Null stone

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
lith
Oszukista

Null stone

Post autor: lith »

No other magic item or rune item within 6" of the bearer will work (...). Note that this applies to all friendly wizard and magic items as well as enemy ones
I pytanie jest czy inne przedmioty tego kolesia dzialaja. Wydaje mi sie, ze nie, ale nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

no masz jak wół napisane "... no OTHER magic item..." czyli inne na nim też nie dzałają...........

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

a runic item to są tylko na broniach/zbroi/talizmanach
czy też na maszynach ? a jak na maszynach to znaczy że maszyna jako magiczna nie działa ?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

hmm...ciekawa interpretacja.

Ale be przeginania, mazyna to nie item. Rzekłbym że runa nie działa, maszyna strzela jakby była zwyczajnie bez run.

lith
Oszukista

Czyli kucie run tez odpada? Bylem pewien, ze maszynki runiczne wala ze swoimi runami. W koncu Vaul's Unmaking ich nie niszczy, a tam jest podobne sformulowanie :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak dla mnie nie ma to wplywu na na dziala.. nie sa ani magic itemami ani runic itemami... wiec nadal dzialaja... nullstone nie likwiduje efketow run tylko runicznych przemiotow ;)

lith
Oszukista

IMO masz racje, dlatego zdziwilem sie, ze Szafa napisal inaczej :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

absolutnie nie upieram sie przy swojej interpretacji ;) Wasza jest równie dobra...a w zasadzie lepsza ;)

ODPOWIEDZ