I zeby trafic trzeba rzucac k10Czyli na skirmish w lesie na dalekim zasięgu trafia na 7+
Empire VII ed.
Moderator: #helion#
nie dodałem, ze gram na horde orków, napewno będzie miał silna magie (zawsze ma) no i jakiś fanioli, wilki i dziki, katapylte, spirczaki i dooma
I rest in graveyard! Ruling system WFB!
Moja dotychczasowa galeria Empire of Men
Skoro horda orków to lepiej 2 helki i jeden czołg.
No i oczywiście 5 magów(2 lordów).
Proponuje duże oddziały piechoty z detechmantami strzeleckimi.
Jest wtedy gdzie chować magów i fasty boją sie strzelających oddziałów(a jak spanikuja detechmant to ciebie to nie zaboli.
No i oczywiście 5 magów(2 lordów).
Proponuje duże oddziały piechoty z detechmantami strzeleckimi.
Jest wtedy gdzie chować magów i fasty boją sie strzelających oddziałów(a jak spanikuja detechmant to ciebie to nie zaboli.
No ale bez szaleństw aż takiej silnej magii to chyba nie będzie miał ;P
Mam 3x 25(GS,Swor,Halber) +12 deta + kawa +2x5 pistoli+ 2 canony i mortar. Karol na smoku 4lvl mag, luthor, enginer + reszta
Mam 3x 25(GS,Swor,Halber) +12 deta + kawa +2x5 pistoli+ 2 canony i mortar. Karol na smoku 4lvl mag, luthor, enginer + reszta
Wow! ;] żartujesz sobie czy mówisz poważnie? a co z resztą jednostek ? bez fastów
Nakosisz działami tyle co innymi specjalami? na taka armie jaką wystawi mój kumpel to raczej nie, on ma zawsze dużo, łatwiej go złamie Pistolami, które utrudnią ruch jego jednostkom i walne po flankach kawą, tan łyknie najsilniejszy odział. a potem następny itd...
Lubie wpadać na flanke a potem rare jak sie uda a jak nie to lece z następnymi flankami... jak sie wjedzie w jedną to już z resztą idzie łatwiej
Nakosisz działami tyle co innymi specjalami? na taka armie jaką wystawi mój kumpel to raczej nie, on ma zawsze dużo, łatwiej go złamie Pistolami, które utrudnią ruch jego jednostkom i walne po flankach kawą, tan łyknie najsilniejszy odział. a potem następny itd...
Lubie wpadać na flanke a potem rare jak sie uda a jak nie to lece z następnymi flankami... jak sie wjedzie w jedną to już z resztą idzie łatwiej
-
- Kretozord
3,5k zielonych moze nie miec flank
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
on nie ma tak dużo figurek
On ma:
18 wilków
12 dzików
2x katapulta
doomdiver
3x chucka
czarnych ze 24 i 12
normlanych ze 50
2x 20 gobo
3x chariot
2x pumpy
wyverne i jeszcze pelno innych bohaterów
pająki ma 5 troli albo 6
giga
18 wilków
12 dzików
2x katapulta
doomdiver
3x chucka
czarnych ze 24 i 12
normlanych ze 50
2x 20 gobo
3x chariot
2x pumpy
wyverne i jeszcze pelno innych bohaterów
pająki ma 5 troli albo 6
giga
Ronald pisze:Wow! ;] żartujesz sobie czy mówisz poważnie? a co z resztą jednostek ? bez fastów
tak zobacz masz 7 dział 5 ze specjali i dwa ze steam tanków w pierwszej twojej turze przeciwnik nie ma wywierny i generała oraz wszystkich swoich maszyn(lub znacznej ilości), a w nastepnej turze traci swoje giganty pump wagony i inne bajery(jak już to wszystko zdejmiesz to ruszasz z kopyta,w szczególnści steam tankami bo nie ma czym on ci ich zdjąć), jeżeli ten plan by sie udał to wygrywasz masakrą z dział też da się zdejmowac klocki
Ja nigdy pistolami nie szarżuje! dziwny pomysł? bardzo oni mają spowalniać i strzelać!
Poza tym steam tanki mają zasięg 18" na strzał z cannona
Pomysł wydaję sie ciekawy
Poza tym steam tanki mają zasięg 18" na strzał z cannona
Pomysł wydaję sie ciekawy
Dlatego w pierwszej turze może się walić z 5 armat, a nie z 7.
Jak armia przeciwnika sie ruszy jako pierwsza to wtedy będzie można coś zrobić w pierwszej turze. Ale jak my to trza Tankami walić do przodu na max czyli te 15", a jak przeciwnik podejdzie to już będzie w zasięgu szarży
Strzelać z 5 armat to ciekawy pomysł, ale ja nie lubię grać na full def. więc mam armie taką wymieszaną, wezmę to pod uwagę i chyba wywalę jeden oddział pistoli i dam armatę- będzie 4 wtedy
Jak armia przeciwnika sie ruszy jako pierwsza to wtedy będzie można coś zrobić w pierwszej turze. Ale jak my to trza Tankami walić do przodu na max czyli te 15", a jak przeciwnik podejdzie to już będzie w zasięgu szarży
Strzelać z 5 armat to ciekawy pomysł, ale ja nie lubię grać na full def. więc mam armie taką wymieszaną, wezmę to pod uwagę i chyba wywalę jeden oddział pistoli i dam armatę- będzie 4 wtedy
- Shakin' Dudi
- Masakrator
jaką podstawke ma czołg?
ja mam 80x140 bo mój tank to własnoręcznie zrobiona figsa w skali do reszty figurek i przy założeniach jak na projektach GW. Więc mam taką, z zasad wychodzi, że 40x40, ale ktoś musiał by być delikatnie mówiąc troszkę niedorozwinięty montując tanka na takim czymś Czytałem cały temat o s.tanku i wiem, że ma być 80x120
Mnie to .......i - ja gram jak ja chce, szanuje innych i zasady, wiem ze muszą być jednakowe, ale przy takim sporze ogólnopolskim mógł ktoś z rządzących w LL powiedzieć, że może być każda byle byłą większa od modelu, el nie więcej niż 1" od brzegów modelu - wszystko jasne i proste, jest jak sie dostawiać itd.... blblblblaaa... znamy to wszyscy
Mnie to .......i - ja gram jak ja chce, szanuje innych i zasady, wiem ze muszą być jednakowe, ale przy takim sporze ogólnopolskim mógł ktoś z rządzących w LL powiedzieć, że może być każda byle byłą większa od modelu, el nie więcej niż 1" od brzegów modelu - wszystko jasne i proste, jest jak sie dostawiać itd.... blblblblaaa... znamy to wszyscy
no a co ja napisałem?? wyżej