DE 2350 Gorzów

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

DE 2350 Gorzów

Post autor: Xet »

1 Dreadlord @ 535 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]

1 Black Dragon @ [320] Pts

1 Master @ 175 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Ring of Hotek [25]
Sword of Might [15]

1 Cold One @ [0] Pts

1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 115 Pts; Shield; Musician
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 115 Pts; Shield; Musician

5 Dark Riders @ 92 Pts; Musician
5 Dark Riders @ 92 Pts; Musician

5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts

6 Cold One Knights @ 178 Pts; Standard
6 Cold One Knights @ 178 Pts; Standard

5 Shades @ 90 Pts; Great Weapon
5 Shades @ 90 Pts; Great Weapon

1 War Hydra @ 175 Pts

1 Reaper Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Reaper Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3

Models in Army: 80
Total Army Cost: 2350

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

przeginka :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

bardzo mocne ale do pojechania ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Na papierze mocne, w praktyce nie takie straszne. Widzę, że rydwan jednak wyleciał, a za to kolejne DRy, i rozbiłeś Shady na 2 oddziały ?

A nie myślałeś kiedyś o 3x COK ?? :D :D :D taki pomysł mi dłużej już po głowie chodzi :D
Te sztandary na jaszczurkach się sprawdzają (w sensie robią wynik) ?? Bo jeśli nie są niezbędne to można zaoszczędzić punkty, a poza tym nie oddawać 100 pkt. za sztadnary. W Wildach np. mi się sprawdzały, więc pytam się po prostu z ciekawości na ile tu jest ta inwestycja opłacalna.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Sztandary na CoK się przydają. Mam wysoka liderkę więc z bsb tak łatwo się nie łamie. Mam feara więc FO mi nie zrobisz. Przy szarzy nie muszę wspominać. Są dość tanie do tego.
Rydwan teoretycznie jest mocny, ale jest wolny i wrażliwy na klopy działa itp. Myślę, że to dobra wymiana.
Rozbicie shadów, a w sumie dodanie 3, powoduje że mam więcej wystawień. Dwoma małymi odziałami scoutów gra się przyjemniej.
No i ta magiczna liczba 2350, żaden punkt się nie marnuje, rozpa jest lustrzana, wszystkie odziały mają to co muszą mieć.
pozdro

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Zastanawiam się czy na ten format jest sens dawać hoteka. Z mojego doświadczenia i przemyśleń wynika, że w na większość armii się nie przydaje. Na armie z którymi mam teoretycznie największy kłopot : dwarfy, demony, wampiry, tk, hotek nie działa. Demony nie mają już dwóch zatrzymywaczek z beasta, szczury, demony itp. rzucają z dwóch kostek. Do tego BSB z samym hotekiem i słomką jest strasznie miekki. Pedanta ma koleś na smoku, a bsb tylko podstawowego sava. Dodatkowo musi jeździć za smokiem co jest często niemożliwe. Przeżuty breaka też mi się rzadko przydają bo rozpiska polega na niszczeniu w szarży niż na przytrzymywaniu. Jedyna opcja to branie smokiem czegoś na klate, ale to zawsze nie jest za pewne i przyjemne. 2 x caddy w kategorii obrona przeciw magiczna dają imo więcej, działają na całym stole, można ich ukryć.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Ja jak mam mieć do pary bsb i smoka to na smoku biorę black amulet ,armour of darkness i halabardę.I wtedy na bsb pedant.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Szrederator pisze:Ja jak mam mieć do pary bsb i smoka to na smoku biorę black amulet ,armour of darkness i halabardę.I wtedy na bsb pedant.
Całkiem niezła idea ale:

70 pts za ward 4+ to dużo
lord ginie na 4+ od klop itp.
smok kosztuje bardzo dużo
jedyne magiczne ataki ma bsb
słabsza siła lorda

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

hmmm co ty na to żeby bsbkowi dać armour of eternal servitude & SoM, a lorda jak pisałeś?

ODPOWIEDZ