Ranking Ligi WFB 2008/2009
Moderator: swieta_barbara
Re: Ranking Ligi WFB 2008/2009
Ja jednak w wypadku remisu proponowałbym rzuty karne. Stara i sprawdzona w wielu międzynarodowych turniejach metoda.
A licky boom boom down!!!
- swieta_barbara
- habydysz
Spoko :] Pamietamy wszyscy, ze to olowiane zolnierzyki, aye?
Dla mnie powinna byc 1 runda , ten kto ma najwiecej glosow ten wygrywa , jesli bedzie remis to bedziemy mysleli dalej.
super pomysl... swoja droga kiedy robicie glosowanie na moderatorow ll? :>Scimitar pisze:Jeśli będzie taka potrzeba to w takim wypadku zdecyduje głosowanie w gronie 3 moderatorów, chyba że ktoś sam się wycofa. Heh - Ziemko mnie ubiegł
Rzuciłem propozycję - teraz zbieramy kandydatury, głosowanie zaraz po świętach więc tak do 19go kwietnia, ew. potem 2ga tura do 26go kwietnia, zostaje ewentualny czas do maja na dodatkowe debaty, może już nad składem nawet.
W międzyczasie może się zmieni też skład moderatorski, ale jeśli dalej w nim będę to postaram się mniej więcej takich terminów dotrzymać +/- 1-2 dni. Niech w maju skład już se ćwiczy a nie się wybiera
podpisuje sie pod tym obiema rekamiJa akurat agitowalem, zeby glosowano na opcje kapita=zwyciezca ligi. Nie robilem tego na forum LL bo nie mam tam glosu. Opcja niestety nie przeszla.
Jakby przeszla to sprawa bylaby juz zalatwiona i pewnie druzyna tez juz by byla. Ale jak widac w naszym malym swiatku battlowym mamy duzo biurokratow...
moze w wypadku remisu niech top3 rozstrzygnie kto ma z 2 zostac kapitanem?
wfb. Serious business <insert image here>Spoko :] Pamietamy wszyscy, ze to olowiane zolnierzyki, aye?
Scimitar:
Thurion
Jacksparrow
Imo dobra i prosta propozycja, ale tylko przy zalożeniu, że każdy musi zagłosować i że możliwości to TAK/NIE. Jeżeli kandydat jest z top 21 to nie głosuje, głosuje następna osoba. Taka jest moja propozycja.
Po co szukać dziury w całym. Taka osoba albo zagłosuje na siebie i w przypadku remisu wygra, albo nie może głosować i wtedy głosuje kolejna na liście. Żaden problemA co jeśli proponowana 21 osoba będzie kandydatem ?? A co jeśli by głosowało 21, ale 1 osoba się wstrzyma i też mamy remis ?? Naprawdę starajmy się nie szukać jakiś nieprawdopodobnych scenariuszy.
Ta propozycja to pewne uproszczenie. Jest prosta i sprawna. Nikt nie broni ze idealna, ale kapitan jest wybierany natychmiast.Thurion - Różnica między tym czy wygra osoba z 6cioma czy z 11 głosami jest oczywista. 11/20 a 6/20 to taka różnica, że w pierwszym wypadku osoba ta ma poparcie bezwzględnej większości.
Jeżeli wygrał lige i zdobył 10 głosów to powinien być z automatu kapitanem ! Nie rozumiesz, że taki ktoś tym bardziej ma kompetencje być liderem ?Mógłbym zaproponować głos decydujący zwycięzcy Ligi co by było nawet fair, ale ...... tu znowu kolejne ALE - jeśli byłby sędzią w swojej własnej sprawie to co??
Szansa na to jest minimalna. A jak będzie to się zastanowimy, nie szukaj dziury w całym.A jeśli w 1szej rundzie 2 osoby zdobędą po 10 głosów ??
Thurion
Good Onemoze dlatego ze nie jestesmy na LL
Jacksparrow
[/quote]Wystarczy zmienic na top21 i zrobic dwie tury. Ale do tego tez pewnie potrzebne jest glosowanie. I ciekaw jestem czy jak juz po 10 glosowaniach bedzie kapitan to czy dacie mu wolna reke w wyborze druzyny. Bo mnie sie wydaje, ze wtedy to sie dopiero zacznie...
Imo dobra i prosta propozycja, ale tylko przy zalożeniu, że każdy musi zagłosować i że możliwości to TAK/NIE. Jeżeli kandydat jest z top 21 to nie głosuje, głosuje następna osoba. Taka jest moja propozycja.
Scimi, akurat Twoj argument o tym zeby bylo szybko szybko na szybko ssie
I tak glosowanie na kapitana nie moze ruszyc wczesniej niz 20 IV, formalnie do 19 mozna zglaszac wyniki turniejów (chyba ze wszyscy organizatorzy turów zgloszonych do ligi przesla je wczesniej).
W takim razie nie widze problemu w rozpisaniu jednego glosowania zaczynajacego sie np 11 IV i konczacego sie 18 IV o sposobie wylonienia kapitana w przypadku remisu patowego i drugiego od np 20 IV do 26 IV o tym kto ma zostac kapitanem, i tak kapitan jak i zapewne caly team bedzie znany na pocz maja
ja mysle ze najbardziej sprawiedliwa jest jedna runda, na LL byly duzo bardziej sensowne propozycje kapitana - zwyciezcy ligi, zostawienia starego top3, przeszla opcja top 20 to niech teraz zaistnieje ze wszystkimi jej konsekwencjami
I tak glosowanie na kapitana nie moze ruszyc wczesniej niz 20 IV, formalnie do 19 mozna zglaszac wyniki turniejów (chyba ze wszyscy organizatorzy turów zgloszonych do ligi przesla je wczesniej).
W takim razie nie widze problemu w rozpisaniu jednego glosowania zaczynajacego sie np 11 IV i konczacego sie 18 IV o sposobie wylonienia kapitana w przypadku remisu patowego i drugiego od np 20 IV do 26 IV o tym kto ma zostac kapitanem, i tak kapitan jak i zapewne caly team bedzie znany na pocz maja
dokladnie, ale mimo wszystko bym pomyslal co dalejZiemko pisze:Dla mnie powinna byc 1 runda , ten kto ma najwiecej glosow ten wygrywa , jesli bedzie remis to bedziemy mysleli dalej.
a jaka jest pewnosc ze TOP 3 sie nie ustawi ? niewazne czy np 2ka z TOP 3 przez 90% sezonu grała demonami.. duzo latwiej jest sie ustawic w 3 os, niz w 21 osob... moim skromnym zdaniemShino pisze:
moze w wypadku remisu niech top3 rozstrzygnie kto ma z 2 zostac kapitanem?
ja mysle ze najbardziej sprawiedliwa jest jedna runda, na LL byly duzo bardziej sensowne propozycje kapitana - zwyciezcy ligi, zostawienia starego top3, przeszla opcja top 20 to niech teraz zaistnieje ze wszystkimi jej konsekwencjami
Przy remisie nie 21 , ale zwyciezca ligi niech zadecyduje - niech to bedzie jego przywilej
ale jedna runda i przy remisie zwyciezca czy 2 rundy i przy 10-10 zwyciezca? przy jednej rundzie jest to ok, bo i tak prawdopodobienstwo remisu w 1 rundowym glosowaniu jest bardzo nikle, przy 2 rundach remis jest bardziej prawdopodobny a i wladza plynaca z uprawnien duzo wieksza..Ziemko pisze:Przy remisie nie 21 , ale zwyciezca ligi niech zadecyduje - niech to bedzie jego przywilej
przy remisie powinna wejść osoba będąca wyżej w lidze..
- rozwiązanie jest całkowicie niezależne od osób trzecich (Modzi, 21., Karabin )
- daje prawie 100% pewność, że nie będzie ponownie remisu (remis w pkt. w lidze jest mało prawdopodobny)
pozdrawiam
- rozwiązanie jest całkowicie niezależne od osób trzecich (Modzi, 21., Karabin )
- daje prawie 100% pewność, że nie będzie ponownie remisu (remis w pkt. w lidze jest mało prawdopodobny)
pozdrawiam
taka jak to, ze 11 osob sie ustawi zamiast glosowac normlanie. Zadna lecz lepiej, zeby to osoby, ktore pocisnely w sezonie decydowaly imoa jaka jest pewnosc ze TOP 3 sie nie ustawi ? niewazne czy np 2ka z TOP 3 przez 90% sezonu grała demonami.. duzo latwiej jest sie ustawic w 3 os, niz w 21 osob... moim skromnym zdaniem
tak samo optowalbym za dzikiej karty dla zwyciescy ligi ale to juz chyba za p;ozno w tym roku i lepiej na nastepny zostawic jesli system sie utrzyma
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2009, o 20:37 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
racjaShino pisze:taka jak to, ze 11 osob sie ustawi zamiast glosowac normlanie. Zadna lecz lepiej, zeby to osoby, ktore pocisnely w sezonie decydowaly imoa jaka jest pewnosc ze TOP 3 sie nie ustawi ? niewazne czy np 2ka z TOP 3 przez 90% sezonu grała demonami.. duzo latwiej jest sie ustawic w 3 os, niz w 21 osob... moim skromnym zdaniem
tak samo optowalbym za dzdla zwyciescy ligi ale to juz chyba za p;ozno w tym roku i lepiej na nastepny zostawic jesli system sie utrzyma
ja tam zawsze twierdzilem ze najzdrowszy jest system dunski, kilka osob z ligi, kilka z turniejow kwalifikacyjnych, bez zadnych wyborow i dyskusji
Panowie - nie wiem czy widzicie ale właśnie staracie się zmienić coś co zostało przegłosowane parę miechów temu - czy jesteście poważni ??
Co do tego terminu dosyłania wyników to mylisz się Thurion
Co do tego terminu dosyłania wyników to mylisz się Thurion
Tak więc dawanie teraz czasu na dosłanie wyników to dodatkowy ukłon w stronę organizatorów.6.4
Turniej, aby być uznanym do Rankingu LL i co za tym idzie dawać miejsca na LL musi spełniać następujące warunki:
- zostać zgłoszony w odpowiednim terminie Koordynatorowi Ligi za pośrednictwem internetowej strony Ligi http://www.ligawfb.prv.pl
- wyniki muszą być zgłoszone wraz ze szczegółową punktacją najpóźniej 14 dni po turnieju, ale nie później niż 4 dni przed końcem sezonu.
- w przypadkach wyjątkowych, na wniosek koordynatora, LL w głosowaniu zwykłym może uznać, że turniej spełnia ww. warunki, pomimo przekroczenia terminów.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
nie bylo glosowania co siedzieje w przypadku remisu.Panowie - nie wiem czy widzicie ale właśnie staracie się zmienić coś co zostało przegłosowane parę miechów temu - czy jesteście poważni ??
swoja roga jak ma wygladac to glosowanie? jawne tajne? na forum? na pm?
Niech wyślą po - a owszem, ale niech to nie będzie 2 tygodnie po. W jakimś celu ten zapisek był kiedyś uchwalony, a że zmieniając różne punkty regulaminu przegapiło się takie rzeczy to trudno. Na pewno nie ma 2 tygodni.
@Shino - poczytaj we wcześniejszym linku który przytoczyłem. A skoro nie było wcześniej to ustalane, to dlaczego wtedy nikt poza 3ema osobami nie wziął udziału w dyskusji ?? Walczycie o jakiś pierdół, który właściwie może okazać się nieważny, no chyba że czegoś nie wiem
@Shino - poczytaj we wcześniejszym linku który przytoczyłem. A skoro nie było wcześniej to ustalane, to dlaczego wtedy nikt poza 3ema osobami nie wziął udziału w dyskusji ?? Walczycie o jakiś pierdół, który właściwie może okazać się nieważny, no chyba że czegoś nie wiem
Draconis - FOR EVER !!!
bo ll dziala w zasadzie tak jakby chciala a nie moglapoczytaj we wcześniejszym linku który przytoczyłem. A skoro nie było wcześniej to ustalane, to dlaczego wtedy nikt poza 3ema osobami nie wziął udziału w dyskusji ??
pytasz sie mnie serio czemu tylko 3 osoby sie tam wypowiedzialy? nie wiem. Jedno jest pewne. w tych 5 podpunktach nie m nic o remisach
Nie ma czasu na glosowania odnosnie remisu , bo ranking bedzie lada dzien i lada dzien bedzie wybierany kapitan. Tak jak pisalem uwazam , ze najlepsza opcja bedzie 1 tura (po co tracic czas na 2) , wygrywa kandydat z najwieksza iloscia glosow , w przypadku remisu , zwyciezca ligi decyduje. Glosowanie jest tajne w formie pm , czuwa nad nim jeden z modow LL.
- swieta_barbara
- habydysz
No wlasnie - co z tym Rankingiem? Czy ktos ma kontakt do Szmajsona?
Fajnie by bylo, jakby sieknal aktualke rankingu ligowego (bede chyba pierwszym orkiem w lidze, kekekekeke), zaktualizowal Liste Ligowa (i wciagnal mnie na nia) no i wreszcie zeby zweryfikowal glosowanie masterowe, bo juz chetnie zaczalbym sie dogadywac z wszystkimi odnosnie terminow. To tak naprawde 2h jego roboty, a zablokowalo nas to na poczatek ligi totalnie.
Pogoncie prosze Szmaje. Na PMki nie odpowiada.
Fajnie by bylo, jakby sieknal aktualke rankingu ligowego (bede chyba pierwszym orkiem w lidze, kekekekeke), zaktualizowal Liste Ligowa (i wciagnal mnie na nia) no i wreszcie zeby zweryfikowal glosowanie masterowe, bo juz chetnie zaczalbym sie dogadywac z wszystkimi odnosnie terminow. To tak naprawde 2h jego roboty, a zablokowalo nas to na poczatek ligi totalnie.
Pogoncie prosze Szmaje. Na PMki nie odpowiada.
Tak zrobimy, a później już odnośnie kolejnego sezonu nowa LL się pobawi w głosowania w sprawie głosowań, żeby określić czy ciocia Frania może decydować w przypadku remisuZiemko pisze:Nie ma czasu na glosowania odnosnie remisu , bo ranking bedzie lada dzien i lada dzien bedzie wybierany kapitan. Tak jak pisalem uwazam , ze najlepsza opcja bedzie 1 tura (po co tracic czas na 2) , wygrywa kandydat z najwieksza iloscia glosow , w przypadku remisu , zwyciezca ligi decyduje. Glosowanie jest tajne w formie pm , czuwa nad nim jeden z modow LL.
Szmajsonku, Adeonie- ślicznie prosimy o pilną aktualkę Rankingu. Ponoć wyniki wszystkich ostatnich turniejów już zostały wysłane. Prosiłbym też o listę uprawnionych do głosowania na mastery, aby uniknąć jakiś kwasów potem.
Draconis - FOR EVER !!!