Krajobraz, teren czy coś w tym stylu

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Krajobraz, teren czy coś w tym stylu

Post autor: Whydak »

Zastanawiam się obecnie nad podstawkami terenami itd. do mojej armii ale nie mogę się zdecydować w jakim zrobić je klimacie .

Pomysł 1
to klasycznie śniegowo .

Pomysł 2
to taka pustynia z pyłem i skałami coś jak na zdjęciu ale ciemniejsze Obrazek

Pomysł 3
Taki mroczny skalisty krajobraz

Chętnie posłucham co wy myślicie na ten temat . Może będą jeszcze inne koncepcje (zbyt by mi to nie pomogło w wyborze ale cóż )

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Swoich chaosiarzy umieściłem w wielkiej jaskini/kopalni (na podstawkach głazy, stalagmity, piach, gdzieniegdzie fragmenty desek) i moje podstawki kolorystycznie bardzo przypominają tą pustynię ze zdjęcia. Wykonanie czegoś takiego jest łatwe a efekt bardzo wizualny bardzo satysfakcjonujący.

Tobie natomiast popuścić wodze fantazji i stworzyć coś bez oglądania się na innych. Na pewno wymyślisz coś ciekawego i będziesz zadowolony, że to twój własny pomysł! Trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Ja mam standardowe śniego-pole z miejscami trawki :) Oczywiście gdzieniegdzie resztki Bojarów Kislevskich itp :)
Do tego mam Monolith Khornea zrobiony ze zużytego odświeżacza do powietrza :D takiego stojącego. Brzmi to strasznie ale wygląda naturalnie :P

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Chyba już mam pomysł ;d taki górski krajobraz , ciemne skały ,miejscami trochę śniegu , ogólnie kamienie , żwir , skały itd . I wiadomo troche spaczenia trzeba władować bo to chaos w końcu 8) (nie że spaczeń tylko obeliski itd )

Awatar użytkownika
kenny

Osobiście nie podobają mi się podstawki w stylu lawy, ognia itp co masz na mysli mówiąc spaczenie?:D

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Właśnie co masz na myśli mówiąc spaczenie ? ja swoje podstawki mam w klimacie mrozu i śniegu gdzieniegdzie wystają kawałki drobnych patyczków i skał oczywiście wszystko posypane śniegiem<sodą>. Krajobraz pustyni jakoś mi się nie widzi przy Chaos Warriors ;]

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

No na miłość boską... mówimy o pustkowiach chaosu, które z samej definicji nie mogą być jednolite i monotonne :!:
Poczytajcie sobie trochę tekstów z Realms of Chaos. Pooglądajcie prace Iana Millera :!: Popatrzcie na mapy i weźcie pod uwagę, że armia chaosu może być właśnie w trakcie najazdu na inne ziemie...

p.s. Na koniec mała ciekawostka dla ludzi, którzy chcą umieszczać kawałki spaczenia na podstawkach, figurkach itd. W Realms of Chaos jest napisane, że spaczeń jest koloru czarnego :D

Awatar użytkownika
kenny

Chyba w drugiej cześć Szponów Chaosu jest inwazja na pustynne karje jeżeli się nie mylę :P wiec pustynia jest spoko, bo chaos wszystkie strefy klimatyczne jest w stanie zaatakować :P

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

No miałem na myśli takie umrocznienie krajobrazu 8)
Np takie chosowe zeschnięte drzewo , monolit , szkielet .
Spaczeń może... pomyślę . Lawę można sprubować ale nie spodziewam się oszołamiającego efektu :roll: często jak ludzie ją robią to jest taka... za żółta jak dla mnie .

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

PostWysłany: Dziś o 11:21 Temat postu:
No na miłość boską... mówimy o pustkowiach chaosu, które z samej definicji nie mogą być jednolite i monotonne Exclamation
Poczytajcie sobie trochę tekstów z Realms of Chaos. Pooglądajcie prace Iana Millera Exclamation Popatrzcie na mapy i weźcie pod uwagę, że armia chaosu może być właśnie w trakcie najazdu na inne ziemie...
Nie wiem jak tobie ale mi się pustkowie kojarzy raczej z monotonią . Wszystko zależy od artysty ;] . Jak dla mnie zasypana śniegiem Północ powinna być raczej właśnie monotonna , widzę że jesteś oczytany i wiesz o czym mówisz ale trochę własnego pomysłu nie zaszkodzi . ^^

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Ależ mi właśnie chodzi o nowe, ciekawe pomysły. Mierzi mnie po prostu stwierdzenie, że na wszystkich podstawkach chaosu musi być lawa lub śnieg...
Zgadzam się oczywiście, że słowo pustkowie oznacza miejsce monotonne i puste ale nie można odcinać drugiego słowa. Żeby było jasne, mówimy o Pustkowiach Chaosu. I słowo chaos jest tutaj kluczowe :lol2:

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Z tego co słyszałem to słowo pustkowie, tak jak puszcza czy pustynia, w naszym języku oznacza obszar na którym nie spotkasz drugiego człowieka. Nikt tam nie mieszka, nie żyje. Dlatego nie przesadzałbym z tą monotonią. To nie musi być "śnieżna pustynia" czy popękana, z wylewającą się lawą ziemia. To równie dobrze może być leśna głusza, step, tajga itp. wszystko oczywiście naznaczone w jakiś sposób znamieniem Chaosu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

100% poparcia dla Kokesza. Wódki mu dac!
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Nie piję :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

Ja swoje podstawki zrobie na podstawie tego zdjęcia:
Obrazek
Będą skałki, bujna trawa, mała rzeczka, możę być nawet filler w postaci większych skał, drzewek.

Jak na to reflektujecie? :)

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Krajobraz świetny, ale jak on będzie wyglądał na podstawkach, trudno przewidzicieć ;)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

NO to czekam na zdjecia warriorsow obozujacych nad rzeka :]

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

Tyle że jeszcze nigdy postawek nie robiłem, a moje pierwsze próby z trawką elektrostatyczną wyszły tak sobie, wprawa przyjdzie z czasem :) jak się coś uda to wstawie.

ODPOWIEDZ