Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

To były moje pierwsze modele które kupiłem, jeszcze nawet przed lekturą podręcznika. Nie mówię, że się nie przydali, ale nie do gry. Malowanie na nich ćwiczyłem, a że metalowi to łatwo farbę można było zmyć :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

nowa plotka z warseera:

I herd somthing yesturday. Scaven Clan Rats are getting cheaper, slaves can no longer have slings. Warplightning is S5 but its only 1D6. Rat ogres have upgrade options to make them worth taking and have a cheaper base cost, these include stat line increases and special abilitys and weapons upgrades on them. I asume this leads to ratling guns being mounted on rat ogres. Also that the difrent unit types will be worth taking instead of going skyray. Assassins are going like DE ones and not taking up a slot. The doom wheel may be making a return. And jezails no longer skirmish and are S5AP not S6. Storm Vermin are staying the same. And the storm banner is gone!

I can anyone else conferm this?

komentarz: staż uzytkownika i ortografia każą patrzeć na tą plotkę z dużą dozą nieufności. Z drugiej zaś strony sporo na temat rat ogrów - ciekawa jest informacja o broniach dla tych stworów. Obecne figurki zawierają rękę zakończoną jakąś spluwą - być może nowa księga przyniesie zasady do tej części???

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Slaves: spójrzmy prawdzie w oczy, kto normalny dawał im proce?
Clanraci. W sumie nie wiem, dla mnie 5pkt/model to dokładnie tyle ile powinni kosztować z tymi statsami/wyposażeniem. No chyba, że zabiorą im tarcze albo armory.
Lighting: dla mnie bez problemu, ale elektrycy powinni dostać jakiś inny spell(i nie mówię o skiterleapie) bądź wyposażenie dla których było warto ich wystawiać bo marnowanie herosa który może rzucić co najwyżej przeciętny czar (i jeszcze się nim pewnie poranić) to słaby interes chyba, że jako Caddy.
Ogry: Zmiana ciekawa. Przy obecnych statsach nie są warci swoich punktów. Ale zobaczymy czy wyjdzie coś z tego.
Assassini: Mam nadzieję, że to prawda.
Kółko: to nie pierwsza plotka tego typu, więc może coś w tym jest? :)
Jezzaile: Nie oszukujmy się, w obecnym booku są straszliwie silne, ale z drugiej strony nie ma innego innego wyboru? Mnisi? Fajni, ale szczury powalczyć mogą co najwyżej z goblinami. S5 złym pomysłem nie jest, ale mam nadzieję na poważne obniżenie ich kosztu, mniej więcej do ceny thunderera.
Stormi: To żart? Przecież nimi w obecnym stanie gra się tylko dla funu.
Stormówa: poważny minus. Przecież to jedna z najbardziej klimatycznych, obok dzwona rzeczy. Spójrzcie oczami wyobraźni jak musi czuć się taki człowiek widząc przed sobą może futra, słysząc ciągły dźwięk dzwonu podczas szalejącej burzy. Ahh...

Pewnie i tak to lipa, bo poważniejszych informacji można spodziewać się gdzieś w czerwcu-lipcu.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

kolejna porcja niepotwierdzonego łajna która tylko nabrudzi w głowie i narobi niepotrzebnych nadziei, rozczarowań i żalu ... dajcie już spokój z takimi newsami ;) bo ja i tak już siedzę jak na szpilkach :?

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Lepsze to niż 10 stron o zasadach kretozorda :roll:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Cicho bo kretozort znowu się przebudzi i pożre ten temat :P

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Kefas - nie pierwszy to raz, że na tym forum są cytowane mało wiarygodne plotki ;) Ale ogólnie warseer jest dość wiarygodnym źródłem - polecam zajrzeć ponownie na forum o plotkach nt. nowych skavenów - pierwsze posty zostały niedawno zedytowane. Wg. mnie niemal pewną informacją jest pojawienie się doomwheela.

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Uuuuu warseer ma wysoką sprawdzalność ploteczek :) Wystarczy spojrzeć ile przecieków z lizaków się sprawdziło.
Proce na slave`ach odpłaczę jakoś.
Clanraci to ja nie wiem co mają mieć zmienione, chyba że sam koszt punktowy im zmniejszą bez ruszania sprzętu i statów to ok.
O lighting`u czytałem że ma być k6/2k6 z S4 ale bez smażenia. Może koncepcja jest k6 S5 bez smażenia?
Ogry, oby oby... :D
Assasini właśnie tak powinnni być wystawiani, albo jak w latach dawnych po dwóch do oddziału z weeping blade`ami albo jak u DE z dowolnie dobieranym sprzętem. Koniec marnowania slotu hero, zresztą i tak rzadko go marnował.
Doomwheeeeeeeeeeeeeeell !!!!!!!!!!!
Jezzaile. Pal licho te S6, o jeden w dół to nie tragedia, ale zabranie im skirmish zaboli zwłaszcza jak zostawią move-or-fire a nie wyobrażam sobie żeby nie zostawili. Podstawki wielkie jak patelnie ciężko się będzie ustawić :D
S5 k3 woundów i mogę grać :D

Stormi i sztormówka no comments !!!

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Żeby tak autohitom jeb....m na BS-a kazali rzucać!
Jak ja ich nienawidzę :twisted:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

4k6 hitów, BS 4 brak możliwości wybuchu i niezmieniony koszt i ja jestem jak najbardziej za. A póki co będę walił autohitami po wszelkiej maści plugawych Waywatcherach chcących podstępnie utłuc moje bezcenne Jezzaile.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

A może wyjdzie z tego lightinga d6 S5 albo 2d6 S4? :)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

s4 jest zbyt pospolita, ja jestem za takimi piorunami jakie sa teraz. Brakuje jednak innych czarow dla warlockow :P

Awatar użytkownika
Corabb
Pseudoklimaciarz

Post autor: Corabb »

Nowe info z warseera:

"For Skaven, I've been told to look out for:

Plastic Slaves
Plastic Stormvermin
Plastic Doomwheel

New Metal Snikch
"Possibly other metal stuff"

There's also not going to be a big tunneling thing, according to him. The doomwheel's going to be the big thing."

Jeśli to się potwierdzi to nie będzie szczurzego krecika :(

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Mi to rybka jak to będzie się nazywało. Ważne,żeby miało wyczesane zasady,a czy to kretozord będzie czy doomwheel to mi to rybka :) Wkońcu nie będzie trzeba konwertować clanratów na slavów :D :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

DOOMWHEEL!!! YEAH!!! :D

Tylko żeby to nie była plota bez żadnego potwierdzenia :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Jurdasz
Warzywo

Post autor: Jurdasz »

Ja bym się nie obraził na rezurekcje doomwheela, można by było nasze chomiko-kombajn z garażów wypuścić. Dużo się słyszy o nowym plastikowym kółku, czy zatem można już powoli uznać to za fakt? Jak jakaś plota tak często się powtarzała to zazwyczaj było to prawdą.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Ciekawe tylko, czy będzie jako rare, czy też może jako mount dla bohatera, a może jako jedno i drugie? :)

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Core dołączany do oddziału clanratów :evil:

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

A co mówicie o dzwonie? Co z nim zrobią? Jakie będzie miał "moce" ?
Musi stać się troche bardziej grywalny. Przydałoby się też LD 7 na Proroku :D

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

+ bonus za szeregi i mamy szczury z LD 10 :lol2:
No ludzie trochę pokory [-X może dzwon ma dawać infinite terror na całym stole co?
Bardzo ciekawi mnie nowy book szczurków ale by był wyważony i bez przegięć. [-o<
Obrazek

Zablokowany