Chaos elastyczny na 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
wilq
Pseudoklimaciarz

Chaos elastyczny na 2500

Post autor: wilq »

Będę grać z kumplami turniej w 8 osób i będą różne amie na pewno będą HE, Dwarfy, Imperium, Wood elfy i NIeumarli. Trzeba więc złożyć dość elastyczny roster. ( z tym na uwadze proszę o kilka porad) moi przeciwnicy też będą musieli to zrobić.

Po namyśle udało mi się coś takiego spłodzić

Warriors of Chaos Army

1 Daemon Prince of Tzeentch @ 550 Pts
Mark of Tzeentch; General; Magic Level 4; Lore of Tzeentch
Mantle of Chaos [75]

1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 191 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 2; Lore of Tzeentch; Chaos Armour; Barding
Infernal Puppet [35]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 206 Pts
Power Familiar [25]
Book of Secrets [25]

1 Chaos Sorcerer of Tzeentch @ 201 Pts
Rod of Torment [45]

5 Chaos Knights of Nurgle @ 230 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcered Weapons; Chaos Armour; Shield

5 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

10 Chaos Warriors @ 166 Pts
No Mark; 2ndWeapon; Chaos Armour; Musician

10 Chaos Warriors @ 150 Pts
No Mark; Chaos Armour

10 Chaos Warriors @ 150 Pts
No Mark; Chaos Armour

3 Dragon ogres @ 195 Pts
Light Armour

Casting Pool: 14

Dispel Pool: 7

Models in Army: 52

Total Army Cost: 2499

Psów nie wziąłem gdyż prawie zawsze przeciwnik ma dostęp do górki.

PS. Czy teraz można wsadzać magów ze znakiem czincza do rycerzy nurgla?
Jeżeli nie to pozmieniam im znaki(magom)
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Tak można. no cóż dosyć oryginalna rozpiska, ja bym jednak pokusił się o wstawienie bsb albo/i zamianie deamon princa na dużego maga na dysku z wardem od strzałów. Poza tym nie wolałbyś zamiast warriorsów maruderów? Choćby konnych żeby nadążali za resztą Twojej armii? Wiem że moje propozycje dużo zmieniają w rozpisce ale wg. mnie ta rozpiska jest bardzo mało elastyczna...
Poza tym jakiś sztandar by się przydał na jakiś knajtach co by byli w stanie łamać klocki krasnoludzkie. Jakbyś trochę pozmieniał w armii to też daj hellcannona jak chcesz miec elastyczną rozpę.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ja grałem tydzień temu na 2500pkt. to małem 4magów (1lord 3małych) 2rydrany, 3x 15Wariorr(shield), 2x 10Chosen(shield i warchrain (czyajak to sie pisze) wszystko zmarkowane na Nurgla naprawde grało się przyjemi i w brew pozorom jest tego dużo :) a wszędzie banery.

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

kuman pisze:ja grałem tydzień temu na 2500pkt. to małem 4magów (1lord 3małych) 2rydrany, 3x 15Wariorr(shield), 2x 10Chosen(shield i warchrain (czyajak to sie pisze) wszystko zmarkowane na Nurgla naprawde grało się przyjemi i w brew pozorom jest tego dużo :) a wszędzie banery.
Popieram kolege. Rydrany i warchrainy to podstawa w WoCh.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, o 19:37 przez Kotlet, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a ktoś widział jak warshrine (!) wygląda?:)
a tak serio, to uważam, że rydwany +plus piechota to całkiem ciekawa opcja....ale zdecydowanie z Hellcannonem, wtedy np: nie przejmujesz sie imperium bo zmyka do domu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Jakoś dziwnie to wygląda . Mógłbyś dać jednym kinghtom FCG i banner of rage to by mogli łamać coś a tak to coś twardszego to tylko z magi .
Warriorsi są średnio przydatni w takiej armii. Lepiej przypakować knightów albo helke można wrzucić
Rydrany i warchrainy to jakaś nowa jednostka :shock: ?

A jak już tak bardzo chcesz wojowników to najlepiej 12 z tarczami i commandem . (dobre zestawienie to raptours standard + mark of slanesh ofc reszta jak wczesniej )

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Obrób rozpiskę :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Gelo pisze:Tak można. no cóż dosyć oryginalna rozpiska, ja bym jednak pokusił się o wstawienie bsb albo/i zamianie deamon princa na dużego maga na dysku z wardem od strzałów.
Gdzies w okolicach PGA wszyscy podchwycili pomysl Marysia na cos podobnego, ale z Helena. Jest ona bardzo fajna do gry, ale daj jeszcze jakiegos warda na demona. Cała idea jest taka, żeby mieć 3 małych magów, bez BSB i demona z przeżutem na infernal gateway. Osobiscie preferuje malych magow nurgla ale to raczej kwestia gustu. Marauder horsemeni sa tu totalnie niezbedni, bez nich taka rozpa nie ma sensu.
Dmtrij pisze:a ktoś widział jak warshrine (!) wygląda?:)
Moze i nie widziałem ale wiem, że jeżdżą na nim forsakeni :D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ta ta maryś miał podobny pomysł ale na knight'ah miał helke i magowie tzeentcha... piechoty używam bo jest naprawde dobra (najleprsza w grze) i klimatyczna...co do 12 warrior's to zaóważ że niebedziesz miał szeregów bo znów trzeba mieć 5 by tworzyć szereg (lipa)... tamtą rospą zajełem 3 miejsce, tylko VC mie pojechali a tak z skaven 20/0 HE 17/3 :D hmm.. jak ktośpowie mi jak moge dodawać jpg do posta to zażuce zdjęcie jak zrobiłem warchrainy hmm.. maruderzy no niewiem czy bym miał nimi gdzieś manewrować bo zajmowałem cały stół

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

@kuman:
http://imageshack.us/
wchodzisz tu, wybierasz plik z dysku i "upload" i wtedy nam podajesz link do swojego zdjęcia ;)

Rospa mi się nie podoba, poza magią nic tu porządnego nie ma a i ona nie jest jakaś rewelacyjna (dziwne masz przedmioty i mało mobilnych magów). Tych knightów łatwo spanikować, nie mają ani marki slanesza, ani muzyków a i nawet tacy mocni nie są żeby wszystko na swojej drodze tłuc. Dostaną byle co od boku to brejka mogą nie zdać. Ci warriorzy nie zdążą nigdzie. DO bez gw- dziwne. Poza tym nie masz ani fastow, ani psow, wiec wszystko ładtwo i ładnie spadnie od strzelania / zostanie wymanewrowane.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

http://img516.imageshack.us/img516/9675/zdjcie000b.jpg

coś takiego zrobiłem, godzine przed turniejem ale potem rozmontowałem bo byli mi maruderzy potrzebni jako fast 8) wiem ze zdjecie jest troche niewyraźne ale robiłem to telefonem o 9 rano po pracy bez snu 19 godzin, mam zamiar zrobićnowego i wecej czasu poświecić, dam znać jak coś :) pozdrawiam

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Nic tu nie widać. Widzę tylko że są 2 konie, trzech ludzi i jakieś ozdóbki :P
Ja mojego zrobie z HE rydwanu + 2 steedów slaanesha + zobaczy sie co dalej ;)

ODPOWIEDZ