Moja pierwsza rozpiska TK na 600pkt (pomocy !)
Moja pierwsza rozpiska TK na 600pkt (pomocy !)
Witam
postanowiłem przerzucić się na klimatyczną armię mumiaków. Lecz nie mam ani umiejętności ani doświadczenia w robieniu rozpisek tej Armii więć prosiłbym o pomoc (wiem ,że tk są dobre na większe punkty ale na 600 też się coś złoży). Prosiłbym o konstruktywną opinię i wiele rad co do mojej pierwszej rozpiski TK.
Tomb Prince 146pkt
GW (4) Light armour (2)
Shield of Ptra (15)
Collar of Shapesh (25)
10 Tomb Guard
10 Skeleton bowman 80pkt
10 Skeleton bowman 80pkt
Scorpion 85pkt
Screaming Skull Catapult 90 pkt
ŁĄCZNIE 601pkt
postanowiłem przerzucić się na klimatyczną armię mumiaków. Lecz nie mam ani umiejętności ani doświadczenia w robieniu rozpisek tej Armii więć prosiłbym o pomoc (wiem ,że tk są dobre na większe punkty ale na 600 też się coś złoży). Prosiłbym o konstruktywną opinię i wiele rad co do mojej pierwszej rozpiski TK.
Tomb Prince 146pkt
GW (4) Light armour (2)
Shield of Ptra (15)
Collar of Shapesh (25)
10 Tomb Guard
10 Skeleton bowman 80pkt
10 Skeleton bowman 80pkt
Scorpion 85pkt
Screaming Skull Catapult 90 pkt
ŁĄCZNIE 601pkt
Generałem armi musi byc hierophant, wiec nie masz wyboru co do bohatera.
Liche Priest
Hieratic Jar, Cloak of the Dunes
Co do jednostek, na te punkty zazwyczaj sa ograniczenia do jednej jednostki special lub rare(ale nie obie jednocześnie). Chyba ze grasz z kolegą. Ja na takie pkty wybrałbym skorpiona, 2 swarmy, luczników, kawalerie lub klocek szkieletów z włuczniami.
Liche Priest
Hieratic Jar, Cloak of the Dunes
Co do jednostek, na te punkty zazwyczaj sa ograniczenia do jednej jednostki special lub rare(ale nie obie jednocześnie). Chyba ze grasz z kolegą. Ja na takie pkty wybrałbym skorpiona, 2 swarmy, luczników, kawalerie lub klocek szkieletów z włuczniami.
A ja bym wziął Licha z hieratic jar i z lataniem, klocek łuczników z undying legion i FCG, a za resztę pkt oddział rydwanów. Pozdr
- dziekanotr
- Wodzirej
wez jako gen liche priesta +scroll+HJ(albo drugi scroll)=165 pkt chyba ze na koniu to wtedy 173
dalej 2x10 bowmenow co daje 80+80=160pkt
2 scorpiony czyli 2x85 pkt, czyli 170pkt
i do tego katapulte za 90 pkt, jak starczy Ci pkt to dokup czaszki, pzdr
dalej 2x10 bowmenow co daje 80+80=160pkt
2 scorpiony czyli 2x85 pkt, czyli 170pkt
i do tego katapulte za 90 pkt, jak starczy Ci pkt to dokup czaszki, pzdr
dziekanotr fajna rozpiska z czaszkami na katapie wyjdzie równe 605pkt. Mam jedno pytanko czy mogę grać na 600pkt na Tomb princ'u ?? (wiem że muszę mieć hirophanta ale generała też muszę mieć a 1 postać nie może być 1 i 2 i co w tej sytuacji zrobić jak gram na 1 hero ) ?? i czy moge wybrać czy chce mieć generała czy hiprhanta. I czy opłaca się na 600 pkt wystawiać oddział chariotów np z Tomb prince'm w nich.
- Mefistofeles
- Falubaz
W armii musisz mieć hierofante... Jak masz napisane w AB
Bez hierofanty twoje szkielety się rozpadają ;]
P.S. Nie grywam na pkt mniej niż 1000 Są do tego jakieś specjalne zasady tak jak w Wh40k "Patrol"?
Bez hierofanty twoje szkielety się rozpadają ;]
P.S. Nie grywam na pkt mniej niż 1000 Są do tego jakieś specjalne zasady tak jak w Wh40k "Patrol"?
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Mi się zdaje ze border patrol wygląda tak:
- max. 4 odziały razem z bohaterem.
- max. 1 bohater o koszcie nie większym niż 125pkt. (TK muszą mieć Licha, który jest Hiero i Generałem i może maksymalnie kosztować 165pkt, Bretonnia nie wystawia swojego BSB).
- 1+ core, 0-1 special lub 0-1 rare.
- Koszt jednego modelu nie może przekraczać 125pkt.
- przynajmniej 1 odział piechoty o us=10.
To chyba wszystko.
- max. 4 odziały razem z bohaterem.
- max. 1 bohater o koszcie nie większym niż 125pkt. (TK muszą mieć Licha, który jest Hiero i Generałem i może maksymalnie kosztować 165pkt, Bretonnia nie wystawia swojego BSB).
- 1+ core, 0-1 special lub 0-1 rare.
- Koszt jednego modelu nie może przekraczać 125pkt.
- przynajmniej 1 odział piechoty o us=10.
To chyba wszystko.
głównie będę grał z kumplami ale ok Lich na 600pkt nie jest zły ale nie wiem czy daje rade z spellami szczególnie że moi kumple grają (Krasnale Lizaki HE DE Brytka) I jakie rozwiązanie bedzie sensowne na 600 pkt 2x jar ?? Proszę o komentarze co do rozpiski i prosze dożucac swoje propozycje. Byłbym też wdzięczny gdybyście pisali jak tym zagrać. I jedno pytanko czy unit rydwanów na 600 ma szanse powodzenia i czy się oczywiście opłaca.
- Mefistofeles
- Falubaz
Nie można mieć w rozpisce więcej niż 1x jar
A jak weźmiesz TG udying ledion (sztandar) to zawsze masz cos jeszcze co czaruje ;]
Rydwany są fajne ale na 600 pkt to drogie są...
i zajmują specjala...
A jak weźmiesz TG udying ledion (sztandar) to zawsze masz cos jeszcze co czaruje ;]
Rydwany są fajne ale na 600 pkt to drogie są...
i zajmują specjala...
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2009, o 20:26 przez Mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
- dziekanotr
- Wodzirej
same charioty moim zdaniem nic nie zrobia...i zajma Ci juz 120 pkt, nie warto na te pkt;/ bo zostanie Ci 480, a jesli wezmiesz scorpy, ktore moim zdaniem to obowiazek conajmniej 2 na armie i katapka z czaszkami, to zostanie Ci niewiele pkt.. ale to juz jak uwazasz;)
gorzej jak ktos bedzie jednak miał te pretensje.. mieszczenie sie w wyznaczonym limicie to bardzo dobry nawykcichy pisze:No mi chodzi o to, że jak o 1-2% przekroczy to raczej nikt nie będzie miał do niego pretensji
To jest rozpa żeby głównie pograć z kumplami (umówiliśmy się że można przekroczyć o 1% po za tym na patrolach na 600pkt na jakich grałem można było przekroczyć o 1%). Mam pytanie co do rozpisek Tk bo zauważyłem, że wszyscy dają great weapon i shield i czy tak można jeśli tak to dlaczego ??.
- dziekanotr
- Wodzirej
mozna, ale nie mozna uzywac ich razem, czyli jak walisz GW to w tej samej walce nie mozesz bronic sie tarcza, dopiero w next turze gdy zadeklarujesz na poczatku ze walisz ze zwyklego HW to wtedy mozesz posluzyc sie tarcza, ale lepiej zawsze walic GW;D