Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
- Shas o' Kais
- Pseudoklimaciarz
Czy master assasin moze byc wyposarzony w wapstone armour i desolate blade?? Jak najlepjej woposarzyc mastera zeby sprawdzal sie w pojedynkach ?? A moze lepjej jest wziasc kogos innego??
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Nawet przy jawnych rozpiskach przeciwnik musi trzymać 2 kości,albo skrole więc ułatwia to bardzo turę magi. Średnio jeden pocisk na ture mi wchodzi,albo scroll:) Ale trzeba też zauważyć,że na niektóre armie jest on niestety bezużyteczny, a i cena jest wysoka...
Pytanko.
Gramy na tajnych rozpiskach. W oddziale mam Banner of the Four Black Winds, przeciwnik latający szarżując musi używać ruchu "po ziemi". Deklaruje szarżę smokiem z 18", jak to rozpatrujemy? Muszę go poinformować przed szarżą że mam takowy sztandar i może zdecydować wtedy czy szarżuje czy nie? Czy też dowiaduje się o nim już po deklaracji szarży i tym samym ją pali ponieważ piechotą nie dojdzie?
Gramy na tajnych rozpiskach. W oddziale mam Banner of the Four Black Winds, przeciwnik latający szarżując musi używać ruchu "po ziemi". Deklaruje szarżę smokiem z 18", jak to rozpatrujemy? Muszę go poinformować przed szarżą że mam takowy sztandar i może zdecydować wtedy czy szarżuje czy nie? Czy też dowiaduje się o nim już po deklaracji szarży i tym samym ją pali ponieważ piechotą nie dojdzie?
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Czy warpstorm scroll działa na model z cloak of the dunes?
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Nie działa, Cloak daje możliwośc poruszania się lotem, a Scroll działa na oddziały lataczy i latające potwory
Zależy co za wyposażenie mu kupisz.
Na maksa może być równoważny z magiem z 2 lvl, czyli daje 2 kości i może kulać czary na 3 kościach. Do tego oczywiście możesz dojadać tokeny (jeden darmowy na zachętę masz, kolejne kosztują po 10 pkt.), które dają dodatkową kość nadprogramową (do tych 3, które już masz w łapce), lepiej weź innego koloru tą kostkę, bo jak na niej wypada 1 to dostajesz ranę.
Na maksa może być równoważny z magiem z 2 lvl, czyli daje 2 kości i może kulać czary na 3 kościach. Do tego oczywiście możesz dojadać tokeny (jeden darmowy na zachętę masz, kolejne kosztują po 10 pkt.), które dają dodatkową kość nadprogramową (do tych 3, które już masz w łapce), lepiej weź innego koloru tą kostkę, bo jak na niej wypada 1 to dostajesz ranę.