Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
A po jaka cholere ci 3 wilk? ;]
powieksza sie szerokosc rydwanu o tego wilczka (przynajmniej ja tak to widze).
Niestety nie.Yahoo82 pisze:Czy standardowy box pozwala na złożenie rydwanu z 3 wilkami?
Dodano możliwość dołączenia trzeciego wilka zapewne dlatego, aby można było wystawić rydwan Groma jako zwykły. Co do czwartego goblina w załodze, nie mam pomysłu
Mam pytanie odnośnie fanatyków, a mianowicie:
wypuszcza się ich gdy ktoś podejdzie na 8 cali, wypuszcza z dowolnego punktu oddziału(czyli niekoniecznie front), i pod dowolnym kątem. Czy można wypuszczając ich puścić ich w kierunku oddziału innego niż ten który ich "aktywował" ?
Jeżeli gdziekolwiek sie pomyliłem prosze o sprostowanie.
wypuszcza się ich gdy ktoś podejdzie na 8 cali, wypuszcza z dowolnego punktu oddziału(czyli niekoniecznie front), i pod dowolnym kątem. Czy można wypuszczając ich puścić ich w kierunku oddziału innego niż ten który ich "aktywował" ?
Jeżeli gdziekolwiek sie pomyliłem prosze o sprostowanie.
wszystko się zgadza
Czasem sie każdemu zdarzy że gdzies popełni bład w rozstawieniu jednostek...i jak jest sytuacja ze źle wystawisz odział NG i przeciwnik ci wyciąga fanoli to mozesz ich wypuścic nawet w las czy w murek aby sobie nie narobic krzywdy...wypuszczasz zawsze tam gdzie ty tego chcesz...
skoro fanoli wypuszcza się gdzie chcemy myślał ktoś może o klocku "wyrzutni":
20 ng z fanatykami i muzykiem jesli dac im luki i wystawic 10x2 potencjal strzelecki mają praktycznie jak error boyzi z tym ze jak cos podejdzie szeroki front daje nam duży zasięg do wypuszczania fanoli, tworzą sporą "martwą strefę" przed sobą. Skoro niektórzy wystawiają errorow to czy taka strzelająca "wyrzutnia" nie mogla by spelniac podobnych funkcji?
20 ng z fanatykami i muzykiem jesli dac im luki i wystawic 10x2 potencjal strzelecki mają praktycznie jak error boyzi z tym ze jak cos podejdzie szeroki front daje nam duży zasięg do wypuszczania fanoli, tworzą sporą "martwą strefę" przed sobą. Skoro niektórzy wystawiają errorow to czy taka strzelająca "wyrzutnia" nie mogla by spelniac podobnych funkcji?
error boyz ma 4T,7ld i 24" strefe strzalu
gobosy maja krotkie luki-to w zasadzie powoduje ze strzelaja gorzej niz zle. a poza tym myslacy przeciwnik pozbedzie sie fanatykow tak zeby minimalizowac straty wlasne
do tego magiczne 5ld-zbiora panike od strzelania i poplyna zanim beda mogli chociaz pomyslec o wypuszczaniu fanatykow
gobosy maja krotkie luki-to w zasadzie powoduje ze strzelaja gorzej niz zle. a poza tym myslacy przeciwnik pozbedzie sie fanatykow tak zeby minimalizowac straty wlasne
do tego magiczne 5ld-zbiora panike od strzelania i poplyna zanim beda mogli chociaz pomyslec o wypuszczaniu fanatykow
W podręczniku napisano: 50 mm x 100 mm
tak. trolle to piechota tak samo jak ogry, kroxy czy gobliny i orki ;p