Pomigracyjny szampan i kac

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ

Co sądzisz o nowym forum po pierwszych godzinach?

Czas głosowania minął 28 mar 2009, o 23:54

rewelacja i miodzio, zapomniałem już o starym!
25
13%
bardzo fajne funkcjonalnie, ale nie podoba mi się skórka/wygląd
86
45%
fajny wygląd, ale nie podoba mi się funkcjonalnie
20
11%
nie podoba mi się ani funkcjonalność, ani wygląd -- do bani
59
31%

Liczba głosów: 190
Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Re: Pomigracyjny szampan i kac

Post autor: Khunag »

Proponowałbym jakiś "wąski" styl (coś tego typu jak tu na przykład http://budo.net.pl/index.php?sid=1c9d9b ... ed6497baf3). Dużo lepiej się czyta (mniej męczy oczy, zwłaszcza na dużych monitorach).

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Przerobiłem skórkę RedSilvera, żeby przypominała choć trochę starego skina. Jak dla mnie rewelacja -- jest więcej czerwonego, jest "papierowe" tło, a jednocześnie jest jaśniej i przejrzyściej niż poprzednio. Jak Wam się podoba? :D

@Bless: obczaj sobie w profilu dostępne skórki i wybierz jakąś -- GetAway będzie chyba najbliżej Twoich oczekiwań, chociaż klasyczne SubSilver i ProSilver też powinny dać radę.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ogólnie fajnie to wszystko wygląda, ale brakuje mi trochę tej opcji, kiedy na stronie głównej był wyświetlana ikonka, w danych podforach o tym, że ktoś napisał nowy post, był tam podany autor i temat, w którym napisał. Teraz niestety widać tylko autora... Mam nadzieje, że jasno się wyraziłem :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

A czy opcja z indywidualizacją wyglądu forum dla własnego kontra jest tymczasowa czy będzie zachowana? Bo to fajna sprawa, trochę ciężko się zdecydować jak się ma wybór ale i tak spoko ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie widzę powodu żeby wywalać tę możliwość -- szablony i tak są prekompilowane/cachowane, więc raczej pozostaną :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Dla mnie ok, tylko co to za rysunek na górze, jakieś dzieci i książka :? (może jakiś AB :roll: ). Nie mozna zmienić tego na coś bardziej battlowego. Na inny sprawa to to, że na stronie głownej przy opisie poszczególnych działów nie ma inforamcji w jakich tematach ukazały się nowe posty.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

No lekka zmiana kolorów i od razu lepiej. Całkiem przyjemnie teraz wygląda.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

większość tych skinów nadaje się do sf nie fantasy, trzeba dać do wyboru trochę klimatycznych w stylu GuildWarsAlliance ale tez coś jasnego żeby nie biło po oczach jak się kilkanaście godzin przy kompie siedzi
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Wiesz, Nilgar, ja się zasadniczo zgadzam, tylko że żeby to zrobić (przerabiać skiny pod BP) trzeba mieć tzw. human resources, czy bardziej oldskulowo -- roboczogodziny ;)

Forum powinno teraz chodzić trochę szybciej.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jeszcze jedno: osoby, które wolą fajniejsze formatowanie daty, niech w Profil -> Ustawienia Forum ustawią sobie formatowanie daty na "mniej niż minutę temu..." -- ja sobie takie ustawiłem i działa rewelacyjnie.

Jak tam, przyspieszyło wam forum? Trochę kręciłem ustawienia serwera, chociaż niewykluczone że po prostu rush się już skończył ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Działa o wiele lepiej niż wcześniej
czemu niema wyświetlonych tematów (na głównej stronie)w których pojawił się nowy post czy to tak już zostanie??

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Popracuję nad tym, bo to dość ważna funkcjonalność. Po prostu nie wiem czy to problem z layoutem, czy kwestia jakiegoś prostego MODa.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

u mnie caly czas zamula :(
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

przy okazji przydałoby się wywalić ten mętlik z 20toma osobnymi działami w kwestii zasad. pomysł nie wypalił i tylko przejrzystość jest gorsza przez to .

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Muszę zreaktywować WereWolf Library i zmusić modów KZ żeby tam uzupełniali ;) Ale to jakoś w kwietniu.

Zrobione wyświetlanie tematu (linka doń) gdzie został napisany ostatni post na stronie forum. Hepi nał? ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

zadna skorka mi nie podchodzi - albo jest ladna i niefunkcjonalna, albo odwrotnie :(
ja chce stara...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Czerwony kolor jest oczojebny. Poprzednio bylo funkcjonalniej
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

RedSilver -- jest bardzo podobna do starej, a zarazem bardziej przejrzysta (jaśniejsza) i funkcjonalna.

Dość z forum na dziś, pół niedzieli mi wycięło -- a miałem magisterkę pisać :?

@Duderson: to wybierz innego skina :P

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

A jak to zrobić?
No i jeszcze jedno: linki nie otwierają się w nowym oknie, a powinny
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ok jescze jedna uwaga, nie wyświetla mi Avatara, mam go zmienić czy to tylko chwilowe :roll: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ODPOWIEDZ