy nie bylem dobrym nayczycielem malowania... Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

O kutfa... :shock:

P.S.
Powiedz mi, że mieszkasz we Wrocławiu i że zgodzisz się zostać moim mistrzem :)
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Ludzie - zlitujcie się nad biednym obgryzaczem pędzli, bo dostąpi załamania nerwowego (ponownie :)). Jak można malować tak zajebiście figurki.... ?!?!?

<Uwaga: następuje popadanie w skrajny dekadentyzm...>
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Twoje prace poprostu rozpierdalają. Szczególnie podoba mi się pieszy bohater HE z tarczą i mieczem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

nie przypominam sobie rzebym widzial lepiej pomalowana figurke w zyciu niz ten priest,nie ogarniam jak mozna tak malowac
pzdr

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Widać mało widziałeś :) Ale jakby nie patrzeć ksiądz jest bardzo spoko :)

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Wszystkie figsy super :shock:
Nie wiem jak Ty to robisz że tak ładnie wychodzi :shock:
I jak malujesz tak dokładnie takie małe rzeczy jak papirus u warrior priesta, symbol na płaszczu tego herosa na koniu?

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

I jak malujesz tak dokładnie takie małe rzeczy jak papirus u warrior priesta, symbol na płaszczu tego herosa na koniu?
Staram sie malowac powoli i starannie :wink: Troche praktyki i "odwagi" w machaniu pedzlem i da sie spokojnie tego nauczyc, ja tez jeszcze sie ucze. Na szczescie :D

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Widać mało widziałeś
no dobra widzialem kilka lepszych :P na przyklad gdzies(chyba na coolmini)ten statek eldarow z namalowana panna ale...dobra to to jest najlepszy priest jakiego widzialem :P i nie pytam sie jak co robisz bo i tak mi to nic nie da
pzdr

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Mógłbyś napisać jakich kolorów/mieszanek używałeś do pomalowania czerwonej sutanny(?) priesta ? Byłbym wdzięczny, bo bardzo mi się podoba, a sam mam takiego do zrobienia.

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Juz wczesniej napisalem ze uzywam nie wielu kolorow. Ale napisze jak byl malowany :wink:

Kolorem bazowym była mieszanka chaos black z blood red 50% tak na oko. Potem rozjanisniane powoli do koloru blood red ktory byl malowany juz tylko na krawedziach i jakis innych "wystajacych" powierzchniach. Potem blood red + skull white 2:1 mniej wiecej i bardzo lekkie linie wlasnie na krawedzicha i potem blood red + skull white 50% w kilku nielicznych mijescach bardzo cienkimi kreskami.

Pozdrawiam i moze niedlugo cos nowego zamieszcze.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Dzięki bardzo. Świetnie się składa bo ja mam mało kolorów, chociaż akurat te wymienione posiadam. Szkoda tylko, że umiejętności nie te ;).

pzdr

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

O żesz :shock:
Gdybym na codzień się malowała, poprosiłabym Cię o zostanie moim wizażystą :D
Tak, to było błogosławieństwo.

ODPOWIEDZ