Mam parę pytań:
1. Jest sytuacja taka: (B-bohater, X-jednostki)
----XXXB1XXX
B2XXXXXX
Czy mimo iż B2 nie jest w kontakcie z żadnym X oraz B1 to może wyzwać i przyjąć challange od B1?
2. Czy jeśli modele stykają się tylko z championem lub bohaterem, a on akurat jest w challengu to można walić po zwykłych? Np.: (X i C - jednostka, B1 i C2 - czempioni w challengu)
---------C
XXXXB1C2
---------C
---------C
3. Rozdzielanie ran. Jeśli np. czempion ogr dostał z działa 2 rany, a po chwili strzelali strzelcy i wpakowali 2 rany to z chodzi 1 zwykły? Czy poprostu zwykły dostaje na maskę 2 rany i stoi dalej.
Podobną do tej miałem tez sytuacje gdy ghule i BK walczyły z chariotami czterema i ghule wklepały 2 rany w chariot na prawym krańcu, a konnica 1 ranę na lewym krańcu. I co wtedy spada 1 chariot czy dwa stoją i jeden ma wklepana 1 ranę, a 2 dwie?
4. Przyciąganie do walki. Jeśli warriorzy krasnoludzcy zaszarżowali w bok wilki, a blisko (1") stały drugie wilki i również bokiem jak te pierwsze to co te drugie muszą się też przyciągnąć do combata?
Challange, rozdzielanie ran i przyciąganie do walki
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
1)nie moze
2)mozna uderzac tylko po tych modelach z ktorymi jestes w BtB
jezeli jedyny model z ktorym sie stykasz jest w challange-nie mozesz wyplacic atakow w zaden legalny cel
3)sciagasz rany z oddzialu...nie ma rozdzielania w stylu " mam 4 ogry i kazdy dostal 1 rane"
4)w zasadznie nie musza
wyjatkiem jest sytuacja kiedy szarzujac na jeden oddzial musisz byc BtB takze z drugim
2)mozna uderzac tylko po tych modelach z ktorymi jestes w BtB
jezeli jedyny model z ktorym sie stykasz jest w challange-nie mozesz wyplacic atakow w zaden legalny cel
3)sciagasz rany z oddzialu...nie ma rozdzielania w stylu " mam 4 ogry i kazdy dostal 1 rane"
4)w zasadznie nie musza
wyjatkiem jest sytuacja kiedy szarzujac na jeden oddzial musisz byc BtB takze z drugim
Co do pkt 2. to mój błąd bo jest to napisane w uściśleniach, że jak są tylko w kontakcie z osoba która jest w challengu to nie mogą bić po zwykłych.
Co do pkt 1. to znalazłem coś takiego http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... t=chalange
Czy w takim razie w moim przykładzie który wyżej zaprezentowałem to bohaterzy mogą się ze sobą klepać w challengu?
Co do 3. pkt to proszę mi nie walić tekstami typu zobacz sobie w AB do ogrów bo nie mam zamiaru go kupować, a dostępu też nie mam.
No i ta sytuacja z tymi wilkami, nadal nie czaje.
Co do pkt 1. to znalazłem coś takiego http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... t=chalange
Czy w takim razie w moim przykładzie który wyżej zaprezentowałem to bohaterzy mogą się ze sobą klepać w challengu?
Co do 3. pkt to proszę mi nie walić tekstami typu zobacz sobie w AB do ogrów bo nie mam zamiaru go kupować, a dostępu też nie mam.
No i ta sytuacja z tymi wilkami, nadal nie czaje.