My Druchii z Naggaroth! Przedstawmy się nawzajem.

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
solkan
Wałkarz

Post autor: solkan »

Witam wszystkich
Mieszkam w Warszawie i od niedawna zaczołem zbierać DE.Czemu oni...akurat poszukiwałem armi troche odbiegającej "charakterem" ode mnie,będącej złej w każdym calu,lecz wykazujące inteligencje w swych działaniach (tu odpadł Chaos)...i tak padło na mroczniaków ;)
Narazie posiadam same podstawowe rzeczy (RB i AB) i jedno pudło korsarzy.Lecz niestety...nie znam nikogo kto by mógł mnie wprowadzić lepiej w świat WFB...nikt z moich znajomych sie tym nie interesuje,a nawet nie wiecie jak trudno jest zaczynać będąc zdanym tylko na siebie. Ogólnie mówiąc jestem bardziej zielony w tych sprawach niż liście na wiosne ;) Próbowałem nawet chodzić na nauke gry ale jak 20 latka uczy grać 14 to troche głupio człowiek sie czuje.

PS:Jesli wiecie coś na temat:nauki gry,malowania w sklepach w Warszawie to bardzo bym prosił o podanie namiarów,będe bardzo wdzięczny.Pozatym może ktoś z was mnie poduczy...;) nadzieja choć nikła jest.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Generalnie w większości sklepów (np. Cytadela czy Stary Świat) jak nie ma wielkiego ruchu to Cię nauczą grać, sprzedawcy, bądź jeśli będą zalatani przydzielą do tego zadania jakiegoś obeznanego z zasadami klienta

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

SauruS PoweR pisze:
Krzysztov pisze:jak wiele osob.?na skull passie dobrze jest potrenowac malowanie,masz wzorniki,miarki,i przede wszystkim:ponad 100 figurek i RuleBooka w skroconej wersji!!!!!!!
skullpass jest zalosny, jedyne co sie z nigo przydaje to wzorniki i kosci 8) .
a rb?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

shino rb jest niewatpliwie wykladnia wiedzy ale na "sucho" to jakos nie kazdemu sie da zaladowac do glowy :P (wiem po sobie rb czytalem kilka razy a niektore zasady zalapuje dopiero jak sie na nich przejade :P)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

myśle że rb i wzorniki(jak ktoś potrzebuje) lepiej oddzielnie kupić, kostki i miarke to wszędzie można za grosze dostać. Figurki ze skullpasa są do kitu, mało szczegółowe, dwuformowe klony.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mnie się podobają. Są bardzo tanie i całkiem estetyczne. To, że mają mało szczegułów to spory plus, bo mozna je szybko pomalować. Nie chciałoby mi się spędzać godziny nad każdym z 60 plastikowych gobosów. Z krasnali jestem te zadowolony, są po trzy wzory każdego oddziału - prawie, jak w metalowych. Mam całą armię krasnali opartą na skulpassie, całkiem estetyczna za śmiesznie małe pieniądze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Krzysztov
Wałkarz

Post autor: Krzysztov »

solkan pisze:Witam wszystkich
...Próbowałem nawet chodzić na nauke gry ale jak 20 latka uczy grać 14 to troche głupio człowiek sie czuje...

PS:...Pozatym może ktoś z was mnie poduczy...;) nadzieja choć nikła jest...
mam znajomego Ksiedza,ktory gra w Battla(kurde,niezly jest,rozwalil mnie 4razy pod rzad XDXD).nawet prowadzi zajecia(darmowe) dla moich kumpli,ale tylko dla wtajemniczonych...no coz,poza tym jak sam powiedziales,glupio bys sie czuł w gromadzie 15-16latków....

solkan
Wałkarz

Post autor: solkan »

bez przesady...16 lat może być ;) ważne aby było w Warszawie...no i czy chcieli by nową osobe nauczyć gry w WFB.Jak by co to podaj namiary.

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Lord Vlysses »

Witam!
'Gram' ok 2 i pol roku (wczesniej Orkami). Wlasciwie to glownie zbieram (poki co 2 bitwy z Imperium. W obu zostalem zmasakrowany). Wybralem DE glownie ze wzgledu charakteru i wygladu (jak sie zapoznalem z ich zasadami spodobali mi sie jeszcze bardziej) :twisted: . Narazie mam oddzial wlocznikow, kusznikow, korsarzy oraz baliste i czarownice na Zimnym, a w planach batalion i pare innych jednostek.
Nie znam za duzo osob grajacych bardziej aktywnie ode mnie. A z Imperium juz grac nie moge (ILE MOZNA?! [przegrywac :evil: ])

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Witam, jestem początkującym graczem DE(narazie rozegrałem 3 bitwy :P ).Armie wybrałem głównie dla klimatu:P.Mam małe pytanie opłaca się wystawiać harpie na border patrol ??Narazie użyłem dwa razy i się nie sprawdziły :/

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Harpie sa swietne. Ale takie pytanie to nie w tym temacie :) .
Obrazek

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Sry dopiero sie orientuje na całym forum :D

Awatar użytkownika
George
Plankton

Post autor: George »

Witam wszystkich,właśnie postanowiłem dołączyć do szacownego grona użytkowników tego forum.(Od dłuższego czasu śledzę dyskusję i posty lecz w końcu postanowiłem przestać być biernym obserwatorem).
Moja przygoda z WFB rozpoczęła się dość dawno a był to kolejny etap po przygodach RPG .
Pierwszą i jedyną (jak sie później okazało) miłością zostały Mroczne Elfy,choć muszę przyznać ,że w poprzednich edycjach była to miłość niezwykle trudna :P
Obecnie niestety nie mam zbyt dużo czasu żeby grywać,(praca ,obowiązki rodzinne i brak zrozumienia drugiej połowy dla całodziennych\całonocnych sesji) .
Zawsze grałem dla frajdy a w tym momencie mroczniaki potrafią tej frajdy dać naprawdę dużo :D Pozdrowienia dla Druchii

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

praca ,obowiązki rodzinne i brak zrozumienia drugiej połowy dla całodziennych\całonocnych sesji
zmień drugą połowę :lol2:
A tak poważnie - witamy:D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Witam, podobnie jak George dołączam do forum po dłuższym czasie biernego obserwowania i czytania jego wątków (zwłaszcza tych dotyczących DE).
W Warhammera bawię się już od niepamiętnych czasów schyłku 4ed, kiedy to prowadziłem do boju niedostępną już dziś armię chaos dwarfów (trzeba zaznaczyć że bardzo skromną a i zasady znałem wtedy dość mgliście, jako że byłem wtedy dość... młody :wink: ). Potem przerwa i krótka przygoda z dwarfami - niezbyt udany substytut wycofanej chadecji... DE zbieram od początku 6ed. Decyzję podjąłem spontanicznie zaraz po tym jak kolega pokazał mi ich AB. Pospiesznie spyliłem dwarfy i od tego czasu wciąż poszerzam swoją kolekcję. Dziś posiadam armię na ok 3000 pkt. Gram raczej towarzysko w gronie znajomych, także na turniejach mnie raczej nie uświadczycie. Choć może to sie kiedyś zmieni :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Oj znam wiele osób którzy przychodzą na turnieje pograć sobie "towarzysko" ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ZigZag
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ZigZag »

Widzę, że nie jako jedyny pozbyłem się Dwrafów i przeszedłem na DE :) Choć pewnie dalej miałbym Krasie, tylko, że z powodu wymarcia graczy w okolicy po jakichś dwóch latach spyliłem armię. Teraz, wraz ze współlokatorami powróciłem do Warha. A że chciałem zmienić diametralnie charakter armii, to wybrałem Mroczniaki :twisted: Zresztą jeden ze współlokatorów gra HE, to ciekawie jest xD

Strategos
Warzywo
Kontakt:

Post autor: Strategos »

Witam,

DE gram od niecalego roku. Ale WHFB interesuje sie juz od dluzszego czasu. Wczesniej gralem i gram nadal w WH40K (bedzie juz 5 lat).
Na DE sie skusilem ze wzgledu na ich tragiczna historie i to ze sa zli przez duze Z. Swietne modele, swietny klimat armii, mnostwo taktyk. No i ta Wieczna Nienawisc do wszsytkiego :twisted:
Sklep Strategos,

Najlepsze zakupy, tylko w naszym sklepie - tanio i profesjonalnie.
http://www.sklepstrategos.pl
Odwiedź nasze forum - http://www.sklepstrategos.fora.pl

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Vincent pisze:no co ja też zaczynałem od skullpassa :-P
Moze to dziwnie zabrzmi ale to koledzy zaczeli od skullpassa
A ja teraz gram De (głównie ) i He (for fun)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Tul
Warzywo

Post autor: Tul »

Witam

Jak już pisałem w pierwszym poście ( w temacie dla początkujących/niepewnych ) po paru dłuugich latach w końcu zdecydowałem się zarejestrować ;). Nawet parę osób kojarzę z spotkań/gier na żywo (Yudokuno pamiętasz malowanie stołów na Giszowcu?;) ) .
W battla gram z przerwami od początku 6 edycji DE, potem doszły VC. O 7ed nie mam zbyt dużego pojęcia (to jest ta przerwa ;P) poza niektórymi zmianami/nowościami w zasadach. Obecnie przesiaduje w Łodzi (przyjechałem tu z Bytomia ->Śląsk :P) i nie udało mi się nawiązać kontaktu z nikim kto tu gra. Znalazłem sklep na ul.Piotrkowskiej i od tego chciałem zacząć podboje..ale sprzedawca powiedział, że "tu się gra tylko w karcianki", a szkoda bo przyzwyczajony jestem do gier w katowickim bardzie. Może tu się dowiem, czy jest jakieś cotygodniowe miejsce spotkań battlowców, gdzie można pograć bez ciśnień bądź się czegoś nauczyć.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ