Witam! Zachęcony oglądaniem figurek innych forumowiczów zdecydowałem się na pokazanie pierwszych moich prac. Ich jakość na pewno nie powala na ziemię, ale staram się ulepszać swój "warsztat malarski" I w tym celu prosze o konstruktywną krytykę. Aha, figurki maluję w sumie jakieś 3 miesiące, przy czym półtora miesiąca to czas, jaki poświęciłem około trzech lat temu na pomalowanie kilku orków, kiedy to pierwszy raz się zajarałem Warhammerkiem. Ale szybko mi jakoś przeszło, a teraz - studia więc sporo czasu wolnego i wciągam się w to ponownie. Mój wybór padł na Imperium, i po pierwszych, oszałamiających zakupach - 10state troops, 2 czarodzieji pomalowany został jeden z nich (choć nie w pełni) A oto i on:
Przepraszam za jokość fotek, ale nie dysponuje lepszym aparatem i w obróbce zdjęć też żaden ze mnie kozak. Aha, co do maga, to laska i druga dłoń są nie przyklejone, laska pomalowana, dłoń jeszcze nie
Moje pierwsze figurki.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Schlunie i czysto. Skóra, twarz wyszły ładnie. Popracowałbym jeszcze nad płaszczem bo mam wrażenie że przydałoby mu się rozjaśnienie na krawędziach. Ale ogólnie zapowiada się dobra praca
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Po przerwie wrzucam fotki mojeg Thana. W miedzy czasie kupiłem sobie BoSP i mocno spodobał mi się klimat krasnali. Żeby więc dodać uroku mojej, jakże okazałej skullpassowej armijce postanowiełm pomalować tana. Jest w nim jeszcze sporo do zrobienia (domalowanie szczegółów, rozjaśnienie brody i tarczy, i oczywiście podstawka), ale myślę że na stół do mojej pierwszej armii się nada. Chętnie przeczytam wasze opinie i porady. Pozdrawiam! Przepraszam za jakość zdjęć ale jak bardzo bym się nie starał to i tak każde wychodzi inaczej
Inne zdjęcia, ale zrobione przy mocnym świetle dziennym co sprawia, że wg mnie są "przekoloryzowane" możecie zobaczyć pod tym adresem:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/364 ... 9ebd6.html
Inne zdjęcia, ale zrobione przy mocnym świetle dziennym co sprawia, że wg mnie są "przekoloryzowane" możecie zobaczyć pod tym adresem:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/364 ... 9ebd6.html
no jak na pierwsze figurki to naprawde rewelacja... tak trzymaj
dopracuj lepiej jeszcze futro