"Rozczapirzony pędzel" czyli Chaos w warsztacie malarskim

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

"Rozczapirzony pędzel" czyli Chaos w warsztacie malarskim

Post autor: ataman »

Naprawdę rzadko się zdarza, abym ukończył malowanie figurki. Niemniej będę umieszczał w tym temacie WIPy swych prac, z których będę w miarę lub bardzo zadowolony. Być może nawet zmotywuje mnie to trochę do wytężonej pracy?? No nieważne...

Na pierwszy ogień dysk tzeentchowy - średnio zaawansowany WIP.

Obrazek

Chętnie poczytam opinie i komentarze. Bądzcie jednak delikatni i przebierajcie w słowach :P :wink:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, o 20:55 przez ataman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

Bardzo mi sie podoba ;) Te niebieskie promienie jeszcze nie skonczone? fajnie by wyglądały takie pomarańczowe jak ten na srodku ;)

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Moim zdaniem to trochę "przypomarańczowić" te żółte płomienie i niebieski zrobić w kolorze lodu., tzn. to co jest jako baza, później np: Echanted Blue i Ice Blue jako ostatni highlight

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Widzę, że z kończeniem prac mamy podobny problem. :wink: Aczkolwiek dysk bardzo ładny.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

za malo ostry pomaranczowy ]:-> trzeba wycioniowac z blood reda przez fairy orange do golden yellow by uzyskac mocny oczojebny ogien
a ten niebieski tez by mozna hardcorowo od echnanted blue przez ice do bialego fajny efekt by to dalo ale niewiem czy cie interesuje taka ostra kolorystyka
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Dysk zapowiada sie zajebiaszczo. Widac ze wczesny Wip Sprobuj dodac wiecej żółci i może pomarańczów powinno sie bardzie ozywic

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

za mało oczojebności jak na tzeentcha

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

ktoz to pedzel w reke wzial? :D

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

hehe, tylko oczojebność i oczojebność ;) czyli dziękuję wszystkim za komentarze :P

Oczywiście granatowe płomienie są jeszcze niemalowane i nabiorą wkrótce odpowiedniego wyrazu. Ice blue? Może to niezły pomysł, ale obawiam się trochę takiego mieszania kolorów zimnych i ciepłych na tym ogonie ;)
żółty na pewno jest do poprawki, pomarańczowy chyba jest ok - to się jeszcze okaże, jak całość będzie skończona.

@Nicpoń: blog malarski, póki co, spełnia swoją funkcję motywującą - polecam ;)
@Gobo: pędzel w rękach miewam, ale jeszcze musi spod niego wyjść coś, czego nie wstyd światu pokazać :P

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

zebym ja mial czas moje pedzle potrzymac... bo narazie to tylko coraz wiecej mi sie figurek robi... a odesetek pomalwoanych spada ;D ...ale robie zamach na jutro...

a Tobie zycze powodzenia ;]

ODPOWIEDZ