![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderator: Barbarossa
A powinni, powinni...ksch pisze:Najbardziej bym się zdziwił, gdyby się okazało, ze Shino nie żartowałAle nie - to niemożliwe - LS i nowe AB
Kal_Torak pisze: Ba! A może LS by się wzięło za napisanie nowych Army Listów jeśli "środowisko WFB" by się złożyło składkowo na honorarium dla takowych autorów. Nie pożałowałbym grosza jeśli miałbym dostać w zamian 100 razy lepsze AB Made in Poland - byle tylko obowiązywały w Polsce jako nadrzędne w stosunku do Made in GW
[...]
Reasumując - no to ponowie z LS tego lub przyszłego, proszę się brać do roboty a jestem pewien, że gracze Wam odpowiednio wynagrodzę dobrą robote![]()
Wydaje Ci się.zrobienie lepszego AL od GW nie zajmie więcej niż godzinkę, może pół
Jankiel być może tak jest jeśli ktoś chce zrobić "porządny" AB, czyt. zbalansowany zewnętrznie i wewnętrznie.Jankiel pisze:Wydaje Ci się.zrobienie lepszego AL od GW nie zajmie więcej niż godzinkę, może pół
Co najmniej tydzień prac koncepcyjnych i kilka miesięcy playtestów - generalnie armie można złożyć na kilka sposobów (dobry armybook powinien dać 5-6 typów armii o porównywalnej sile) i zagrać tym ze wszystkimi armiami, na różne punkty, z różnymi wariantami rozpisek. Daje to ok 150-200 bitew. Po tym korekty armybooka i kolejna seria testów. Czyli luźno licząc ok 1000 godzin pracy.
No to napisz nowe AB. Od razu zamówie u Ciebie AB do Chaosu z możliwością dowolnego mieszania WoC, DoC i BoC. Napiszesz mi coś takiego?Kal_Torak pisze:Co do książek masz racje - powinienem
zakladajac, ze bp jest oparty o system na euro. A tenze jest oparty na systemie dunskim to chyba nie tylko w Polsce...Czemu mam wrażenie że takie cuda to tylko w Polsce?
juz ci pisalem. pograj najpierw troche a dopiero za jakis czas pisz czy ewentualne bilansowanie sily armii w tej grze jest potrzebne czy nieLudzie jak chcecie truniejowego bitewniaka w którym obie strony konfliktu są tak samo silne to proponuje szachy albo warcaby. Pełny balans...