Galeria G.I.JOE i mart2in - up.13.10 - Generał Goblinów

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

mart2in
Powergamer Rozpiskowy

Galeria G.I.JOE i mart2in - up.13.10 - Generał Goblinów

Post autor: mart2in »

Na poczatek kilka prac G.I.JOE - konstruktywne komentarze mile widziane...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i taka mała konwersja - mam nadzieje że free hand nikogo nie obrazi podkreślam że to tylko znak określający klimat figurki a nie idea która popieram

Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, o 21:32 przez mart2in, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

takie malowanie to staroedycyjny tt ]:-> czyli zachwytu nie wzbudzi ale pomalowane dokladnie jest
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nie wiem czy to wina podkładu, farb, czy za małej ilości wody dodawanej do farby podczas malowania, ale wszystko wygląda chropowato co psuje elekt. pozatym to tak bez fajerwerków.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

No szału nie ma ;D
Moim zdaniem powinienes bardziej rozwadniać farbe. Skóra orka jest prawie czarna i nie moge sie dopatrzyc rozjaśnień. Tak jak max napisał wszystko wygląda na tt.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Max napisal ze to staroedycyjny tt ]:-> czyli no o niebo gorzej niz terazniejszy tt bo dawniej malowano tak nawet na golden daemonach ]:->

mart2in
Powergamer Rozpiskowy

Dziękuje w imieniu kolegi wszystkim za krytyke - pewnie to faktycznie wina zbyt małorozwodnionej farby - a co do staroedycyjnego tt - to całkiem możliwe bo kolega, zreszta tak samo jak ja zaczynaliśmy grac i malować w okolicach jakis 13 lat temu;)))))) - cóż pozostaje nam tylko zebrac sie w garść i się rozwijać;)))))

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Ale, ale! Niecałkiem martwy essman dzięki tej chropowatości nabrał uroku, fajna figurka :)
Vae victis!

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

mart2in pisze:Dziękuje w imieniu kolegi wszystkim za krytyke - pewnie to faktycznie wina zbyt małorozwodnionej farby - a co do staroedycyjnego tt - to całkiem możliwe bo kolega, zreszta tak samo jak ja zaczynaliśmy grac i malować w okolicach jakis 13 lat temu;)))))) - cóż pozostaje nam tylko zebrac sie w garść i się rozwijać;)))))
no mowilem ]:-> jakbys dodawal troche wiecej wody i drybrusha hardcorowego nie robil to naprawde stary styl nie wyglada w tedy tak zle

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

SSman nieźle pomyślany, ale karabinu to go chyba nikt nie nauczył trzymać :wink: kości trochę zbyt niejednolite.

Troll super, ale dlatego że uwielbiam ten model.
Pozdro

mart2in
Powergamer Rozpiskowy

Teraz troche mojej twórczości:

1) mo stary kapitan do reiksguard - zrobie kiedys zdjęcie całej 10 to pokaże
Obrazek

2) mortar - z bitsów z działa reszta samoróbka - oczywiście dopiero ogólny szkic
Obrazek

3) krasnolud - pocyztałem troche na forum i postanowiłem troche zastosować nowych technik - wiem że jest troche niechlujnie - ale ciekaw jestem opinii ogólnej - czy maszeruje w dobra stronę
Obrazek

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Kmmm Popracuj nad staranoscia, poniewaz pedzelek:schodzi" Ci na inne elementy to pierwsza rada, druga jakies washe by sie przydaly no i bardziej rozwadniaj farbe, ostatnia rada nie podawaj sie pracuj dalej w wkoncu bedzie super :)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

nie no jakis tam postep jest trzeba przyznac ]:-> oby tak dalej

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

fajny mortar wyszedł.
Obrazek

mart2in
Powergamer Rozpiskowy

Slayer TT - WIP - by mart2in
Obrazek

Obrazek
Wiadomo że to WIP - ale powiedzcie mi jak poprawic ten nmm na toporze - bo mimo wszelkich staran jakos nie umiem sobie tego wyobrazic i zaczynam myslec czy mam sie w ogóle w to bawic jak mi to nie wychodzi (nmm oczywiscie) - zdjęcia są kiepskie - wiem. Ale powiedzcie co poprawic jeszcze oprócz topora.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

zwiększ kontrasty na reszcie i rozjaśnienia i cienie. nmm spróbuj najpierw prosty - rozjaśnienie na górze przyciemnienie na dole z płynnym przejściem między nimi i rozjaśnieniem krawędzi ewentualnie oraz poćwicz staranność;)

mart2in
Powergamer Rozpiskowy

Dzisiaj kilka następnych krasnoludów mart2in - wiem że zdjęcia trochę ciemne ale postaram się poprawić:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A teraz mała niespodzianka debiut mojej 2,5 letniej córeczki i jej pierwsza praca;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Slayer może z winy zdjęcia, ale jest zbyt ciemny moim zdaniem.
Drugi krasnalek fajowy :)
Ten z wytrzeszczem wygląda na nieskończonego, a najbardziej rudy.

No i muszę powiedzieć, że Twoja córka lepiej się przykłada do malowania od Ciebie!

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Twoja córka uprawia na razie abstrakcję pierwsza klasa, ale już niedługo będzie malować lepiej od Ciebie :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

na bardzo ładnie się prezentują
=D>
]arrrr

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo staranne malowanie; schludnie i czysto czyli tak jak być powinno.
W zasadzie jeśli pomalujesz całą armie na taki poziom to na pewno będzie się godnie prezentować na stole.
Jeśli jednak chcilbyś dodać jej nieco WOW'a to proponuję popracować nad większym kontrastem (tak jak to zrobiłeś na kubraczku strzelca), zbyt dużo pracy by to nie wymagało a figurki robiłyby 50% większe wrażenie, wystarczy że wykrawędziowalbyś metaliki za pomocą chainmaila lub mitril silvera (nie wiem który by bardziej pasował bo trudno jest oszacować jak wyglądają kolory w rzeczywistości) i rozjaśniłbyś brody na najbardziej wystających miejscach za pomocą blazing orange (lub nawet jaśniejszym odcieniem).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ